Speksi on interaktiivista opiskelijateatteria tanssijoineen, bändeineen ja tietysti omstarteineen. Omstart on SE juttu, joka tekee speksistä niin omalaatuista (ihanien tyyppien lisäksi), eli yleisö saa näyttelijät ja vähän muutkin speksiläiset tekemään mitä tahansa huutamalla OMSTART.

Tutustu TuKY-Speksin uusiin verkkosivuihin ja Eri maata -spektaakkeliin

TuKY-Speksi
@tuky_speksi
speksituottajat@tuky.fi

Tule mukaan!

Kevät on täällä taas eli on aika varata liput Turun parhaaseen showhun. Spektaakkeli saa ensi-iltansa maaliskuussa, mutta sitä ennen koko tiimi viettää monta ahkeraa ja nauruntäyteistä kuukautta harjoitusten ja valmistelujen parissa. Speksi tarvitsee monenlaista talenttia ja innokkaita tekijöitä sekä lavalla että kulissien takana. Nyt tiimi on kasassa ja teema julkistettu, ei siis muuta kuin lippuja ostaamaan! Toivottavasti nähdään esityksissä!

TuKY-Speksin tarina

TuKY teki ensimmäisen speksinsä vuonna 2009 huikaisevalla debyytillään Kummaa Kutinaa, joka mukaili Romeon ja Julian tarinaa mukanaa kummallisuuksia imettäjästä gynekologiin nimeltään P.Holvi.

Vuoden 2010 TuKY-Speksi Brunein mussukka perehtyi salapoliisitarinoiden sydäntähyytävään maailmaan kartanoineen ja etsivä Karusoineen.

Vuonna 2011 TuKY-Speksi Stereofobia kertoi euroviisuihin halajavasta aloittelevasta bändistä ja muista musiikkiteollisuuden kummajaisista.

Vuonna 2012 teatteri oli täynnä fantasiaa ja satuolentoja, kun Lohikäärmeen Hedelmä sai ensi-iltansa! Sankarijoukkomme lähti metsästämään tarunhohtoista kultaista munaa pelastaakseen kauniin merenneidon hengen.

Vuonna 2013 juhlittiin TuKY-Speksin viisivuotissynttäreitä kieltolain ja salakapakoiden hämyssä, kun Parkinkadun kabaree villitsi yleisön! Alkoholilainvalvontavirasto ja kabaree nivoutuivat yhteen, ja omstartit satelivat loppuumyydyissä näytöksissä.

Vuonna 2014 vastavalmistunut ekonomi Tommy Salama sai elämänsä työtarjouksen ja lähti syrjäiseen Rymättylän kylään tehostamaan 1900-luvulle jumittunutta kynätehdasta, Rimito Pennabolagetia!

Vuonna 2015 Kelan tukia huijaava Primakonnan miehistö sai vastaansa uuden haasteen, kun laivalle ilmestyi ihan oikeita asiakkaita. Kommelluksilta ei selvitty, kun Varustelekalta tilattu paketti sisälsi odottamattoman yllätyksen.

Keväällä 2016 seurattiin festareille lähteneen kaveriporukan edesottamuksia spektaakkelissa nimeltä Teltta pystyyn. Leirintäalueella puhkesi ainakin riitoja, romanssi ja asuntovaunun rengas.

Vuoden 2017 spektaakkelissa nimeltään Keinoja kaihtamatta seurattiin Euroopan kulttuuripääkaupunkikisaan valmistautuvaa Vähäkosken kunnan teatteriryhmää. Pakkaa olivat sekoittamassa diivaileva päätähti, omista visioistaan intoileva näytelmän rahoittaja ja kummallinen nuorukainen.

2018 on TuKY-Speksin kymmenes vuosi ja juhlavuoden näytelmässä päästän seuraamaan Panimo Huurteisen edesottamuksia, kun lavalla nähdään Tuopin täydeltä väärinymmärryksiä ja Suomi 101 -oluen pelastusyrityksiä.

2019 Speksi kertoo pariskunnan perheiden tapaamisen tarinan. Mitä käy, kun kaksi maailmaa kohtaavat ja erimielisyyksiä riittää vaikka muille jakaa. Erikoisilta persoonilta ei tälläkään kertaa vältytä ja riitoja joudutaan selvittelemään koko perheen voimin. Tule tsekkaamaan Kårenille miten homma pelaa! Ensi-ilta 13.3.2019! Nähdään esityksissä! 

Tulevat tapahtumat

Teemanjulkaisu ja sen myötä räjähtävä spektaakkeli saapuu Mercalle 11.2. Ensi-iltaa juhlitaan keskiviikkona 13.3. joten merkkaa kalenteriisi ja nappaa liput ensimmäisten joukossa ennen kuin parhaat paikat viedään käsistä!

Klikkaa itsesi kuvasta tapahtuman facebook eventiin ja lue lisää!

Ei enää odottelua!

TuKY-Speksi 2019 liput myynnissä 11.2.

Ensi-ilta keskiviikkona 13.3. Kårenilla (Hämeenkatu 22)

 

Esittelyvideo TuKY-Speksistä

Vuonna 2017 Keinoja kaihtamatta lähti kiertueelle Poriin, Vaasaan ja Helsinkiin. Tässä aftermovie!

Kuvaus ja editointi: Panu Kuorikoski

Musiikki: Lasse Viitanen

Ranka

Emma Seppä

Tuottaja

Anni Aitonurmi

Apulaistuottaja

Loviisa Grubert

Ohjaaja

Idamaria Laine

Apulaisohjaaja

Joanna Parviainen

Tanssivastaava

Karoliina Nurmi

Tanssivastaava

Lauri Toivola

Bändivastaava

Eveliina Mauno

Markkinointivastaava

Projektivastaava

Milja Marttinen

Ida Sormunen

Puvustusvastaava

Satu Hynninen

Lavastusvastaava

Reetta Kivimäki

Maskeerausvastaava

Taneli Kaleva

Controller

Eemil Säynäslahti

Yrityssuhdevastaava

Valtteri Nokkanen

Yrityssuhdevastaava

Emmi Hämäläinen

AD

Blogit

TuKY-Speksin erikoispestihaku on nyt auki!

Syksy on saapunut ja seuraavien viikkojen aikana tiimimme moninkertaistuu ja TuKY-Speksi 2020 käynnistyy toden teolla! Ensimmäiseksi on aika valita oikeat henkilöt erikoispesteihin ja muutama tiiminvetäjä.   Valitse alla olevasta listasta kiinnostava pesti (tai...

lue lisää

TuKY-Speksi 2020 hakee lavatiimiä!

Tervehdys! Nyt se on käsillä: speksin lavatiimin haku! Tässä viestissä kerrotaan tavoista päästä valloittamaan lava näyttelijänä, tanssijana tai bändissä. Jos et jostain syystä pääse osallistumaan illanviettoihin, mutta olet kiinnostunut lavalla heilumisesta, lähetä...

lue lisää

TuKY-Speksin 2020 tuottajat esittäytyvät!

Tuottaja, Matti Tervehdys! Olen Matti, Turun teatteriskenessä vuosia pyörinyt innokas esittävän taiteen harrastaja, joka päätti lähteä tuottajaksi vuoden 2020 TuKY-Speksiin. Speksissä minut nähtiin tänä vuonna näyttämöllä, jossa sain mässäillä yllin kyllin mustalla...

lue lisää