Vuosi on ajanlaskun yksikkö, joka perustuu Maan kiertoaikaan Auringon ympäri. Se kestää yleensä 365 päivää, karkausvuosina 366. Määritelmä on otettu suoraan Wikipediasta ja sen mukaan vuosi on siis suunnilleen yhtä pitkä joka vuosi. Kummasti tämä vuosi vain on tuntunut menevän uskomattoman paljon nopeammin kuin aikaisemmat. En puhu nyt kalenterivuodesta, vaan HalVasta HalVaan -aikavälistä. Kuten todennäköisesti muutkin hallituskollegani, koitan minäkin nyt viimeistä kertaa nyyhkytellä mennyttä vuotta, ja miettiä, mitä tuleman pitää.

Miettiessäni vastausta kysymykseen ajan kulumisesta, löydän vastaukseni suoraan lltasanomien Lifestyle-osastolta. Aika kuluu psykologisesti nopeammin silloin, kun on paljon tehtävää. Sen voin allekirjoittaa, että tekeminen ei varmasti ole tämän hallitusvuoden aikana loppunutkaan. Ne kokoukset, hallinnolliset hommat, uuden miettiminen ja tapahtumissakin se muille näkymätön homma. ”Kuka jää, kun muut on menneet” kyselee Juha Tapio kappaleessaan Kuka näkee sut. Vastaus on tietenkin Parkkibileiden järjestäjä, mistä Juhakin varmasti laulussaan laulelee.

Kaikki kiva loppuu aikanaan, ja kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Näinhän se menee, mutta pitkästä aikaa on oikeasti mietittävä, miten täyttää ne kokouksille ja projekteille varatut ajat alkuviikosta. Jännä miettiä vuoden päästä, onko seuraavakin vuosi kulunut yhtä nopeasti, kuin tämä. Ilmiö on harmittavan käänteinen, sillä mukavat asiat tuntuvat loppuvan nopeasti, kun taas tylsien hommien päättymistä saakin odotella pitkään.

Anyway, itse aion jatkossakin välttää turhaa laiskottelua ja kotiin lukkiutumista, ja kannustan siihen muitakin. Täyttäkää kalenterinne sillä hauskalla ja mukavalla ohjelmalla, oli se sitten mitä  tahansa. Aikaa on jäljellä kertoo Mikko Harjukin, mutta käyttäkää se hyvin.

Antti Heinonen

Liikuntavastaava