Korona-aika on tuonut tapahtumien järjestäjille ennennäkemättömiä haasteita. Vaakakupissa painaa sekä osallistujien turvallisuus, että halu tuoda ihmisille edes jotain normaalista muistuttavaa näinä poikkeusaikoina. On jopa hieman kuluttavaa stressata samaan aikaan siitä, ovatko esimerkiksi uudet puput yksinäisiä ja sitä, onko kuitenkin tapahtumajärjestäjänä osasyyllinen koronan leviämiseen, jos jotain päättääkin järjestää.

Nämä ajat ovatkin tuoneet aivan uutta pähkäiltävää Turun KY:n hallitukselle sekä jaostoille ja toimijaryhmille. Loppukevät meni lähes täysin zoomissa kotisohvalla, ja syksyllä vahvana tahtotilana oli palata edes hieman normaalimpaan. Paras vaihtoehto oli koittaa keksiä ”uusi normaali”. Tapahtumat ovatkin värittyneet turvaväleillä, käsidesillä ja vastuullisuudella. Joskus turvallisessa tapahtumanjärjestämisessä on onnistuttu paremmin, joskus hieman huonommin, mutta tavoite on aina ollut sama: halutaan tarjota kuntalaisille edes jotain tekemistä ja vastapainoa opiskelulle ja yksin olemiselle.

Etenkin tänä vuonna huolta ovat tuoneet uudet puput. Olen itse kelaillut päässäni sitä, miten olisin ikinä selvinnyt Porista Turkuun muuttaessani, jos olisin jäänyt vain yksin pieneen yksiööni katselemaan etäluentoja kotisohvalta. Onnistuimme kuitenkin mielestäni todella hyvin TuKYn hallituksen ja työntekijöiden kanssa järjestämään pupuille edes lähes normaalia muistuttava perehdytysviikko ilman mitään suuria katastrofeja. Toivon, että edes se yksi normaalia muistuttava viikko, sekä ne tapahtumat, joita olemme nyt saaneet järjestettyä, ovat auttaneet edes hieman pupuja sopeutumaan uuteen opinahjoon ja löytämään uusia tuttavuuksia. Toivon myös, että mahdollisimman pian sekä puput, että me muutkin, voisimme taas päästä rakkaalle Mercalle juomaan kahvia ja vaihtamaan kuulumisia.

Sekä TuKYn pöytäkunnan, että oman jaostoni Ulkkiksen vuosi on ollut tänä vuonna hyvin erilainen siitä, mitä kukaan olisi osannut odottaa. Ulkkikselle vapun peruuntumisen jälkeen kovin kolaus oli, kun jouduttiin toteamaan, ettei legendaaristen Kiertoajelubileiden järjestäminen turvallisesti vallitsevassa tilanteessa olisi mahdollista. Saimme kuitenkin järjestettyä hieman muokatun version Kiertiksistä, Kiertokävelybileet, hyvinkin onnistuneesti, mistä olen todella ylpeä. TuKYn hallituksen kanssa taas olemme joutuneet pohtimaan todella vaikeita asioita ja tekemään päätöksiä, joiden eteen ei olisi voinut kuvitellakaan joutuvansa hallitusvuonna. Hienointa on ollut huomata, kuinka molemmissa hallituksissa olemme kaikesta huolimatta pystyneet rakentamaan todella hyvää ryhmähenkeä, ja nauttimaan täysillä yhdessä tekemisestä. On myös ollut todella hienoa huomata se, kuinka hyviä tekijöitä Turun KY:n toiminnassa oikeasti on mukana. TuKYn toimijoiden tuki, näkökulmat ja yhteiset keskustelut ovat tehneet tästä vuodesta huomattavasti helpomman.

Kaiken kaikkiaan olenkin todella ylpeä siitä, miten tähän tilanteeseen on osattu sopeutua lannistumatta. Ei olla jääty paikoilleen, vaan on jatkettu eteenpäin ja keksitty ratkaisuja. ”Uutta normaalia” on lähdetty rakentamaan täysillä.

Ilona Lehti
Vapaa-ajan vastaava