Mitä hallitus tekee?
Hallituksen tehtävänä on johtaa yhdistyksen, jaostojen ja muiden toimielinten toimintaa, huolehtia yhdistyksen hallinnosta sekä valvoa Turun KY:n ja sen jäsenten etuja sekä voimassaolevien sääntöjen noudattamista. Hallitus valmistelee asioita yhdistyksen kokouksen päätettäväksi sekä omalta osaltaan toimeenpanee näiden kokouksien päätöksiä. Hallitus pitää yhteyttä yhdistyksen eri sidosryhmiin kuten Turun kauppakorkeakouluun, Turun yliopiston ylioppilaskuntaan, Suomen ekonomiliittoon sekä muihin opiskelijayhteisöihin ympäri Suomen.
Hallitushaun aikataulu:
– Su 27.10. klo 23:59: Deadline ennakkokysymysten vastauksille.
– Ma 28.10.: Ilmoittautuneet ehdokkaat vastauksineen julkaistaan Turun KY:n nettisivuilla.
– Ti 29.10. klo 16:00: TuKYh AfterWork.
– Ma 4.11. klo 18:00: Hallitushaastattelut, Osuuskauppasali.
– Ti 5.11. klo 16:30: Syyskokous ja hallituksenvaihto, Osuuskauppasali.
Hallitushakijalle varattavia päivämääriä
– 11.11. Ensimmäinen kokous
– 18.11. Toinen kokous & ensimmäinen koulutusilta
– 25.11. Kolmas kokous & toinen koulutusilta
– 27.11. Toimarisitsit
– 29.11. Tapahtuma koululla
– 2.12. Kolmas koulutusilta
– 17.-18.12. Hallituksen koulutusmökki
Ohjeet hallitushakuun
Turun KY:n syyskokouksessa 5.11.2024 valitaan yhdistyksen hallitus vuodelle 2025. Luottamustoimet alkavat 01.01.2025 ja kestävät vuoden. Hallitushaku on nyt alkanut ja hakea voivat kaikki Turun KY:n jäsenet.
Hallitukseen hakijoiden on erittäin suositeltavaa vastata etukäteen asetettuihin kysymyksiin. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan Turun KY:n nettisivuilla syyskokousta edeltävällä viikolla, jotta jäsenistö pääsee perehtymään ehdokkaisiin etukäteen. Voit halutessasi vastata useamman kuin yhden sektorin kysymyksiin. Vastaukset tulee lähettää osoitteeseen viestinta@tuky.fi sunnuntaihin 27.10. klo 23:59 mennessä. Viestiin tulee myös liittää edustava valokuva hakijasta, joka julkaistaan vastausten yhteydessä. Ennakkokysymykset löydät alta sektorikohtaisesti.
Hakijoiden on myös suositeltavaa osallistua ennakkohaastatteluihin ns. hallitusgrillissä maanantaina 4.11. klo 18:00 Osuuskauppasalissa. Ehdolle voi kuitenkin asettua vielä itse syyskokouksessa tiistaina 5.11. klo 16:30 Osuuskauppasalissa.
Asettumalla ehdolle jo etukäteen annat äänestäjille mahdollisuuden tutustua sinuun ennakkovastaustesi ja haastatteluiden perusteella, sillä itse syyskokouksessa ehdokkaiden esittelyaika on aikarajoitteen vuoksi erittäin lyhyt.
Jos sinulla on kysymyksiä hakuprosessista, sektoreiden työtehtävistä, hallitustyöskentelystä yleisesti tai mistä tahansa muusta hallitushakuun liittyen, muista saapua paikalle hallitushaun after work -muotoiseen infotilaisuuteen Bar Monttuun tiistaina 29.10. klo 16.00 alkaen. Tilaisuudessa hallitus on paikalla kertomassa pesteistään sekä vastaamassa kysymyksiin.
Lisäksi kysymyksiä voi milloin tahansa lähettää hallituksen puheenjohtaja Jenny Sääkselle (puheenjohtaja@tuky.fi) tai muille nykyisille hallituspestien haltijoille. Heidän yhteystietonsa löydät alta vastuusektoriensa kohdalta tai täältä.
Sektorit
Hakijoiden vastaukset ennakkokysymyksiin
Puheenjohtaja

Ossi Ryynänen
Nimi ja vuosikurssi:
Ossi Ryynänen, 2. vuosikurssi
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Kuntamestari 2024, TuKY Speksin tekniikkavastaava 2024, KY-Darts VPJ 2024
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Mukana TuKY Speksissä toisena tekniikkavastaavana keväällä, Parkkiryhmä, KY-Darts
1. Minkälainen johtaja olet? Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi puheenjohtajan roolia ajatellen? Entä mitkä ovat mielestäsi Turun KY:n puheenjohtajan tärkeimmät tehtävät?
Johtajana olen luotettava, helposti lähestyttävä ja innostava. Otan kaikki huomioon ja kommunikoin taitavasti erilaisten ihmisten kanssa. Johdan esimerkillä ja luon ilmapiirin jossa voi rohkeasti tuoda erilaisia ajatuksia esiin ja kokeilla uutta epäonnistumisia pelkäämättä.
Mielestäni Turun KY:n puheenjohtajan tärkein tehtävä pöytäkunnan esihenkilönä on mahdollistaa pöytäkuntalaisten menestys omilla sektoreillaan, toimien heidän sparrailukumppanina ja apukätenä. Tämän lisäksi puheenjohtajan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu Turun KY:n edustaminen ja sen edun ajaminen monenlaisissa foorumeissa, sekä yhdistyksen strategian toteutumisen mahdollistaminen ja seuraaminen.
Turun KY:n puheenjohtajana vahvuuksiani olisi ongelmanratkaisu- ja paineensietokykyni tiukimmissakin paikoissa. Toinen merkittävä vahvuuteni olisi kykyni luoda lämmin ja innostava ilmapiiri, jossa pöytäkunnan ja muiden aktiivien tärkeä työ tuntuu myös mukavalta ja merkitykselliseltä.
Kolmas vahvuuteni olisi kykyni edustaa ja mukautua erilaisiin foorumeihin, jossa TuKYä puheenjohtajana edustaisin.
Heikkouteni puheenjohtajana saattaisi olla tapani toisinaan innostua liiankin helposti monenlaisista projekteista ja haluta itse mukaan ideoiden toteuttamiseen. Koska puheenjohtajalla tekemistä riittää loputtomiin, tulee minun varmasti harjoitella delegoimista ja asioista kieltäytymistäkin. Vastuun jakaminen on onneksi myös tapa motivoida muita.
2. Mitkä koet Turun KY:n suurimpina vahvuuksina ja heikkouksina verrattuna muihin vastaaviin opiskelijajärjestöihin Suomessa?
Turun KY on suomalaisessa opiskelijajärjestökentässä monessa mielessä edistyksellinen. Vuosikymmeniä kestänyt arvokas kehitystyö läpi ylioppilaskunta- ja yhdistysaikojen on luonut TuKYn, jonka jäseninä saamme olla yhdistyksestämme ylpeitä. Olemme toiminnassa proaktiivisia ja kehityshalukkaita. On hienoa, että jäsenistömme osaa olla aika ajoin jopa vaativa, sillä TuKYllä on totuttu vastuulliseen päätöksentekoon, läpinäkyviin toimintatapoihin ja laadukkaaseen tapahtumatarjontaan.
Voimme mielestäni pitää vahvuutenamme yhdistyksemme alkoholikulttuuria ja sen nykyistä kehityssuuntaa. TuKYllä on otettu merkittäviä askeleita kohti uudenlaista kulttuuria, jossa jokainen voi huoletta päättää omasta alkoholinkäytöstään. Opiskelijoiden terveys ja jaksaminen on meille tärkeää, ja tästä kertookin myös TuKYn Terve Mieli -hanke ja sen jatkuva kehittäminen. Vaikka työ jaksamisen ja mielenterveyden eteen ei ole missään nimessä valmis, olemme monia muita yhdistyksiä edellä.
TuKYllä voimme olla ylpeitä myös taloudenhoitomme ammattimaisuudesta ja vastuullisuudesta. Yhdistyksemme taloudellinen tilanne on verrattain todella hyvä. Omistamme velattomasti oman kiinteistön, jonka lisäksi myös yhdistyksen likvidit varat ovat vakaalla pohjalla sijoitusomaisuuden kautta. Tämän lisäksi poikkeuksellisen hyvät suhteemme kauppakorkeakoulumme johtoon mahdollistaa koulun tilojen käytön mm. toimistotiloina, Bar Monttuna sekä yhdistyksen tapahtumissa.
Mielestäni TuKYn heikkous on toisinaan yhdistyksemme suuri koko. Nykyisellään uudet yhdistyksen jäsenet saattavat kokea eri päätöksentekoelimet hyvinkin kaukaisiksi. Pienemmistä opiskelijajärjestöistä kadehdin vieläkin läheisempää ja tuttavallisempaa yhteisöä.
3. Puheenjohtajana olet vastuussa 16-henkisen pöytäkunnan toiminnasta. Miten puheenjohtajana varmistat, että pöytäkunnan jäsenet pysyvät motivoituneina ja puhaltavat yhteen hiileen? Entä miten seuraat pöytäkunnan jäsenten hyvinvointia ja pidät huolta siitä, että kukaan ei ylikuormitu tehtävissään?
Koen pöytäkunnan ja koko yhdistyksen yhteishengen rakentamisen yhtenä puheenjohtajan mielenkiintoisimmista tehtävistä. Yhteishenki rakentuu jokaisesta vuoden varrella koetusta kohtaamisesta ja keskustelusta. Puheenjohtajana haluan alusta asti vaalia ilmapiiriä, jossa luotetaan yhteistyöhön ja uskalletaan olla avoimia. Pöytäkuntalaiset lähtökohtaisesti haluavat vaikuttaa asioihin TuKYssä, joten motivoin heitä mielelläni osallistamalla päätöksentekoon. Samalla kannustan heitä myös tuomaan oman sektorin kysymyksiä ja huolenaiheita yhteisiin kokouksiin. Omalla esimerkillä haluan näyttää, että virheitäkään ei kannata pelätä ja niistä voidaan yhdessä oppia.
Turun KY:n pöytäkuntalaiset tekevät valtavasti töitä, ja heidän jaksaminen onkin merkittävä huolenaihe. TuKYn hallituslaisten, työntekijöiden tai luottamushenkilöiden ei tulisi kokea joutuvansa uhraamaan omaa hyvinvointiaan yhdistyksen hyväksi. Pöytäkuntatyön täytyy olla antoisaa ja mukavaa puuhaa. Jatkuva kehitystyö yhdistyksessämme luo helposti lisää työkuormaa, mutta onneksi monet viimeaikaiset kehityskohteet, kuten Terve Mieli -hanke ja alkoholikulttuurin muutos ovat osaltaan auttaneet myös pöytäkuntalaisten jaksamista.
Pöytäkunnan jaksamiseen panostaisin avoimella ja luottamuksellisella keskustelukulttuurilla. Erityisesti kahdenkeskiset keskustelut pöytäkuntalaisten kanssa auttavat ymmärtämään erilaisia tarpeita hyvinvoinnin edistämiseksi. 1:1 keskusteluissa pöytäkuntalaiset saavat esittää huoliaan ja näkemyksiään, joiden kautta voimme yhdessä pohtia ratkaisuja, jakaa työkuormaa ja priorisoida tehtäviä. Uskon, että pystyn esimerkilläni opettamaan pöytäkuntalaisia nauttimaan pestistään kokonaisuutena.
4. Syksyllä 2025 Turun kauppakorkeakoulussa käynnistyy uusi kansainvälinen kandidaattiohjelma. Millainen mielestäsi on yhdistyksen nykytilanne kansainvälisyyden suhteen? Miten tämä muutos mielestäsi vaikuttaa Turun KY:hyn ja millaisia toimenpiteitä tämä vaatii yhdistykseltä?
Turun KY:n kansainvälisyys on aikaisemmin koostunut kansainvälisten maisteriopiskelijoiden sekä vaihtoopiskelijoiden integroinnista osaksi Turun KY:tä. CIA TuKYn tehtävä on ollut yhdistää kansainväliset opiskelijat ja suomenkielistä perustutkintoa suorittavat opiskelijat. Kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuudet TuKYn toimintaan ovat kuitenkin olleet rajatut, sillä päätöksenteko, edunvalvontatyö ja suuri osa tapahtumatarjonnastamme on ollut suomenkielistä.
Syksyllä 2025 moni seikka tulee muuttumaan, sillä Turun KY:n jäseninä on ensimmäistä kertaa kansainvälisiä opiskelijoita, jotka samalla aloittavat ensimmäisiä korkeakouluopintojaan. Heistä moni saattaa olla koko opiskeluaikansa vain Turun KY:n jäsen. Näille opiskelijoille on suotava yhtäläinen mahdollisuus osallistua yhdistyksemme toimintaan, sen kehittämiseen ja siitä päättämiseen, joten toimintamme on oltava jatkossa kirkkaammin kaksikielistä.
Kuluvana vuonna yhdistyksessämme on tehty muutosta kohti kaksikielistä viestintää ja toivottu myös mahdollisimman monien tapahtumakonseptien taipuvan kaksikieliseen toteutukseen. Suomen ja englannin kielien kanssa mutkattomasti toimivan yhdistyksen eteen on kuitenkin tehtävä vielä töitä. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. viestinnän, dokumentaation, yhdistyksen kokousten, infotilaisuuksien ja tapahtumien kaksikielistämistä. Myös kaikkien Turun KY:n alaisten toimijoiden on sitouduttava muutostyöhön.
Kaksikielistyminen ei tule olemaan hitaasti kypsyvä ajatus, vaan uudet kansainvälisen tutkinnon kandiopiskelijat saapuvat jo ensi syksynä. Puheenjohtajana kokemukseni kaksikielisestä työympäristöstä sekä englanninkielisestä asuinmaasta auttavat minua johtamaan muutostyötä, vaikka alkava prosessi onkin koko Turun KY:lle hyppy tuntemattomaan.
5. Millaisena näet Turun KY:n tulevaisuuden viiden vuoden päästä? Mitä kehityssuuntia ja muutoksia toivoisit yhdistyksessä tapahtuvan vuoteen 2029 mennessä, ja millä keinoilla näitä tavoitteita voitaisiin saavuttaa?
Näen Turun KY:n tulevaisuuden kirkkaana ja yhdistyksemme entistäkin parempana. Uskon aidosti, että teemme päivittäin oikeita asioita kohti kokonaisvaltaisesti parempaa opiskelijayhteisöä.
Vuonna 2029 haluan nähdä yhä paikallisesti ja kansallisesti arvostetun Turun KY:n, joka tunnetaan laadukkaasta toiminnastaan. Haluan että Turun KY:n toiminnassa ja tapahtumissa on avoin ja turvallinen ilmapiiri, jossa sekä suomen- että englanninkieliset opiskelijat ovat kuin kotonaan. TuKYn toiminta ei ylikuormita sen järjestäjiä, vaan aktiivitoiminta on innostavaa ja kestävää. Talous on ammattimaisesti ja vastuullisesti hoidettua. Kokonaisuudessaan Turun KY on entistä läheisempi yhteisö, jossa koko jäsenistö osaa ja haluaa vaikuttaa tulevaan. Yhteistyö yhdistyksemme alumniverkoston kanssa on aktiivista ja tuo arvokasta kokemusta ja osaamista toimintaamme.
Vuonna 2025 tulee voimaan TuKYn uusi viisivuotisstrategia, joka pitkälti määrittelee yhdistyksemme suunnan kohti vuotta 2029. Nykyisten ja tulevien puheenjohtajien rooli on varmistaa strategian toteutuminen niin vuotuisissa toimintasuunnitelmissa kuin päivittäisessä toiminnassa. Pitkän aikavälin strategiat ovat avain kestävien kulttuurimuutosten ja toimintatapojen luomisessa Turun KY:n toimintaan, samalla vaalien hyväksi todettuja vakiintuneita perinteitä ja toimivia organisaatiokulttuurimme osia.

Anna Immo
Nimi ja vuosikurssi:
Anna Immo, 4. vuosikurssi
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Olen toiminut kuluvan vuoden Turun KY:n viestintävastaavana. Olin viestintätiimin jäsen 2022, ja viime vuonna toimin 73. vuosijuhlien markkinointitiimiissä sekä COREssa Art Directorina. Tällä hetkellä olen myös TuKY-Speksin käsikirjoitustiimin jäsen.
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Minulla ei ole ensi vuodelle suunnitelmia, jotka menisivät päällekkäin puheenjohtajan pestin kanssa. Olen vielä alkuvuodesta TuKY-Speksin käsikirjoitustiimissä, mutta se ei vaikuta suoriutumiseeni puheenjohtajan tehtävistä.
1. Minkälainen johtaja olet? Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi puheenjohtajan roolia ajatellen? Entä mitkä ovat mielestäsi Turun KY:n puheenjohtajan tärkeimmät tehtävät?
Olen johtajana empaattinen ja kannustava, ja nautin ihmisten kanssa työskentelystä. Minulla on omat mielipiteeni asioista, mutta osaan myös ottaa vastaan kritiikkiä ja haluan aina huomioida muidenkin mielipiteet. Haluan varmistaa, että kuntalaiset saavat nauttia laadukkaasta opiskelijaelämästä niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Minulle on myös tärkeää, että pöytäkunnan jäsenet voivat hyvin ja jaksavat tehtävissään läpi vuoden.
Innostun herkästi, ja olen mielelläni mukana erilaisissa projekteissa. Aika ei kuitenkaan riitä kaikkeen, ja puheenjohtajana minun tulisi kehittyä paremmaksi delegoimaan ja antamaan rohkeasti vastuuta muille. Pöytäkunta on täynnä osaavia ihmisiä, jotka ovat omien sektoreidensa asiantuntijoita ja joiden tekemiseen puheenjohtaja voi luottaa.
Turun KY on jäsenmäärältään suuri yhdistys, jonka tärkein voimavara ovat kuntalaiset. Pidänkin Turun KY:n puheenjohtajan tärkeimpänä tehtävänä hallituksen, työntekijöiden ja muiden luottamustehtävissä toimivien tukemista ja kannustamista niin, että heillä on yhteisössämme hyvä olla ja he pystyvät parhaimpaansa. Haluan tukea pöytäkuntalaisia tehtävissään, mutta myös antaa jokaiselle tilaa ottaa omistajuutta omasta pestistään. Ihmiset ovat erilaisia, ja puheenjohtajan on tärkeä ottaa jokainen huomioon yksilönä. Turun KY ei olisi mitään ilman kuntalaisiaan, ja puheenjohtaja ei olisi mitään ilman pöytäkuntaansa.
2. Mitkä koet Turun KY:n suurimpina vahvuuksina ja heikkouksina verrattuna muihin vastaaviin opiskelijajärjestöihin Suomessa?
Turun KY:llä on monia vahvuuksia, joista keskeisimpinä näen sen perinteet, jäsenistön sekä vahvan edunvalvonnan. Pian jo 75-vuotiaalle Turun KY:lle on vuosien saatossa kertynyt osaamista ja ainutlaatuinen opiskelijakulttuuri, jollaista ei löydy muualta. Osaavat ja motivoituneet ihmiset mahdollistavat laadukkaan toiminnan niin tapahtumatuotannossa kuin edunvalvonnassakin, ja toimintamme onkin erittäin monipuolista. Monipuolisuudesta kertoo poikkeuksellisen laaja joukko toimijoita aina jaostoista ja asiantuntijaelimistä toimijaryhmiin ja projekteihin, ja sen ansiosta jokaiselle TuKYläiselle löytyy oma paikka yhteisössämme.
Turun KY:n edunvalvonta on huippuluokkaa niin koulutus- kuin sosiaalipoliittisellakin puolella. Tästä hyviä esimerkkejä ovat muun muassa Terve Mieli -hanke sekä alkoholikulttuurimme, joka selkeästi erottuu muista vastaavista opiskelijajärjestöistä. Myös läheiset välimme Turun kauppakorkeakouluun ovat meille vahvuus. Sen, sekä vahvan koulutuspoliittisen edunvalvontamme ansiosta olemmekin kuluneena vuonna saaneet toteutumaan jäsentemme toivomia muutoksia myös opintoihin.
Toisaalta yhdistyksen pitkän iän ja suuren jäsenmäärän kääntöpuolena ovat ne myös yksi Turun KY:n heikkous. Turun KY tulee kohtaamaan tulevina vuosina paljon muutoksia ja haasteita, emmekä saa jäädä kehityksestä jälkeen jumiutumalla perinteisiin ja vanhoihin tapoihin. Yhdistyksemme suuri koko aiheuttaa myös sen, että muutos tapahtuu hitaammin kuin monissa pienemmissä järjestöissä. Siksi on tärkeää uskaltaa tarkastella toimintaamme myös kriittisesti ja kuunnella uusia, toisinaan haastaviakin näkökulmia asioihin.
3. Puheenjohtajana olet vastuussa 16-henkisen pöytäkunnan toiminnasta. Miten puheenjohtajana varmistat, että pöytäkunnan jäsenet pysyvät motivoituneina ja puhaltavat yhteen hiileen? Entä miten seuraat pöytäkunnan jäsenten hyvinvointia ja pidät huolta siitä, että kukaan ei ylikuormitu tehtävissään?
Turun KY ei olisi mitään ilman jäseniään, eikä puheenjohtaja ilman pöytäkuntaansa, jotka mahdollistavat koko yhdistyksen olemassaolon ja toiminnan. Siksi heidän hyvinvointinsa on äärimmäisen tärkeää. Hyvän yhteishengen ja turvallisen ilmapiirin luominen alkaa puheenjohtajasta, ja sen eteen täytyy tehdä töitä heti uuden hallituksen valinnasta alkaen. Merkityksellisyyden tunne ja riittävä tuki ympärillä auttavat pysymään motivoituneena, ja haluankin varmistaa, että pöytäkunnan jäsenet saavat tukea paitsi puheenjohtajalta, myös toisiltaan, ja kokevat tulevansa arvostetuiksi tehtävissään.
Jotta kukaan ei ylikuormitu tehtävissään, puheenjohtajan tulee tuntea sekä pöytäkunnan jäsenet että heidän tehtävänsä hyvin. Olemalla läsnä pöytäkunnan arjessa pystyisin varmistamaan kaikkien jaksamisen pesteissään sekä tarvittaessa puuttumaan tilanteeseen ajoissa. Psykologisesti turvallinen ilmapiiri ja yhteishengen vahvistaminen pöytäkunnassa myös mahdollistavat sen, että pöytäkunnan jäsenet uskaltavat kertoa huolistaan, joko tehtävissään tai omassa jaksamisessaan yleisesti.
4. Syksyllä 2025 Turun kauppakorkeakoulussa käynnistyy uusi kansainvälinen kandidaattiohjelma. Millainen mielestäsi on yhdistyksen nykytilanne kansainvälisyyden suhteen? Miten tämä muutos mielestäsi vaikuttaa Turun KY:hyn ja millaisia toimenpiteitä tämä vaatii yhdistykseltä?
Turun kauppakorkeakouluun saapuu vuosittain paljon vaihto-opiskelijoita sekä kansainvälisiä maisteriopiskelijoita. Vaihto-opiskelijoita ja maisteriopiskelijoita lukuun ottamatta kansainvälisyys on kuitenkin Turun KY:n arjessa ollut vielä pienessä osassa. Ensi syksynä alkava kansainvälinen kandidaattiohjelma tulee olemaan yhdistykselle iso muutos, ja monia prosesseja ja käytänteitä tullaan muovaamaan. Näin voimme taata jokaiselle jäsenellemme kielestä huolimatta mahdollisuuden osallistua toimintaan ja kokea kuuluvansa osaksi Turun KY:tä.
Olemme valmistautuneet muutokseen tänä vuonna esimerkiksi kääntämällä dokumentteja, sekä muuttamalla yhdistyksen kaiken virallisen viestinnän kaksikieliseksi. Meillä on kuitenkin vielä edessä paitsi virallisten prosessien, kuten yhdistyksen yleiskokouksien kaksikielistäminen, myös kaksikielisyyden ja kansainvälisyyden tuominen osaksi Turun KY:n arkea ja kulttuuria. Etenkään kulttuurin muovaaminen ei ole nopea prosessi, ja monia kysymyksiä ja ongelmia emme varmasti edes osaa ennakoida. Vaikka kansainvälistyminen on yhdistykselle haaste, on se kuitenkin myös valtava mahdollisuus, joka tarjoaa meille uusia voimavaroja ja tulee viemään meitä eteenpäin.
5. Millaisena näet Turun KY:n tulevaisuuden viiden vuoden päästä? Mitä kehityssuuntia ja muutoksia toivoisit yhdistyksessä tapahtuvan vuoteen 2029 mennessä, ja millä keinoilla näitä tavoitteita voitaisiin saavuttaa?
Uskon, että viiden vuoden päästä Turun KY on yhteisö, josta jokainen kuntalainen voi olla aidosti ylpeä myös valmistumisensa jälkeen. Toiminta on kehittynyt entisestään laadukkaammaksi ja ammattimaisemmaksi, ja asioita uskalletaan ajatella rohkeasti eri näkökannoilta. Aktiivitoimintaa arvostetaan kaikilla toiminnan tasoilla, ja jäsenistö saa toiminnasta arvokkaita taitoja ja kokemuksia tulevaisuutta varten. Vuoteen 2029 mennessä myös Turun KY:n asiantuntijaelinten toiminta on kehittynyt ja vakiintunut keskeiseksi yhdistyksen toiminnassa. Perinteiden merkitystä ei Turun KY:n jatkuvasta kehityksestä huolimatta väheksytä, vaan niiden roolia tulee arvostaa muutosten keskelläkin.
Turun KY:n laadukkaan edunvalvonnan jatkuvuudesta niin koulutus- kuin sosiaalipoliittisissakin asioissa tulee huolehtia, ja kuntalaisia rohkaistaan vaikuttamaan ja tuomaan esille mielipiteitään paitsi yhdistyksen sisällä, myös kauppakorkeakoulun ja ylioppilaskunnan tasolla. Edunvalvonnallinen työmme on koko maan opiskelijayhdistysten kärkeä. Vuoteen 2029 mennessä kansainvälinen kandidaattiohjelma on päässyt hyvin käyntiin, ja kansainväliset opiskelijamme kokevat olevansa tervetullut osa Turun KY:n yhteisöä.
Yhdistykselle on tulossa uusi strategia vuosille 2025–2029, joka tulee toimimaan yhdistyksen toiminnan punaisena lankana ja visiona tulevat vuodet. Olemme vuoden aikana kehittäneet uutta strategiaa kuntalaisilta saatujen palautteiden ja kehityskohteiden pohjalta. Uskonkin laadukkaan opiskelijaelämän varmistamisen sekä Turun KY:n yhteisöllisyyden kehityksen nousevan merkittäviksi teemoiksi myös strategiassa. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii sinnikästä työtä, uskallusta sekä uusia näkökulmia. Muutokset eivät ole nopeita, mutta askel kerrallaan uskon Turun KY:n jatkavan kehitystä suuntaan, josta voimme olla ylpeitä myös viiden vuoden päästä.
Varapuheenjohtaja

Kasperi Paassilta
Nimi ja vuosikurssi:
Kasperi Paassilta, toinen vuosikurssi (Pupu 23)
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
– NESU-TuKY varapuheenjohtaja 2024
– Pikkulaskiainen 2025 tekniikkatuottaja
– Pikkulaskiainen 2024 aluetiimi
– TuKY-Excu tiedottaja 2024
– Tutor 2024
– Edari-ehdokas 2023
– Suomen lukiolaisten liiton Lounais-Suomen piirin piirihallitus ja edunvalvontavastaava 2022
– Halikon lukion opiskelijakunnan hallituksen varapuheenjohtaja 2021–2022
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Pikkulaskiainen 2025 tuotanto jatkuu alkuvuoden, muita suunnitelmia ei ole.
1. Minkä sektorin koet tärkeimpänä ensi vuonna varapuheenjohtajan pestissä ja miten pystyt hyödyntämään vahvuuksiasi tällä sektorilla?
Koska Turun KY:ssä olemme saaneet viimeisten vuosien aikana paljon uusia toimija ryhmiä, jotka ovat tuoneet mukanaan uutta ja mielekästä tekemistä kuntalaisille pitäisin toimijaryhmä sektoria tärkeimpänä ensi vuonna. Omat vahvuuteni toimijaryhmä sektorilla on oman aktiivisuuden, ja verkostojen kautta muodostunut ymmärrys monen toimijaryhmän toiminnasta, vahvuuksista ja heidän kokemistaan haasteista. Pystyn hyödyntämään vahvuuksiani tällä sektorilla kehittämällä sen toimintaa mielekkäämmäksi ja hyödyllisemmäksi toimijoille esimerkiksi koulutusten saralta.
2. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja työskentelevät tiiviisti yhteistyössä. Millä keinoin ylläpitäisit tasaista työnjakoa pääsektorissa?
Työnjaossa on hyvä olla heti alusta asti sovittuna isot linjat siitä, mitkä tehtävät kuuluvat kullekin. Mutta tilanteen vaatiessa pitää olla valmis joustamaan näistä, jos vaikka huomataan, että jokin valiokunta viekin odotettua enemmän aikaa verrattuna muihin, niin voidaan pohtia tulisiko muita vastuita siirtää toiselle. Hyvä kommunikaatio pääsektorin sisällä on myös tärkeää, jotta mahdolliset ongelmat tulevat esille ja niistä voidaan keskustella.
3. Toimijaryhmämme ovat iso osa koulumme monipuolista tapahtumakulttuuria. Miten mahdollistaisit ensi vuonna yhä tiiviimmän ja selkeämmän yhteistyön Turun KY:n ja toimijaryhmien välillä?
Toimijaryhmien merkitystä yhdistyksemme toiminnassa ei voi aliarvioida. Kuitenkin monet toimijaryhmät ovat saattaneet jäädä jaostojen varjoon tai monissa toimija ryhmissä on voinut Turun KY:stä kuva määräävänä ja rajoittavana hallintoelimenä. TuKYn ja toimijaryhmien välistä
viestintää ja yhteistyötä tulee siis kehittää siihen suuntaan, että Turun KY:tä ei nähdä rajoitteena vaan mahdollistajana. Toimijaryhmiä voi myös ottaa isommassa määrin mukaan esimerkiksi tapahtuma tuotantoon kuten orientaatioviikon aktiviteetteihin. On myös tärkeää, että ylläpidetään toimijoiden palkitsemisen kulttuuria esimerkiksi hopeisilla ansiomerkeillä ja toimarisitseillä yms.
4. Ensi vuonna Turun kauppakorkeakoulu täyttää 75 vuotta, joka tulee näkymään monella eri sektorilla. VPJ ollessa mukana kauppakorkeakoulun alumnitoimikunnassa, pääset kehittämään koulumme henkilökunnan kanssa alumneillemme ohjelmaa. Mitä uutta kehittäisit juhlavuoden kunniaksi?
Juhlavuonna tulemme näkemään suuria ja hienoja tapahtumia kuten vuosijuhlat. Kuitenkin juhlavuoden kunniaksi haluaisin myös lisätä pienemmän kynnyksen tapahtumia, missä myös alumnit voisivat olla mukana esimerkiksi alumni-afterworkkien muodossa. Ottaen huomioon sen, että suuri osa alumneistamme viihtyy nykyään pääkaupunki seudulla voisi olla ideaalista tuoda tämänkaltaisia tilaisuuksia myös pääkaupunkiseudulle.
Kansainvälisten asioiden vastaava

Vivian Tulisalmi
Nimi ja vuosikurssi:
Vivian Tulisalmi, 2. vuosi
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Olen tällä hetkellä CIA TuKYn varapuheenjohtajana, jonka lisäksi toimin KKOY:n nykyisen hallituksen koulutuspoliittisena vastaavana. Näiden pestien lisäksi olen mukana TuKY Speksin toiminnassa toista vuotta, toimien tällä hetkellä markkinointivastaavana. Lisäksi olen nakkeillut Pikkulaskiaisessa sekä vujuilla ja toiminut tutorina.
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Speksin ja KKOY:n lisäksi minulle ei ole varmistunut muita päällekkäisiä projekteja, joten olen valmis priorisoimaan KV-vastaavan pestiä aikatauluissani tulevalle vuodelle.
1. Mikä motivoi sinua hakemaan kansainvälisten asioiden vastaavaksi?
Olen nyt lähes vuoden ajan toiminut CIA TuKYn varapuheenjohtajana, jonka kautta olen päässyt kurkistamaan, mitä kaikkea kansainvälisten asioiden vastaavan pestiin kuuluu. Pestin laajat mahdollisuudet ja useat vastuut kiinnostavat minua. Kuitenkaan koko KV-sektorin ydintä ei saa unohtaa: ihmisiin tutustuminen ja uusien kontaktien luominen sekä kansainvälisen verkostoitumisen mahdollistaminen. Nämä ovatkin olleet minulle vuoden huippukohtia.
2. Mitkä ovat mielestäsi KV-sektorin suurimpia haasteita ja miten lähtisit ratkaisemaan niitä?
KV-sektorin suurimpia haasteita ovat mielestäni vaihto-opiskelijoiden sekä kansainvälisten opiskelijoiden integraatio TuKYn yhteisöön. Integraation tärkeys tulee korostumaan tulevana vuonna uuden kansainvälisen kandiohjelman myötä.
Haasteiden ratkaisemisessa korostuu mielestäni entistä tiiviimpi yhteistyö eri TuKYn sektoreiden välillä sekä avoin asenne uusia toimintatapoja kohtaan. CIA:n tulee toimia edelläkävijänä haasteisiin toimivien ratkaisujen löytämisessä. Myös yhteistyö muiden kylterijärjestöjen KV-vastaavien kanssa, sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla, tulee tarjoamaan ideoita ja ratkaisuja sekä tukea haasteisiin, niiden ratkaisemista unohtamatta. Tähän vastauksena on ”International forum”, jonka kokoontumista sain olla sihteröimässä keväällä.
3. Kerro oma näkemyksesi siitä, miten lähtisit kehittämään CIA TuKYn toimintaa vuonna 2025.
Lähtisin kehittämään CIA TuKYn toimintaa lisäämällä ”Sauna and boardgame night”-tyylisiä tapahtumia, joiden myötä mahdollistetaan kansainvälisten sekä kotimaisten opiskelijoiden kohtaamisia matalalla kynnyksellä.
Lisäksi avaisin vaihto-opiskelijoille mahdollisuuden liittyä CIA:n hallitukseen ja täten ”testata” jaostotoiminnan joustavuutta sekä haasteita, joita tulevina vuosina jokainen jaosto ja toimijaryhmä tulevat jollain asteella kokemaan.

Samuli Koskenneva
Nimi ja vuosikurssi:
Samuli Koskenneva, 3. Vuosikurssi
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Ensivuodelle ei ole suunnitelmissa päällekkäisiä projekteja.
1. Mikä motivoi sinua hakemaan kansainvälisten asioiden vastaavaksi?
2. Mitkä ovat mielestäsi KV-sektorin suurimpia haasteita ja miten lähtisit ratkaisemaan niitä?
Pidän KV-sektorin suurimpina haasteina kevään vaihto-opiskelijoiden orientaatiota, joka on kauppiksen puolella hyvin puutteellinen sekä keinojen keksiminen, jolla estää vaihto-opiskelijoiden eriytymistä ”vaihtarikuplaan”.
3. Kerro oma näkemyksesi siitä, miten lähtisit kehittämään CIA TuKYn toimintaa vuonna 2025.
Oman näkemykseni mukaan CIA toimintaa tulisi kehittää monipuolisemmaksi tapahtumatarjonnan osalta. Usein CIA tapahtumat erottuvat muista toimijoista vain tapahtumien kielen takia. Ainutlaatuisempien tapahtumien järjestäminen lisäisi houkuttelevuutta ja loisi kävijöille ikimuistoisemman kokemuksen.
Koulutuspoliittinen vastaava

Emmi Nordlund
Nimi ja vuosikurssi:
Emmi Nordlund, 3. vsk
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
· Edunvalvontajaoston tiedottaja 2024
· KY-Troikan koulutuspoliittinen vastaava 2023
· Opiskelijatutor 2023
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Kandin kirjoittaminen keväällä, muuta erikoista ei ole suunnitelmissa
1. Mikä motivoi sinua hakemaan juuri koulutuspoliittiseksi vastaavaksi?
Korkeakoulumaailmassa on erityisen tärkeää, että opiskelijoiden ääni tulee kuuluviin päätöksenteossa. Koulutuspoliittisena vastaavana näihin asioihin pääsee oikeasti vaikuttamaan sekä tuomaan paitsi omia myös muiden opiskelijoiden mielipiteitä esille. Koulutuspoliittisen vastaavan pestissä eniten motivoi mahdollisuus aidosti vaikuttaa tärkeisiin asioihin ja tehdä muutosta parempaan suuntaan.
2. Koulutuspoliittisen vastaavan tehtävä on edustaa Turun KY:n jäseniä sekä koulumme toimikunnissa että tapaamisissa koulumme johdon kanssa. Miten rohkaisisit kuntalaisia ilmaisemaan mielipiteensä koulutuksellisissa asioissa, jotta saat laajan kuvan kuntalaisten tahdosta?
Mitä matalampi kynnys, sen parempi. Palautteen antaminen on tehtävä opiskelijoille mahdollisimman helpoksi ja anonymiteettia on kunnioitettava. Kaikki eivät välttämättä uskalla omalla nimellään tuoda mielipiteitään esiin ja uskonkin, että paljon palautetta jää antamatta juurikin siksi, että se koetaan liian ahdistavana tai hankalana asiana.
3. Ainejärjestöillä on omat koulutuspoliittiset vastaavansa, joiden vastuulla on koulutuspoliittinen edunvalvonta oman pääaineensa sisällä. Millä keinoilla tukisit ja rohkaisisit AJ-kopoja tehtävissään?
Ainejärjestökopojen kanssa tulisi tehdä tiivistä yhteistyötä ja heidän kanssaan tulisi tavata säännöllisesti, jotta tieto kulkisi päättäville tahoille mahdollisimman tehokkaasti. Ainejärjestökopoja tulisi myös tuoda opiskelijoiden keskuudessa paremmin esille, jotta kynnys palautteen antamiselle ja mielipiteiden ilmaisemiselle olisi entistä matalampi. Haluaisin pitää säännöllisesti yhteyttä ainejärjestökopojen kanssa ja tuoda heille lisää näkyvyyttä.
4. Koulutuspoliittinen vastaava istuu myös Edunvalvontajaoston hallituksessa. Millaisena näet koulutuspoliittisen vastaavan roolin osana EVAa?
Koulutuspoliittisen vastaavan rooli Edunvalvontajaostossa on äärimmäisen tärkeä, koska hyvin suunniteltu koulutuspolitiikka on yksi onnistuneen edunvalvonnan kulmakiviä. Kopon tehtävänä on pitää Edunvalvontajaosto ajan tasalla koulutuspoliittisesta päätöksenteosta, jotta kyseinen jaosto pystyy toteuttamaan edunvalvontaa mahdollisimman tehokkaalla tavalla.

Markus Miilunpalo
Nimi ja vuosikurssi:
Markus Miilunpalo, 2. vuosikurssi
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
– TSE-listan edaattori TYYssä
– KY-Kasinon sihteeri ja Art Director
– TuKY Yacht Clubin Art Director
– Student Formula Turun rahastonhoitaja
– Tuutori
– UTU-lähettiläs
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
– TSE-listan edaattori TYYssä (25 syksyyn asti)
– KY-Kasinon sihteeri ja AD (25 kevääseen asti)
– Mahdollisesti mukana TuKY Yacht Clubissa
– Student Formula Turun rahastonhoitaja
– UTU-lähettiläs (25 kevääseen asti)
1. Mikä motivoi sinua hakemaan juuri koulutuspoliittiseksi vastaavaksi?
Mielestäni kopon rooli on erittäin tärkeä TuKYssa. Vaikka TSE on monella tapaa loistava koulu ja täällä on paljon hyviä kursseja, on täällä myös paljon parannettavaa. Olisin motivoitunut kehittämään koulumme opintoja ja puuttumaan kuntalaisten esille tuomiin ongelmakohtiin. Opintojen pitää olla tulevaisuudessa entistä joustavampia ja tehokkaampia. Tämän takia esimerkiksi hybridimahdollisuuksia ja luentotallenteita pitäisi hyödyntää nykyistä enemmän osana opetusta. Myös tenttijärjestelmää tulisi selkiyttää. Tällä hetkellä joillain kursseilla tenttiperiodi saattaa päättyä jo ennen varsinaista koeviikkoa. Tämä aiheuttaa turhaa hämmennystä ja tenttien kasautumista myöhempään ajankohtaan. Varsinaisena TSE:n edaattorina pystyisin myös tuomaan laajempia yliopiston kattavia ongelmakohtia esille TYYssä. Tällä kaudella TYYssä olen muun muassa pyrkinyt puuttumaan heikkoihin tenttimahdollisuuksiin joulua edeltävinä viikkoina.
2. Koulutuspoliittisen vastaavan tehtävä on edustaa Turun KY:n jäseniä sekä koulumme toimikunnissa että tapaamisissa koulumme johdon kanssa. Miten rohkaisisit kuntalaisia ilmaisemaan mielipiteensä koulutuksellisissa asioissa, jotta saat laajan kuvan kuntalaisten tahdosta?
Olen sosiaalinen ja helposti lähestyttävä tyyppi. Haluankin, että kynnys tulla kertomaan mielipiteensä minulle esimerkiksi koulutukseen liittyvissä asioissa on mahdollisimman pieni. Myös säännölliset kuntalaisille järjestettävät kyselyt ovat helppo tapa kerätä mahdollisimman monelta jäseneltä tietoa koulutuksen ongelmakohdista ja kehitysehdotuksista.
3. Ainejärjestöillä on omat koulutuspoliittiset vastaavansa, joiden vastuulla on koulutuspoliittinen edunvalvonta oman pääaineensa sisällä. Millä keinoilla tukisit ja rohkaisisit AJ-kopoja tehtävissään?
Kaikilla AJ-kopoilla on oma tärkeä tehtävä toimia juuri heidän ainejärjestön opiskelijoiden äänitorvena ja sanansaattajana. AJ-kopoilla on paras näkymä juuri heidän oppiaineensa kursseihin ja niiden vastuuopettajiin. Tämä on ensiarvoisen tärkeää asioiden kehittämisen kannalta. Yhdessä AJ-kopojen kanssa voimme tuoda esiin koulutuksen ongelmakohtia ja miettiä niihin parempia käytäntöjä. Toisin sanoen säännöllinen yhteydenpito ja sparraaminen eri kopojen välillä on erittäin tärkeää.
4. Koulutuspoliittinen vastaava istuu myös Edunvalvontajaoston hallituksessa. Millaisena näet koulutuspoliittisen vastaavan roolin osana EVAa?
Kopolla on merkittävä rooli EVAssa. Se on mukana toteuttamassa parempaa, hyvinvoivaa ja kaikille saavutettavaa opiskeluyhteisöä. EVAssa kopo vastaa mm. Terve Mieli -kyselyn toteutuksesta. Ja totta kai toimivammilla, joustavammilla ja mielenkiintoisemmilla opinnoilla on merkittävä rooli paremman opiskeluympäristön luonnissa. Näissä asioissa kopo hoitaa homman kotiin, jotta kuntalaiset viihtyy! 🙂
Kulttuuri- ja perinnevastaava

Kasperi Rounas
Nimi ja vuosikurssi:
Kasperi Rounas, toinen vuosikurssi
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Kulttiksen varapuheenjohtaja 2024, tutor 2024
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
100% omistautuminen kulttuurille
1. Ensi vuonna vietetään Turun KY:n 75. juhlavuotta. Kulttuuri- ja perinnevastaavana, miten huolehdit juhlallisuuksien näkymisen koko yhdistyksen laajuisesti ja mikä on oma visiosi juhlavuodesta?
Kulttuuri- ja perinnevastaavalla on tärkeä rooli toimia vuosijuhlatiimin ja TuKYn hallituksen välikätenä. Tämä rooli korostuu 75-vuotisjuhlien kohdalla, kun juhlat tulevat poikkeamaan edellisistä vuosijuhlista niin tärkeydellään kuin suuruudellaankin. Aktiivisen ja oma-aloitteisen välikätenä työskentelyn lisäksi huolehdin, että näillä merkittävillä juhlilla kunnioitetaan TuKYn merkittäviä perinteitä ja tiedostetaan sen pitkä historia. Konkreettinen toimi juhlavuoden näkyvyyden takaamiseksi voisi olla taannoin väläytellyn TuKYn vanhoista kuvista koostuvan kirjan julkaisu. Kaiken kaikkiaan tämän merkittävän juhlavuoden tulee näkyä pitkin vuotta ja ympäri yhdistystä suuremmin kuin koskaan!
2. Kulttuuri- ja perinnevastaavalla on läpi hallitusvuoden paljon tehtäviä hoidettavanaan, ja työtä tulee delegoida etenkin Kulttuurijaoston sisällä. Miten varmistat, että tiimisi jäsenet tuntevat saavansa tarvittavaa tukea delegoiduissa tehtävissään?
Tämän vuoden Kulttiksen varapuheenjohtajana olen tehnyt paljon delegoituja tehtäviä ja kokenut, että hyvän ja avoimen ilmapiirin ansiosta jaoston sisällä on tuettu toinen toisiaan ihan kaikessa. Aloitan siis heti uuden Kulttis -hallituksen kanssa luomaan ystävällistä ja välittävää ilmapiiriä, jossa jokainen haluaa tukea toisiaan. Tämän lisäksi itse tietysti delegoidessani sekä sen jälkeen kysyn hallituslaisten kuulumisia ja mahdollista tuentarvetta.
3. Millaiseksi koet TuKYn kulttuurisektorin toiminnan tällä hetkellä ja miten sitä voisi kehittää?
Kulttuurisektorin toiminta on erittäin laajaa ja tarkoituksenmukaista. KYSS haalii musiikin ystäviä keikoilleen, speksi antaa TuKYläisille mahdollisuuden itseilmaisuun ja vuosijuhlat kokoaa kylterit vuosittain kunnioittamaan yhdistyksemme perinteitä. Kehittämisideoita ei tule temmata tuulesta, vaan mielestäni tulee tarkastella kunkin kulttuurisektorin toimijan toiminnan perusperiaatteita ja pitää huoli siitä, ettei niistä tingitä tai lähdetä sivuraiteille. Kehittämisideoita tulee, kun olen kulttuuri- ja perinnevastaavana päässyt tutustumaan ja keskustelemaan sektorin toimijoiden kanssa.
4. Kulttiksella on tärkeä rooli TuKYn tapahtumakentässä, joka on kuitenkin hyvin laaja. Miten varmistat, että Kulttis erottuu jatkossakin selkeästi muista tapahtumanjärjestäjistä?
Kulttiksella on muusta tapatumatarjonnasta erottuvia tapahtumia, kuten Escape Parkki, Saaristoexcu ja Glitterbileet, joista tulee ehdottomasti pitää kiinni. Muun muassa näiden tapahtumien ansiosta Kulttis erottuu muista tapahtumanjärjestäjistä ja menestyy nykyisellään. Kulttiksen tulevaa toimintaa ideoidessa tulee pohtia uusien ideoiden kulttuuriarvoa sekä Kulttis-identiteettiä, eikä lähteä kokeilemaan suuria perusteettomia muutoksia. Hyvin edistynyttä brändityötä jaostotunnettuuden parantamiseksi tulee jatkaa samaan malliin.

Anna Helin
Nimi ja vuosikurssi:
Anna Helin 2. vsk.
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Olen toiminut kuluneen vuoden ajan Kulttiksen yristyssuhdevastaavana ja samalla kuulunut CORE:n hallitukseen. Syksyllä 2024 toimin opiskelijatutorina. Olen nakkeillut vuoden 2023 Pikkulaskiaisessa ja ollut erikoisnakkina TuKYn 73. vuosijuhlilla.
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Minulla ei ole muita päällekkäisiä projekteja vuodelle 2025.
1. Ensi vuonna vietetään Turun KY:n 75. juhlavuotta. Kulttuuri- ja perinnevastaavana, miten huolehdit juhlallisuuksien näkymisen koko yhdistyksen laajuisesti ja mikä on oma visiosi juhlavuodesta?
Turun KY:n 75. juhlavuotta tulee luonnollisesti juhlistaa arvoisellaan tavalla. Sen lisäksi, että vuosijuhlia tullaan viettämään aiempaa suuremmin ja loistokkaammin, visioin juhlinnan myös yltävän varsinaista juhlapäivää laajemmalle. Etenkin vuosijuhlaviikolle visioin juhlavuoden kunniaksi useamman tapahtuman Rahvisten lisäksi. Tapahtumatarjonta pyrkisi tarjoamaan jokaiselle kuntalaiselle jotakin riippumatta vuosikurssista tai siitä osallistuuko varsinaisille vuosijuhlille. Juhlavuodesta on siis tehtävä helposti saavutettava jokaiselle, joka sitä haluaa juhlistaa. Näin juhlallisuudet näkyvät koko yhdistyksen laajuisesti.
2. Kulttuuri- ja perinnevastaavalla on läpi hallitusvuoden paljon tehtäviä hoidettavanaan, ja työtä tulee delegoida etenkin Kulttuurijaoston sisällä. Miten varmistat, että tiimisi jäsenet tuntevat saavansa tarvittavaa tukea delegoiduissa tehtävissään?
Yhteistyö Kulttuurijaoston alumni- ja aktiiviverkoston kanssa on nähdäkseni tiivistynyt entisestään kuluvan vuoden aikana ja samanlainen kehityskulku on avainasemassa myös istuvan hallituksen tukemista ajatellen. Onnistuneesti järjestetyt ja alumneja houkuttelevat AA-tapahtumakonseptit mahdollistavat hallituslaisten ja alumnien keskinäisen tutustumisen ja luottamussuhteiden syntymisen. Myös vaihtuvan hallituksen ja uusien hallituslaisten keskinäinen ryhmäytyminen on tärkeää vuoden vaihteessa, jotta uusi hallitus tuntee heti hallituskauden alussa omaavansa tukiverkoston. Näin Kulttuurijaoston jäsenet voivat tuntea edeltäjänsä helposti lähestyttäviksi ja saada heiltä tarvittavaa tukea myös oman hallituksensa ulkopuolelta. Tämä on loistava väylä saada apua myös pestikohtaisiin ongelmiin.
Tämän lisäksi tietenkin puheenjohtajan pyrkisin luomaan avointa ilmapiiriä, jossa jokainen uskaltaisi pyytää apua sitä tarvitessaan.
3. Millaiseksi koet TuKYn kulttuurisektorin toiminnan tällä hetkellä ja miten sitä voisi kehittää?
Koen TuKYn kulttuurisektorin olevan tällä hetkellä muutoksen tilassa. Kulttuurijaoston tunnettuus jaostona on kasvanut ja tapahtumat ovat entistä menestyneempiä. Toisaalta osa kulttuurisektorin toiminnasta on vahvasti ”vanhojen tekijöiden” käsissä, jonka takia toiminnan jatkuvuus täydessä potentiaalissaan on vaarassa. Esimerkiksi Speksi vaatisi riveihinsä lisää uusia ja innokkaita tekijöitä jatkamaan produktioiden kehittämistä yhä parempaan suuntaan.
Mielestäni kulttuurisektorin toimintaa voitaisiin kehittää käyttämällä hyväksi Kulttuurijaoston kasvavaa hyvää mainetta sektorin muiden toimijoiden tukemiseksi. Esimerkiksi yhteistapahtuma tai yhdessä järjestetty excursio toisivat näkyvyyttä sitä kaipaaville toimijoille.
4. Kulttiksella on tärkeä rooli TuKYn tapahtumakentässä, joka on kuitenkin hyvin laaja. Miten varmistat, että Kulttis erottuu jatkossakin selkeästi muista tapahtumanjärjestäjistä?
Kulttiksessa hienointa on se, että Kulttiksen toiminta heijastaa aina tekijöitään. Tästä syystä jokainen Kulttiksen vuosi on erilainen. Kulttiksen ainutlaatuinen mahdollisuus testata uusia tapahtumakonsepteja matalalla kynnyksellä pitää toiminnan mielenkiintoisena ja monipuolisena. Haluan varmistaa, että vaikka Kulttis järjestää suuria loppuunmyyviä tapahtumia, meillä on aina tarjontaa myös pienemmälle niche -yleisölle esimerkiksi kulttuurielämyksien merkeissä. Haluan myös antaa hallituslaisille vapaat kädet toteuttaa itseään kiinnostavia tapahtumia perinteisten tapahtumien, kuten Rahvisten tai Saaristoexcun järjestämisen lisäksi.
Liikuntavastaava

Matlena Karvonen
Nimi ja vuosikurssi:
Matlena Karvonen, toisen vuoden laskentatoimen ja rahoituksen pääaineopiskelija
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Toimin vuoden 2024 KY-Sportin yrityssuhdevastaavana sekä 2024 TuKY-Speksin tanssivastaavana. Olin myös opiskelijatutorina tänä syksynä.
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Olen myös TuKY-Speksin 2025 toinen tanssivastaava.
1. Miten oma taustasi tukisi rooliasi niin Turun KY:n liikuntavastaavana sekä KY-Sportin puheenjohtajana?
Koen, että vahvasta kilpaurheilutaustastani olisi hyötyä sekä liikuntavastaavan että KY-Sportin puheenjohtajan pestissä. Olen aloittanut oman kilpaurheilu-urani 6-vuotiaana joukkuevoimistelun ja taitoluistelun parissa, josta myöhemmin lajit vaihtuivat tanssiin ja pikajuoksuun. Jo nuoresta iästä asti alkanut kova harjoittelu ja kilpaileminen on kehittänyt ominaisuuksiani, joista koen, että on myös hyötyä liikuntavastaavan ja KY-Sportin puheenjohtajan pestissä. Arki urheilun ja kovan harjoittelun ympärillä on kasvattanut minusta määrätietoisen ja sinnikkään naisen, joka ei pelkää ottaa uusia haasteita vastaan. Myös kokemus niin yksilö- kuin joukkueurheilustakin on kehittänyt taitojani toimia yksilönä mutta myös ryhmässä.
Urheilu-urani aikana olen toiminut useassa Turun seudun urheiluseurassa eri asemissa: urheilijana, valmentajana sekä tuomarina kilpailuissa. Koen, että hyvistä suhteista ja kontaktiverkostosta eri paikallisiin urheiluseuroihin on varmasti hyötyä erilaisten liikuntatapahtumien järjestämisessä ja kehittämisessä. Myös kokemus valmentajan roolista on kehittänyt auktoriteettia taitoja ryhmän johtamisesta.
2. Kuinka saat jaostolaisesi hoitamaan pestinsä hyvin vuoden loppuun asti ja osallistumaan aktiivisesti KY-Sportin toimintaan?
Mielestäni jaostolaisten motivoimisessa tärkeintä on oman esimerkin näyttäminen. Konkreettisesti tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että puheenjohtajana osallistuisin itse järjestämiimme viikkovuoroihin ja hoitaisin nakkivuorot sekä muut velvollisuudet esimerkillisesti. Puheenjohtajana haluaisin myös tukea jokaista jaostolaistani pestissään ja auttaa aina tarvittaessa. Haluan antaa itsestäni helposti lähestyttävän kuvan ja toimia luotettavana henkilönä, jonka puoleen jaostolaiset voivat kääntyä.
Vaikka haluan pitää KY-Sportin hienoista perinteistä kiinni, mielestäni on silti tärkeää, että jokainen jaostolainen saa toteuttaa pestiään omalla tavalla ja hyödyntää omia vahvuuksiaan. Tällöin pestiin kuuluvien tehtävien hoitamiseen saa lisää motivaatiota. Tärkeää aktiivisuuden ja motivaation ylläpitämiseen on jaoston hyvä ryhmähenki. Puheenjohtajana pyrkisin luomaan jaoston sisällä hyvää ja tiivistä ryhmähenkeä jo hallituskauden alusta asti. Haluisin myös tutustuttaa uuden hallituksen KY-Sportin alumneihin, jolloin he voivat saada tukea ja vinkkejä pesteihinsä myös aikaisemmilta pestinhaltijoilta.
3. Mikä motivoi sinua hakemaan liikuntavastaavaksi?
Minua motivoi hakemaan liikuntavastaavaksi aito palo urheilua ja liikuntamahdollisuuksien kehittämistä kohtaan. Koen, että minulla olisi paljon tietoa ja taitoa liikuntamahdollisuuksien kehittämiseen ja uusien liikuntatapahtumien luomiseen TuKYssä. Itselleni liikunta on toiminut läpi elämäni voimavarana ja vastapainona eritysesti opiskelun ja koulun ohella. Siksi haluaisin tarjota mahdollisimman paljon monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kuntalaisille erityisesti, kun uudet opiskelijat saattavat joutua jättämään vanhat harrastuksensa uudelle paikkakunnalle muuton myötä.
Liikunta toimii vahvana tekijänä yhteishengen vahvistamisessa, jonka takia haluankin kehittää urheilukulttuuria TuKYssä. Haluan kannustaa yhä enemmän opiskelijoita osallistumaan KY-Sportin järjestämiin viikkovuoroihin ja ylläpitää niissä mahdollisimman rentoa ja matalankynnyksen ilmapiiriä. Myös TuKYn urheilujoukkuetoiminta on erittäin tärkeää ja haluankin auttaa ja tukea joukkueita kehittämään toimintaansa. Kuluneen vuoden aikana olen vetänyt ja kehittänyt cheerleading toimintaa jääkiekkojoukkue KY-Jetsin ja korkeakoulukoripallojoukkue Hunksin peleissä. Itse olen kokenut cheerleading toiminnan erittäin toimivaksi, sillä se tukee kannustavaa ilmapiiriä ja nostattaa tunnelmaa peleissä. Tanssiesitykset peleissä ovat myös matalankynnyksen mahdollisuuksia henkilöille, joille esimerkiksi muut liikuntatapahtumat eivät tunnu niin omalta. Koen, että tämä aktiivisuuteni ja halu kehittää urheilutoimintaa jo KY-Sportin jaostolaisena osoittaa motivaationi myös liikuntavastaavan pestiä kohtaan.
NESU-vastaava

Saara Lohikari
Nimi ja vuosikurssi:
Saara Lohikari, toinen vuosikurssi
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Olen toiminut viimeisen vuoden NESU-TuKYn yrityssuhdevastaavana ja näin ollen ollut myös osana COREn hallitusta. Sen lisäksi toimin tänä syksynä opiskelijatutorina.
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Ensi vuodelle minulla ei ole muita päällekkäisiä projekteja.
1. Kerro lyhyesti, mitä NESU-TuKY merkitsee sinulle?
NESU-TuKY merkitsee minulle yhtä keskeisintä osaa suuremmasta opiskelijayhteisöstä, johon kaikki ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat, sekä jossa yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunne on aidosti läsnä. Mielestäni eräs NESU-TuKYn ja koko NESU-verkoston hienoin piirre on se, että NESU-yhteisöön voi kuulua ja tutustua kuka vain ilman vaatimusta hallitustoiminnasta.
Näin ollen NESU-TuKY merkitsee minulle paljon muutakin, kun ainoastaan jaoston hallituksessa toimimista, vaan se on mahdollistanut minulle ja lukuisille muille monia uusia ikimuistoisia kokemuksia, kohtaamisia sekä tuttavuuksia.
Tämän lisäksi NESU-TuKY ja sen toiminta merkitsee minulle myös Turun KY:n sisäisessä toiminnassa perinteikkyyttä sekä opiskelijakulttuurin kulmakivistä kiinni pitämistä unohtamatta jatkuvaa kehitystä sekä pyrkimystä kohti suvaitsevaisempaa, avoimempaa ja jokaisen huomioonottavaa opiskelijakulttuuria.
Kaikista päällimmäisinä kuitenkin tärkeimmät asiat, joita NESU-TuKY on minulle antanut sekä mahdollistanut ovat elinikäiset ystävyyssuhteet, ikimuistoiset kokemukset sekä kunnia tuntea olevansa osa yhteisöä, jossa kaikki ovat yhtä suurta perhettä huolimatta iästä, sukupuolesta tai opiskelukaupungista.
2. Millaisena näet itsesi jaoston johtajana?
Näen itseni kunnianhimoisena, mutta samalla myös jalat maassa pitävänä jaoston johtajana. Minulle tärkeintä jaoston toiminnassa on perimmäinen ajatus sekä yhteisymmärrys siitä, että jaostotoimintaa harjoitetaan yhteisen hyvän sekä hauskanpidon vuoksi, eikä jaostotoimintaa kuulu tai tulisi pitää ”pakollisena”, vaan sitä tehdään rakkaudesta ja palosta sen yhteisöllisyyttä ja ainutlaatuisuutta kohtaan.
Näin ollen haluaisin jaoston johtajana ensisijaisesti pitää huolen siitä, että mitä tahansa jaoston kanssa tehdään, se tehdään yhdessä ja positiivisella asenteella. Tämän toteutumiseksi näen tärkeänä, että pitäisin itse omalta osaltani huolen siitä, että jaostomme välillä vallitsisi avoin ja rento ilmapiiri, missä kaikkien on mukava olla, ja missä kaikkien ajatukset, mielipiteet ja huolet kuullaan tasavertaisesti.
Jaoston johtajana haluaisin myös pyrkiä puskemaan kaikkia jaoston jäseniä puhaltamaan yhteen hiileen ja pyrkimään antamaan parhaan mahdollisen työpanoksensa jaoston projektien sekä tapahtumien eteen, pitäen samalla huolen siitä, että kaikkien jaksaminen ja muut vastuut sekä aikataulut otetaan huomioon.
Ennen kaikkea näkisin itseni kuitenkin tasavertaisena osana jaostosta muodostuvaa porukkaa. Paras mahdollinen lähtökohta onnistuneelle jaostotoiminnalle on hallitus, jonka kesken vallitsee lämminhenkinen, huumorintajuinen ja aito ystävyys. Tällöin jaostotoiminta ei tunnu vaivalloiselta tai työltä, vaan on innostavaa ja huomattavasti enemmän ihmiselle antavaa, kuin pois ottavaa tekemistä.
3. Millaisena näet NESU-TuKYn ensi vuonna niin tapahtumatuotannon kuin jaostotoiminnan näkökulmasta?
Näen NESU-TuKYn toiminnan ensi vuonna vahvasti tämän vuoden toimintaan perustuvana jatkumona. Koen, että NESU-TuKY on löytänyt tasapainon perinteiden sekä uusien konseptien keksimisen ja kokeilemisen välillä, ja mielestäni tämän suuntaista toimintaa olisi tärkeä jatkaa, jotta NESU-TuKY pystyy myös jatkossa järjestämään toimintaa, joka on kuntalaisille houkuttelevaa ja puoleensavetävää.
Tapahtumatuotannon suhteen koen äärimmäisen tärkeänä, että jokavuotisista perinteistä tapahtumista, kuten harkkasitseistä, PMPJ:stä ja vappusitseistä pidetään jatkossakin huolta ja ne järjestetään kunnioittaen Turun KY:n pitkäaikaisia perinteitä.
Näiden lisäksi NESU-TuKYllä on kuitenkin mahdollisuus järjestää vuoden aikana myös muita tapahtumia, joiden ei tarvitse seurata mitään tiettyä kaavaa. Tämän takia uusien sekä uudistettujen tapahtumakonseptien kokeileminen viimeisimmän vuoden jalanjälkiä seuraten olisi myös ensi vuonna mahdollista. Näin ollen jaostotoiminnan näkökulmasta näen ensi vuoden NESU-TuKYn innovoivana, kokeilunhaluisena ja uudet ideat avosylein vastaanottavana jaostona.
Ensi vuodelle on jo tiedossa sekä eri kylterikaupunkien opiskelijoita, että poikkitieteellisiä opiskelijoita yhdistäviä projekteja sekä tapahtumia, joten näen etenkin tämän yhteistyön ja sen edistämisen tärkeänä osana NESU-TuKYn ensi vuoden toimintaa.
Vapaa-ajan vastaava

Onni Leppä
Nimi ja vuosikurssi:
Onni Leppä, 2023
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Olen toiminut Ulkkiksen rahastonhoitajana, KY-Gourmeen sihteerinä, KY-Excun hallituksessa ja opiskelijatutorina. Lisäksi olen ollut useissa nakkihommissa.
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Ensi vuonna minulla ei ole sellaisia suunnitelmia, jotka vaikeuttaisivat vapaa-ajan vastaavana toimimista.
1. Miksi haet juuri vapaa-ajan vastaavaksi?
3. Ulkoasiainjaoston tehtävä on nimensä mukaisesti vaalia suhteita muihin opiskelijajärjestöihin sekä Turussa että sen ulkopuolella. Kuitenkin Ulkkis on vastuussa myös monista TuKYn suurimmista sisäisistä tapahtumista, mikä aiheuttaa suuren työmäärän ja voi estää tapahtumayhteistyön kehittämisen. Millaisena näet Ulkkiksen tulevaisuuden tapahtumayhteistyön ja suurten tapahtumien osalta?

Emma Torniainen
Nimi ja vuosikurssi:
Emma Torniainen, 2. vsk
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Olen toiminut kuluneen vuoden Ulkkiksen yrityssuhdevastaavana, CORE:n hallituksessa sekä KY-Gourmetin tiedottajana. Lisäksi olen ollut tänä syksynä opiskelijatutorina. Olin mukana pupupassi-tiimissä, sekä vuoden -23 vuosijuhlilla erikoisnakkina.
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Toimin KY-Gourmetin tiedottajana ensi kevääseen asti, ei muita päällekkäisiä.
1. Miksi haet juuri vapaa-ajan vastaavaksi?
Kuluva vuosi Ulkoasiainjaostossa on opettanut minulle paljon niin TukYstä sekä sen vapaa-ajan sektorista kuin myös itsestäni. Vapaa-ajan sektori on merkittävä osa ainejärjestömme opiskelijoiden elämää luoden yhteisöllisyyttä sekä toimien tärkeänä vastapainona opinnoille.
Osana Ulkkiksen hallitusta olen päässyt näkemään läheltä, kuinka opiskelijoille tuotetaan unohtumattomia kokemuksia. Koen, että minulla olisi erinomaiset edellytykset jatkaa tässä tehtävässä, tehden siitä myös osaltaan omani näköistä. Samalla haluan varmistaa, että vapaa-aika Turun KY:ssä näyttää ensi vuonna vähintään yhtä hyvältä ja edistykselliseltä kuin se on tänäkin vuonna näyttänyt.
Vapaa-ajan vastaava on Ulkoasianjaoston puheenjohtamisen lisäksi avainasemassa tukemassa myös muita toimijoita taaten laadukkaan ja monipuolisen tapahtumatarjonnan, josta jokainen kuntalainen löytää itselleen jotakin sopivaa. Tämä on minulle tärkeää, ja olen motivoitunut ja kyvykäs tekemään osani sen saavuttamiseksi.
2. Millaisena johtajana näet itsesi Ulkkiselle? Mitkä ominaisuutesi tukevat johtajuuttasi?
Yksi vapaa-ajan vastaavan konkreettisimmista tehtävistä on toimia Ulkoasiainjaoston puheenjohtajana. Näen itseni helposti lähestyttävänä ja turvallisena johtajana, joka luo avoimen ilmapiirin, jossa jokainen jaostolainen uskaltaa rohkeasti toteuttaa itseään pestikohtaisesti. Ulkkis-vuoden aikana olen oman pestini lisäksi seurannut läheltä myös muiden pestien tehtäviä, ja tarpeen mukaan pyrkinyt myös olemaan avuksi. Uskon tämän antaneen minulle hyvän pohjan tukea jaostolaisia myös puheenjohtajan roolissa.
Koen, että vilpitön innostuneisuuteni on ehdottomasti yksi vahvuuksistani johtajana. Olen erittäin avoin uusille ideoille ja näkemyksille, hahmottaen kuitenkin realiteetit ja kokonaisuuden. Pidän itseäni kannustavana johtajana, joka tukee ja motivoi muita luoden positiivisen ja tehokkaan tiimityöskentelyn ilmapiirin.
Sosiaaliset taitoni tukevat toimintaani niin TuKYn hallituksen, Ulkkiksen kuin myös muiden, ulkoisten sidosryhmien kanssa. Vastuuntuntoisen ja määrätietoisen työskentelytapani avulla varmistan, että asiat etenevät suunnitelmallisesti ja tehokkaasti.
3. Ulkoasiainjaoston tehtävä on nimensä mukaisesti vaalia suhteita muihin opiskelijajärjestöihin sekä Turussa että sen ulkopuolella. Kuitenkin Ulkkis on vastuussa myös monista TuKYn suurimmista sisäisistä tapahtumista, mikä aiheuttaa suuren työmäärän ja voi estää tapahtumayhteistyön kehittämisen. Millaisena näet Ulkkiksen tulevaisuuden tapahtumayhteistyön ja suurten tapahtumien osalta?
Ulkkis vastaa monista TuKYn suurimmista ja perinteikkäimmistä tapahtumista, ja on tärkeää, että nämä säilyvät laadukkaina ja toimivina myös tulevaisuudessa. Kuitenkin suuri työmäärä voi rajoittaa mahdollisuuksia kehittää sekä suuria tapahtumia että uusia yhteistyökuvioita muiden ainejärjestöjen kanssa.
Yksi mahdollinen muutos tuleville vuosille voisi olla Peiskän yhtiöittäminen ja sen järjestämisvastuun siirtäminen erilliselle tiimille. Tämä keventäisi Ulkkiksen taakkaa ja vapauttaisi resursseja, joita voitaisiin käyttää uudenlaisen tapahtumakonseptin kehittämiseen. Samalla Peiskän eriyttäminen antaisi tapahtumalle mahdollisuuden kasvaa entisestään.
Vaikka omat sisäiset tapahtumat ovat tärkeä osa TuKYn toimintaa, yhteistyö muiden kylterikaupunkien kanssa on yhtä lailla arvokasta. On tärkeää tarjota opiskelijoille mahdollisuuksia osallistua myös näihin tapahtumiin. TuKY-Excun ottaessa isomman roolin näiden tapahtumien järjestämisessä, jäisi Ulkkikselle enemmän aikaa omien tapahtumien ja tapahtumakalenterin kehittämiseen.
Sisäiset ja ulkoiset tapahtumat ovat molemmat tärkeitä, ja tasapaino näiden välillä on olennaista. On tärkeää antaa Ulkkiksen tulevalle hallitukselle mahdollisuus osallistua näiden päätösten tekemiseen ja löytää yhdessä sopiva tasapaino.
Sosiaalipoliittinen vastaava

Milla Nieminen
Nimi ja vuosikurssi:
Milla Nieminen, 3. vuosikurssi
Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet:
Edunvalvontajaoston Art Director 2023, Opiskelijatutor 2023, PL nakki 2023, tutortiimin tapahtumavastaava 2024, Edunvalvontajaoston VPJ 2024
Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit):
Ei ole.
1. Tutortiimi on toiminut sopon tukena nyt viimeiset kaksi vuotta. Millaisena näet tutortiimin tulevaisuuden? Millaisena näet tiimin pestijaon ja roolin tutoroinnissa?
Tutortiimi on tärkeä apu ja tuki sopolle tutoroinnin organisoinnissa ja toteuttamisessa. Tiimin jäsenet toimivat isona apuna sopolle koulutuksen ja tapahtumien osalta, mutta myös pystyvät auttamaan muissa juoksevissa asioissa. Tiimin pestit ovat nyt koulutusvastaava ja tapahtumavastaava. Koulutusvastaava vastaa alkusyksyn TuKYn koulutuspäivän järjestämisestä sekä tutorsitseistä. Tapahtumavastaavan tehtävänä on taas organisoida orientaatioviikon tapahtumat, pupupassi ja pupujaiset. Tiimin pestien vastuut tulevat muuttumaan hieman ensi vuonna kohti tasavertaisempaa työtaakkaa. Tutortiimin rooli tutoroinnissa on tärkeä ja helpottaa sopon työtä huomattavasti. Tiimin avulla saadaan varmistettua mahdollisimman laadukas tutorointi ja pupusyksy uusille opiskelijoille.
2. EVAn toiminnan keskiössä on vahva edunvalvonta. Viimeisen parin vuoden aikana EVAa on haluttu tuoda näkyvämmäksi kuntalaisille esimerkiksi uusien tapahtumakonseptien myötä. Miten jatkaisit EVAn kehittämistä tapahtumanjärjestäjänä? Miten tasapainottaisit EVAn roolia edunvalvonnan ja tapahtumien järjestämisen välillä?
EVA on viime vuosina noussut paremmin kuntalaisten tietoisuuteen juurikin järjestettyjen tapahtumien kautta. Nykyinen tasapaino tapahtumien ja edunvalvonnan välillä on hyvä, noin puolet ja puolet. Koen, että EVA monipuolistaa kuntalaisille tarjottavia tapahtumia ja tarjoaa esimerkiksi matalan kynnyksen afterwork-henkisiä tapahtumia. Tänäkin vuonna EVA on järjestänyt uusia tapahtumia, kuten menestykseksi osoittautuneen SpeedFriendingin.
3. Terve Mieli -hankkeen näkyvyyttä on pyritty parantamaan kuluneen vuoden aikana ja tänä vuonna järjestetään esimerkiksi Terve Mieli -messut ensimmäistä kertaa. Miten jatkaisit hankkeen kehittämistä ja millaisena näet Terve Mieli -messujen tulevaisuuden?
Hankkeen isona kehittämiskulmana näen sen näkyvyyden lisäämisen ja tukiopiskelijatoiminnan aktivoimisen. Lisäksi yhteistyö esimerkiksi TYYn Mielen Päällä hankkeen kanssa voisi olla mahdollinen tapa lisätä oman hankkeemme tietoisuutta ja tarjota opiskelijoillemme entistä paremmin resursseja sekä uudenlaisia tapahtumia. Terve Mieli -messut ovat uusi tapa tuoda hankkeen resursseja kuntalaisten tietoisuuteen ja nyt ensimmäisen järjestämisen jälkeen pystymme näkemään paremmin kehityskohtia. Kuitenkin koen, että messut tulevat olemaan osa EVAn tulevaisuutta ja tapahtuman kehitys jatkuu.
4. Sopon tehtäviä ovat tutoroinnin hoitaminen, EVAn puheenjohtaminen sekä Terve Mieli -hankkeen eteenpäin kehittäminen yhdessä EVAn kanssa. Tehtävää on siis paljon, mitä priorisoisit itse sopona? Miksi?
On totta, että sopolla on paljon hoidettavaa, mutta tehtävien delegoimisella ja priorisoimisella pärjää pitkälle! Terve Mieli -hankkeen kehittäminen etenkin tukiopiskelijoiden kannalta olisi tärkeää ensi vuonna ja pohdinnassa onkin oman työryhmän perustaminen hankkeelle, joka pystyisi keskittymään sen ongelmakohtien ratkaisuun ja kehittämiseen sopon ja EVAn ohella. Tutorointi on iso osa TuKYä ja tätä on priorisoitava. Tutoroinnin apuna on kuitenkin opintotoimisto ja tutortiimi, joiden yhteistyöllä homma toimii. EVAn puheenjohtaminen on myös iso vastuu sopolla, mutta esimerkiksi tutorointikiireiden keskellä sopo voi delegoida juoksevia asioita EVAn hallitukselle.