Turun KY

Sinun, minun ja meidän kaikkien

 

Mikä ihmeen Turun KY?

Turun KY, tai TuKY, alkuperäiseltä nimeltään Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta, syntyi vuonna 1950, kun joukko vastaperustetun Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoita kokoontui keskustelemaan ylioppilaskunnan perustamisesta, ja tämän kokouksen seurauksena ylioppilaskunta perustettiin 12. lokakuuta 1950.Ylioppilaskunnan ja nykyisen yhdistyksen tunnus muodostuu kaupankäynnin jumala Merkuriuksen käärmesauvasta ja Turun kaupungin vaakunan goottilaisesta A-kirjaimesta. Oman lipun Turun KY sai vuonna 1953 ja oma lakkimerkki otettiin käyttöön vuonna 1966. Kauppakorkeakoulun opiskelijat käyttävät edelleen samoja, muista yliopiston opiskelijoista poikkeavia symbolejaan.

1950-luvun loppupuolella otettiin käyttöön Turun kauppakorkeakoululle ominainen ensimmäisen vuoden opiskelijan pupu-nimitys. Syksyllä 1953 ylioppilaskunta sai Aurakadun koulutalon kellarista 30m2 tilat käyttöönsä, ja tilat nimettiin sijaintinsa ja hieman kolkohkon ulkomuotonsa takia Montuksi. Monttu sai uudet tilat Rehtorinpellonkadulta, kun kauppakorkeakoulu siirtyi omiin nykyisiin tiloihinsa 1959.Monttu on yksi Suomen vanhimmista yökerhoista ja se on ollut anniskelukäytössä yhtäjaksoisesti 50-luvulta lähtien. Parinkymmenen vuoden varainkeruun jälkeen vuonna 1984 ylioppilaskunta osti omakotitalon Parkinkatu 6:sta. Huonossa kunnossa ollut alkuperäinen Parkki purettiin lopulta 2000-luvun alussa ja uusi nykyinen Parkki on jo teini-iässä.

Turun kauppakorkeakoulu kävi vuosituhannen lopussa parikin kertaa keskustelua yhdistymisestä Turun yliopiston kanssa. Lopullinen yhdistyminen tapahtui kuitenkin vuonna 2010, jolloin myös Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta ja Turun yliopiston ylioppilaskunta yhdistyivät ja syntyi uusi Turun yliopiston ylioppilaskunta.Turun KY jatkoi tällöin toimintaansa yhdistysmuotoisena, virallisena nimenään Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry, keskittyen kuitenkin edelleen tärkeimpään, eli jäsentensä hyvinvointiin ja edunvalvontaan. Muista opiskelijayhdistyksistä meidät kuitenkin erottaa pitkät perinteemme ylioppilaskuntana ja vuosikymmenien saatossa kehittynyt yhteishenki.

Turun KY:n lippu

Me

Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry (Turun KY) on Turun kauppakorkeakoulussa opiskelevien kauppatieteilijöiden yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Turun kauppakorkeakoulun kyltereiden yhdyssiteenä, valvoa heidän etujaan kauppakorkeakoulussa ja ylioppilaskunnassa sekä tarjota unohtumatonta ja värikästä opiskelijaelämää. Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry on perustettu jatkamaan Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan toimintaa ja perinteitä Turun kauppakorkeakoulun ja Turun yliopiston yhdistyttyä vuoden 2010 alussa. Yhdistymisen jälkeen Turun KY on jatkanut edelleen yhtenä Turun aktiivisimmista ja suurimmista opiskelijajärjestöistä.

Turun KY on rekisteröity yhdistys ja sen ylintä päätösvaltaa käyttävät jäsenet yhdistyksen kokouksissa, joita pidetään sääntömääräisesti syksyllä ja keväällä, sekä aina tarpeen vaatiessa. Yhdistyksen syyskokouksessa marraskuussa valitaan vuosittain Turun KY:n hallitus, joka vastaa yhdistyksen toiminnasta. Hallituksen apuna toimivat palkatut toimihenkilöt: toiminnanjohtaja, talouspäällikkö ja myyntipäällikkö, sekä useat luottamustoimihenkilöt.

Turun KY:n toiminta

 Turun KY:n monipuolista toimintaa järjestävät pääosin jaostot sekä Turun KY:n yhteydessä toimivat toimijaryhmät, luottamushenkilöiden ja muiden aktiivisten TuKYläisten avustamana. Ulkkis, NESU, Kulttis, KY-Sport, Edunvalvontajaosto ja CIA järjestävät monipuolista toimintaa jokaiseen makuun. TuKYn sekä sen jaostojen ja toimijaryhmien toimintaan ovat kaikki tervetulleita.

Jaostot ovat osa Turun KY:tä ja jaostojen puheenjohtajat ovat TuKYn hallituksen jäseniä. Toimijaryhmät ovat erilaisia aine- ja harrastejärjestöjä, jotka ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä ja päättäneet liittyä TuKYn toimijaryhmärekisteriin. TuKYn toimintaan osallistuu aktiivisesti jaostojen ja toimijaryhmien kautta satoja kyltereitä vuosittain.

Liittyminen Turun KY:n jäseneksi

 Vain Turun KY:n jäsenet pääsevät nauttimaan yhdistyksen tarjoamista palveluista, eduista ja toiminnasta. Yhdistyksen jäsenenä saat myös alennusta Turun KY:n järjestämistä tapahtumista ja oikeuden hankkia Turun KY:n siniset haalarit. Turun KY valvoo etujasi korkeakoulussamme esimerkiksi vaikuttamalla aktiivisesti opetustarjontaan ja edustamalla opiskelijoita Turun kauppakorkeakoulun ylimmissäkin elimissä.

Voit liittyä Turun KY:n jäseneksi Suomen Ekonomien kautta. Liittyminen maksaa 50 euroa ja jäsenyys on voimassa koko opiskeluaikasi!

Seuraa meitä somessa:

Organisaatiokaavio

Jäsenistö ja syyskokous

Turun KY:n korkein päätäntävalta on sen jäsenistöllä, joka valitsee hallituksen vuosittain syyskokouksessa. Kaikki yhdistystä koskevat merkittävät päätökset tehdään yhdistyksen kokouksissa, joissa kaikilla varsinaisilla jäsenillä on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus. Lisäksi kunnia- ja alumnijäsenillä on kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Hallitus

Hallitus hoitaa Turun KY:n juoksevia asioita ja on vastuussa siitä, että toiminta vastaa yhdistyksen kokouksessa hyväksyttyä toimintasuunnitelmaa. Jokaisella hallituksen jäsenellä on oma sektori hoidettavanaan. Tällä hetkellä hallitukseen kuuluu 11 henkilöä, ja toimintaa johtaa puheenjohtaja.

Asiantuntijaelimet

Asiantuntijaelimet ovat hallituksen ulkopuolisia toimijoita. He tukevat hallitusta muilla sektoreilla.

Jaostot

Jaostot ovat osa Turun KY:tä ja hoitavat näkyvimmän osan Turun KY:n toiminnasta. Toiminta ulottuu aina vapaa-ajan toiminnasta korkeakoulun edunvalvontaan.

Erillistoimijat

Erillistoimijat ovat Turun KY:n ulkopuolisia ja yhdistyksellemme läheisiä järjestöjä, joiden kanssa yhteistyö on tiivistä.

Toimijaryhmät:
ainejärjestöt ja harrastekerhot

Toimijaryhmät ovat Turun KY:n jäseniä palvelevia yhdistyksiä, jotka ovat saavuttaneet toimijaryhmä-statuksen täyttäessään Turun KY:n asettamat vaatimukset. Näille ryhmille Turun KY tarjoaa merkittäviä etuja toimintaa varten, kuten Parkin käyttöoikeuden sekä viestintäkanavat.

Edustajistoryhmä

Turun KY:llä on edustajistoryhmä – TSE-lista – Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistossa, joka käyttää ylioppilaskunnan korkeinta valtaa. Edustajistoryhmämme toiminta pitää huolen, että Turun KY:n jäsenten ääni kuuluu myös TYYssä. Tällä hetkellä TSE-listalla on 7 paikkaa edustajistossa. TSE-lista kuuluu samaan vaalirenkaaseen TYY Terveeksi -ryhmän ja Ryhmä Lexin kanssa. Seuraavat edustajistovaalit järjestetään syksyllä 2025.

Edustajat muissa elimissä

Turun KY:llä on runsaasti edustajia myös muissa toimielimissä, esimerkiksi Turun kauppakorkeakoulun johtokunnassa, TYYn siivissä ja Suomen ekonomiliiton puheenjohtajaverkostossa. Yhteistyö näiden toimielinten kanssa on yksi tärkeimmistä osista Turun KY:n toimintaa.

Turun KY:läiset Turun yliopiston ylioppilaskunnassa (TYY)

Tälle sivulle on koottu tiedot Turun KY:läisistä, jotka TYYn edustajisto tai hallitus on valinnut erilaisiin luottamustehtäviin. TSE-lista edustaa Turun KY:läisiä edustajistossa. Mikäli olet halukas hakemaan TYYlle aukeaviin luottamustoimiin, kannattaa ottaa yhteys TSE-listaan Instagramissa @tselista.

Hallitus

Katie Astin, puheenjohtaja

Turun ylioppilaslehden johtokunta

Edustajat
Akseli Mässeli
Kerttu Hurvi

Taloustoimikunta

Edustajat
Valtteri Vuori
Tuomas Alm

Valintatoimikunta

Edustajat
Suvi Ahonen
Elle Luukkala (varajäsen)
Oona Korpijaakko (varajäsen)

Avustustoimikunta

Edustaja
Tuomas Alm

Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry

Hallitus

Jenny Sääksi

Jenny Sääksi

Hallituksen puheenjohtaja

Anton Martti

Anton Martti

Hallituksen varapuheenjohtaJa

varapuheenjohtaja@tuky.fi

Anna Immo

Anna Immo

Viestintä

viestinta@tuky.fi

Ossi Ryynänen

Ossi Ryynänen

Kuntamestari (Tilat)

kuntamestari@tuky.fi

Robert Vehma

Robert Vehma

Koulutuspolitiikka

kopo@tuky.fi

Ida Hartikainen

Ida Hartikainen

Sosiaalipolitiikka (Tutorointi)

sopo@tuky.fi

Miro Ikäheimonen

Miro Ikäheimonen

Liikunta

liikunta@tuky.fi

Aada Rehnberg

Aada Rehnberg

Kulttuuri ja perinteet

kulttuuri@tuky.fi

Sara Korpineva

Sara Korpineva

Kansainvälisyys

international@tuky.fi

Siiri Tella

Siiri Tella

Vapaa-aika

vapaa-aika@tuky.fi

Martta Iso-Kuortti

Martta Iso-Kuortti

NESU

nesu@tuky.fi

Työntekijät

Minttu Agarth

Minttu Agarth

Toiminnanjohtaja

045 698 3409

toiminnanjohtaja@tuky.fi

Toiminnanjohtaja on yksi Turun KY:n palkkaamista toimihenkilöistä. Toiminnanjohtaja päivystää toimistolla, vastaa TuKYn päivittäisistä asioista, auttaa  jäseniä TuKYyn liittyvissä asioissa ja toimii hallituksen apuna. Häneltä voit muun muassa vuokrata lokeroita kauppakorkean käytäviltä ja hakea jäsentarrasi. Toiminnanjohtajan tavoitat toimistolta päivystysaikoina!

Joni Talvinen

Joni Talvinen

Myyntipäällikkö

040 484 9840

myyntipaallikko@tuky.fi

Myyntipäällikkö on palkattu toimihenkilö, joka koordinoi Turun KY:n yrityssuhteita ja johtaa yrityssuhdetiimiä COREa. Häneltä voit tiedustella TuKYn yrityksille ja yhteisöille tarjoamia opiskelijayhteistyömahdollisuuksia.

Ville Väänänen

Ville Väänänen

Talouspäällikkö

 

talouspaallikko@tuky.fi

Talouspäällikkö on palkattu toimihenkilö, joka vastaa Turun KY:n päivittäisestä talouden hoidosta ja toimii taloustoimikunnan sihteerinä.

Essi Paasonen

Essi Paasonen

Baarimestari

040 737 1836

monttu@tuky.fi

Baarimestari on palkattu toimihenkilö, jonka toimenkuvaan kuuluu Montun baarin toiminnasta vastaaminen. Työtehtäviä ovat esimerkiksi baarin esimiehenä toimiminen tapahtumissa, juomatilausten ja tilitysten teko sekä baarin ja After Work -konseptin kehittäminen Kuntamestarin tuella.

Luottamushenkilöt

Leevi Vesanen

Leevi Vesanen

Taloustoiminkunnan puheenjohtaja

talous@tuky.fi

Samuli Tähtinen

Samuli Tähtinen

Pikkulaskiaisen päätuottaja

pikkulaskiainen@tuky.fi

Suvi Ahonen

Suvi Ahonen

Vuosijuhlatuottaja

vuosijuhlat@tuky.fi

Olivia Vilhonen

Olivia Vilhonen

Vuosijuhlatuottaja

vuosijuhlat@tuky.fi

Anton Martti & Markus Kujala

Speksin päätuottajat

speksi@tuky.fi

Edustajat muissa elimissä

Turun KY nimeää ja esittää edustajiaan useisiin eri sidosryhmien ja toimielimiin. Lisäksi Turun KY:n edustajia on myös monessa organisaation ulkopuolisessa toimielimessä. Turun KY:n edustajat valvovat näissä ryhmissä yhdistyksen etua ja toimivat opiskelijaedustajina tai sidoshenkilöinä toimijoiden ja Turun KY:n välillä.

Turun kauppakorkeakoulun johtokunta 2024-2025 (suluissa varajäsen)

Atte Leskinen (Juho Perttula)
Frans Isolauri (Lauri Salo)
Julia Siimento (Kerttu Hurvi)
Pihla Koski (Katie Astin)

KouKe 2024

Robert Vehma
Kiira Hurula (varajäsen)
Emmi Nordlund (varajäsen)
Joona Anttila (varajäsen)

Yritys- ja yhteiskuntasuhteiden toimikunta

Joni Talvinen

TYYn hallitus 2024

Katie Astin (puheenjohtaja)

Opetustaitotoimikunta 2024

Ida Hartikainen (Emmi Nordlund)
Robert Vehma (Milla Nieminen)

Turun kauppakorkeakoulun laajennettu johtoryhmä

Jenny Sääksi
Robert Vehma

Turun kauppakorkeakoulun alumnitoimikunta 2024

Anton Martti
Pihla Koski
Salla Huotari

Opiskelijavalintatoimikunta

Robert Vehma
Roosa Kyyrä (varajäsen)
Anni Seppälä (varajäsen)

Turun yliopiston yliopistokollegio 2024-2025

Tuomas Alm
Katie Astin

Varalla:
Julia Siimento
Kerttu Hurvi
Atte Leskinen
Juho Perttula

Suomen Ekonomien puheenjohtajaverkosto

Jenny Sääksi

Suomen Ekonomien liittokokous

Jenny Sääksi

Ruokalan asiakastoimikunta

Minttu Agarth
Ossi Ryynänen
Ida Hartikainen

Asiantuntijaelimet

Viestintä

Viestinnän asiantuntijaelin toimii Turun KY:n viestinnän asiantuntijoiden keskustelukanavana sekä  KYlisteen päätoimituksena. Elin kokoontuu säännöllisesti ja uusi tiimi valitaan vuosittain.

Varsinaisten luottamustehtäviin sidottujen asiantuntijapaikkojen lisäksi tapaamisiin voidaan kutsua muun muassa aiempien vuosien viestinnän asiantuntijoita sekä projektien koordinaattoreita.

Viestintätiimi:

Anna Immo (Viestintävastaava)
Saara Vainio
Olivia Taattola
Aurora Unto
Helmi Rauta

Lisätietoja:
Viestintävastaava
Anna Immo
viestinta@tuky.fi

Taloustoimikunta

Taloustoimikunta eli TalTo toimii neuvoa-antavana elimenä yhdistykseen talouteen liittyvissä asioissa. Taloustoimikunnan tehtäviä ovat esimerkiksi budjetin valmistelu, toteutuneen talouden seuranta, suositusten antaminen sijoitusvarallisuuteen liittyvissä asioissa ja omistajaohjaus yhdistyksen yrityksissä. Taloustoimikunnan puheenjohtaja valitaan syyskokouksessa kahden vuoden kaudelle. Hänen lisäkseen taloustoimikunnassa on 6-9 jäsentä, jotka voivat olla opiskelijoita tai jo valmistuneita. Kokouksia on noin 5 vuodessa ja taloustoimikuntaa täydennetään tarvittaessa.

Taloustoimikunnan kokoonpano:

Leevi Vesanen, puheenjohtaja

Jäsenet: Antti Heinonen, Tuukka Einola, Kiia Rouhelo, Solja Kontu Matilda Hyytiäinen, Noel Lindström, Samuli Tähtinen, Lassi Honkanen, Tomas Sarikkola ja Lauri Toivola.
Sihteerinä toimii talouspäällikkö Ville Väänänen.
Puhe ja läsnäolo-oikeudella paikalla hallituksen puheenjohtaja Jenny Sääksi sekä hallituksen varapuheenjohtaja Anton Martti.

Lisätietoja:
Taloustoimikunnan puheenjohtaja
Leevi Vesanen
talous@tuky.fi

CORE – Yrityssuhdetiimi

 

TuKY Corporate Relations on Turun KY:n oma yrityssuhdetiimi, joka koostuu myyntiorientoituneista ja intohimoisista opiskelijoista. Turun KY:n yrityssuhteista vastaa yhdistyksen myyntipäällikkö.

 

Joni Talvinen (Myyntipäällikkö)
Ilona Penttinen (Projektikoordinaattori)
Fanny Roberts (Viestintä)
Sofia Koskela (Art Director)
Julius Kovanen (Haalarit)
Kalle Moberg (Baariyhteistyö)
Karoliina Ruth (Tapahtumat)
Helmi Rauta (KYliste ja Jäsenedut)
Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@tuky.fi

 

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö
Joni Talvinen
040 484 9840
myyntipaallikko@tuky.fi

Parkkiryhmä

TuKYn omasta kerhotalosta, Parkista, pitää huolta salaperäinen Parkkiryhmä. Parkkiryhmä valvoo Parkin siisteyttä, kehittää tiloja ja kouluttaa käyttäjiä. Parkkiryhmää johtaa Turun KY:n hallituksen Kuntamestari.

Parkkiryhmän saa kiinni kokonaisuudessaan sähköpostilla osoitteesta ky-parkkiryhma@utu.fi. Hätätilanteissa saat Parkkiryhmän vastuuviikkolaisen kiinni numerosta 040 768 0885.

Parkkiryhmä

Ossi Ryynänen (kuntamestari)

Aino Kairinen, Annika Konkola, Akseli Nuutinen, Emmi Somero, Ida Hartikainen, Leevi Vesanen, Liina Kaitaniemi, Petra Eskola, Pilvi Inervo, Ossi Ryynänen, Markus Karlstedt, Ville Väänänen

Lisätietoja:
Kuntamestari
Ossi Ryynänen
kuntamestari@tuky.fi

Tilat

Monttu

Monttu on se paikka, joka tulee toimimaan opiskeluaikasimieleenpainuvimpien hetkien näyttämönä. Nyt emme puhu romanttisista päivällisistä, vaan illan viimeisistä huuruisista hetkistä. Kyseessä on jo vuosikymmenien ajan opiskelijoiden kyltymättömiä hurvitteluhaluja tyydyttänyt anniskeluravintola, joka toimii koulumme pohjakerroksessa.

Monttu on yhdistyksemme kiistaton helmi. A-oikeuksin varustettu baarimme tarjoaa juomia opiskelijaystävälliseen hintaan, joten omat eväät ovat kiellettyjä. Montussa on juhlia vuoden ympäri, ja ensimmäisiin Monttubileisiin pääset kin tutustumaan jo opiskelujesi alkuvaiheessa.

Tervetuloa Monttuun – meillä on tunnelmaa, meillä on värivalot!

Parkki

Parkki on Turun KY:n ikioma talo, jossa järjestetään juhlia, sitsejä, kisastudioita ja muita tapahtumia laidasta laitaan. Erityisen kuuluisaksi Parkki on tullut Montun bileiden jatkopaikkana. Vaikka Parkkia vuokrataan myös ulkopuolisille, on se ennen kaikkea tehty TuKYläisten käyttöön. Jokainen toimijaryhmä voi vapaasti ja ennen kaikkea ilmaiseksi varata Parkin käyttöönsä ja järjestää siellä toimintaa joko alakerran juhlatilassa tai yläkerran saunatiloissa ja kokoushuoneessa.

Parkki on jo lähes 20 vuotta vanha: ylioppilaskunta osti puutalon vuonna 1984. Vuosien bileiden ja bakkanaalien aika jätti kuitenkin jälkensä vanhaan puutaloon, ja niinpä vuonna 2006 se hyvin palvelleena päätettiin purkaa ja rakentaa tilalle uusi, uljaampi kerhotalo.