Speksi on interaktiivista opiskelijateatteria tanssijoineen, bändeineen ja tietysti omstarteineen. Omstart on SE juttu, joka tekee speksistä niin omalaatuista (ihanien tyyppien lisäksi), eli yleisö saa näyttelijät ja vähän muutkin speksiläiset tekemään mitä tahansa huutamalla OMSTART.

Tutustu TuKY-Speksin uusiin verkkosivuihin ja vuoden 2020 Speksiin Monttu — Eeppinen kasariseikkailu

TuKY-Speksi
@tuky_speksi
speksituottajat@tuky.fi

Tule mukaan!

Kevät on täällä taas eli on aika varata liput Turun parhaaseen showhun. Spektaakkeli saa ensi-iltansa maaliskuussa, mutta sitä ennen koko tiimi viettää monta ahkeraa ja nauruntäyteistä kuukautta harjoitusten ja valmistelujen parissa. Speksi tarvitsee monenlaista talenttia ja innokkaita tekijöitä sekä lavalla että kulissien takana. Nyt tiimi on kasassa ja teema julkistettu, ei siis muuta kuin lippuja ostaamaan! Toivottavasti nähdään esityksissä!

TuKY-Speksin tarina

TuKY teki ensimmäisen speksinsä vuonna 2009 huikaisevalla debyytillään Kummaa Kutinaa, joka mukaili Romeon ja Julian tarinaa mukanaa kummallisuuksia imettäjästä gynekologiin nimeltään P.Holvi.

Vuoden 2010 TuKY-Speksi Brunein mussukka perehtyi salapoliisitarinoiden sydäntähyytävään maailmaan kartanoineen ja etsivä Karusoineen.

Vuonna 2011 TuKY-Speksi Stereofobia kertoi euroviisuihin halajavasta aloittelevasta bändistä ja muista musiikkiteollisuuden kummajaisista.

Vuonna 2012 teatteri oli täynnä fantasiaa ja satuolentoja, kun Lohikäärmeen Hedelmä sai ensi-iltansa! Sankarijoukkomme lähti metsästämään tarunhohtoista kultaista munaa pelastaakseen kauniin merenneidon hengen.

Vuonna 2013 juhlittiin TuKY-Speksin viisivuotissynttäreitä kieltolain ja salakapakoiden hämyssä, kun Parkinkadun kabaree villitsi yleisön! Alkoholilainvalvontavirasto ja kabaree nivoutuivat yhteen, ja omstartit satelivat loppuumyydyissä näytöksissä.

Vuonna 2014 vastavalmistunut ekonomi Tommy Salama sai elämänsä työtarjouksen ja lähti syrjäiseen Rymättylän kylään tehostamaan 1900-luvulle jumittunutta kynätehdasta, Rimito Pennabolagetia!

Vuonna 2015 Kelan tukia huijaava Primakonnan miehistö sai vastaansa uuden haasteen, kun laivalle ilmestyi ihan oikeita asiakkaita. Kommelluksilta ei selvitty, kun Varustelekalta tilattu paketti sisälsi odottamattoman yllätyksen.

Keväällä 2016 seurattiin festareille lähteneen kaveriporukan edesottamuksia spektaakkelissa nimeltä Teltta pystyyn. Leirintäalueella puhkesi ainakin riitoja, romanssi ja asuntovaunun rengas.

Vuoden 2017 spektaakkelissa nimeltään Keinoja kaihtamatta seurattiin Euroopan kulttuuripääkaupunkikisaan valmistautuvaa Vähäkosken kunnan teatteriryhmää. Pakkaa olivat sekoittamassa diivaileva päätähti, omista visioistaan intoileva näytelmän rahoittaja ja kummallinen nuorukainen.

2018 on TuKY-Speksin kymmenes vuosi ja juhlavuoden näytelmässä päästän seuraamaan Panimo Huurteisen edesottamuksia, kun lavalla nähdään Tuopin täydeltä väärinymmärryksiä ja Suomi 101 -oluen pelastusyrityksiä.

2019 Speksi kertoo pariskunnan perheiden tapaamisen tarinan. Mitä käy, kun kaksi maailmaa kohtaavat ja erimielisyyksiä riittää vaikka muille jakaa. Erikoisilta persoonilta ei tälläkään kertaa vältytä ja riitoja joudutaan selvittelemään koko perheen voimin.

2020 Speksi palaa 80-luvun Turkuun. Turun ytimeen on ilmestynyt valtava monttu, jonka alkuperästä kenelläkään ei tunnu olevan varmuutta, ja kaupungissa on lähiaikoina havaittu mystisiä katoamistapauksia. Rohkea opiskelijakolmikko alkaa selvittää montun mysteeriä, johon on sekaantunut myös viheliäs rakennuttaja sihteereineen. Näistä aineksista syntyy komedia, josta ei rakkautta, yllätyksiä ja kasarihittejä puutu. 

Selviääkö montun arvoitus, ja kuinka käy Turun tulevaisuuden?  Ensi-ilta 15.3.2019! Nähdään esityksissä! 

Tulevat tapahtumat

Teemanjulkaisu ja sen myötä räjähtävä spektaakkeli saapuu Mercalle 10.2. Ensi-iltaa juhlitaan sunnuntaina 15.3. joten merkkaa kalenteriisi ja nappaa liput ensimmäisten joukossa ennen kuin parhaat paikat viedään käsistä!

Klikkaa itsesi kuvasta tapahtuman facebook eventiin ja lue lisää!

TuKY-Speksin liput myynnissä!

Monttu — Eeppinen kasariseikkailu

Ensi-ilta sunnuntaina 15.3. Kårenilla (Hämeenkatu 22)

 

Esittelyvideo TuKY-Speksistä

Vuonna 2017 Keinoja kaihtamatta lähti kiertueelle Poriin, Vaasaan ja Helsinkiin. Tässä aftermovie!

Kuvaus ja editointi: Panu Kuorikoski

Musiikki: Lasse Viitanen

Ranka

Matti Vepsä

Tuottaja

Akseli Ilvesniemi

Apulaistuottaja

Valtteri Haliseva

Ohjaaja

Akseli Ilvesniemi

Apulaisohjaaja

Marsa Honka

Tanssivastaava

Clarissa Kalliovaara

Tanssivastaava

Santeri Haka

Bändivastaava

Ida Sormunen

Markkinointivastaava

Projektivastaava

Jiri Karunen

Paula Mannelin

Puvustusvastaava

Emilia Varhi

Lavastusvastaava

Ella Soininen

Maskeerausvastaava

Matti Vepsä

Controller

Fia Kallio

Yrityssuhdevastaava

Interspeksuaalivastaava

Emma Seppä

Laura Patero

AD

Blogit

TuKY-Speksi 2020: Monttu – Eeppinen kasariseikkailu

TuKY-Speksi 2020: Monttu – Eeppinen kasariseikkailu

TuKY-Speksi on täällä jälleen, 12. kertaa! Pitkä odotus palkitaan, kun Speksin uskomaton show saa taas ensi-iltansa maaliskuussa. TuKY-Speksi 2020 palaa 80-luvun Turkuun. Turun ytimeen on ilmestynyt valtava monttu, jonka alkuperästä kenelläkään ei tunnu olevan...

lue lisää

TuKY-Speksin 2020 vastuuhenkilöt esittäytyvät!

Ida Sormunen, MarkkinointivastaavaMoi! Mun nimi on Ida, oon 21-vuotias teatteriharrastaja ja kolmannen vuosikurssin markkinoinnin opiskelija. Mun speksiura lähti liikkeelle jo pupuvuonna, kun hyppäsin näyttelijän pestiin ja esitin Kalea vuoden 2018 Speksissä. Niinhän...

lue lisää