Ruska koristaa puiden oksia ja maiseman täyttää värikkäiden kaulahuivien aallokko. Syksy tekee ympäristöstä kauniimman, mutta usein kuitenkin myös pimeys ottaa tilansa. Tuo pimeys ajaa myös meidän ihmisten mielessä kaiken kauneuden yli ja ajatustemme värimaailma muuttuu myös kauniista väripaletista tummemmaksi.

”Syysmasennus” voidaan lukea jo kansantaudiksi Suomessa ja se vie potkua ihmisten aktivisuudesta vuodesta toiseen. Meille opiskelijoille, tämä syksy on myös ollut erityisen pitkä. Luonnollisten sosiaalisten kanssakäymisten puute sekä vauhdikas arki on kadonnut ja tilalle on ainakin tilapäisesti tullut uusi normaali. Nuorelle ihmiselle tilanne ei tietenkään ole kovin optimaalinen, sillä me kaipaamme virikkeitä sekä elämää ympärillemme. Trendiä seuraamalla ja uusia ohjeistuksia tarkastelemalla voimme harmiksemme todeta, että kovin lyhyellä aikavälillä ei vielä ole luvassa muutoksia.

Kun elämä on uni kesäyön, on meidän käännettävä tilanne hyödyksemme. Avaamalla silmät värikkäälle ruskalle ja kaulahuivien värikirjolle, kykenemme itse täyttämään elämäämme energialla. Emme halua antaa pimeydelle ja vaikeille ajoille yliotetta mielesämme. Haluan kannustaa teitä jokaista etsimään elämästä positiivisia asioita ja rohkeasti myös luomaan uutta. Uudet harrastukset sekä aktiviteetit, uudet kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa luovat lisäenergiaa arkeemme.

Olkaa toistenne tukena ja luokaa toistenne elämään väriä ja valoa. Ystävissä, yhteisössä sekä läheisissä on voimaa, käyttäkää se hyödyksi. Toivotan kaikille tsemppiä syksyn jatkoon, olkaa kärsivällisiä, kyllä tää tästä vielä.

Joona Haapalainen
Varapuheenjohtaja