Turun KY

Sinun, minun ja meidän kaikkien

Turun KY

Paremman opiskelijaelämän puolesta

Mikä ihmeen Turun KY?

Turun KY, tai TuKY, alkuperäiseltä nimeltään Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta, syntyi vuonna 1950, kun joukko vastaperustetun Tu-
run kauppakorkeakoulun opiskelijoita kokoontui keskustelemaan ylioppilaskunnan perustamisesta, ja tämän kokouksen seurauksena ylioppilaskunta perustettiin 12. lokakuuta 1950.Ylioppilaskunnan ja nykyisen yhdistyksen tunnus muodostuu kaupankäynnin jumala Merkuriuksen käärmesauvasta ja Turun kaupungin vaakunan goottilaisesta A-kirjaimesta. Oman lipun Turun KY sai vuonna 1953 ja oma lakkimerkki otettiin käyttöön vuonna 1966. Kauppakorkeakoulun opiskelijat käyttävät edelleen samoja, muista yliopiston opiskelijoista poikkeavia symbolejaan.

1950-luvun loppupuolella otettiin käyttöön Turun kauppakorkeakoululle ominainen ensimmäisen vuoden opiskelijan pupu-nimitys. Syksyllä 1953 ylioppilaskunta sai Aurakadun koulutalon kellarista 30m2 tilat käyttöönsä, ja tilat nimettiin sijaintinsa ja hieman kolkohkon ulkomuotonsa takia Montuksi. Monttu sai uudet tilat Rehtorinpellonkadulta, kun kauppakorkeakoulu siirtyi omiin nykyisiin tiloihinsa 1959.Monttu on yksi Suomen vanhimmista yökerhoista ja se on ollut anniskelukäytössä yhtäjaksoisesti 50-luvulta lähtien. Parinkymmenen vuoden varainkeruun jälkeen vuonna 1984 ylioppilaskunta osti omakotitalon Parkinkatu 6:sta. Huonossa kunnossa ollut alkuperäinen Parkki purettiin lopulta 2000-luvun alussa ja uusi nykyinen Parkki vietti tänä vuonna 10-vuotissyntymäpäiviään.

Turun kauppakorkeakoulu kävi vuosituhannen lopussa parikin kertaa keskustelua yhdistymisestä Turun yliopiston kanssa. Lopullinen yhdistyminen tapahtui kuitenkin vuoden2010 vuodenvaihteessa, jolloin myös Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta ja Turun yliopiston ylioppilaskunta yhdistyivät ja syntyi uusi Turun yliopiston ylioppilaskunta.Turun KY jatkoi tällöin toimintaansa yhdistysmuotoisena, virallisena nimenään Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry, keskittyen kuitenkin edelleen tärkeimpään, eli jäsentensä hyvinvointiin ja edunvalvontaan. Muista opiskelijayhdistyksistä meidät kuitenkin erottaa pitkät perinteemme ylioppilaskuntana ja vuosikymmenien saatossa kehittynyt yhteishenki.

Me

Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry (Turun KY) on Turun kauppakorkeakoulussa opiskelevien kauppatieteilijöiden yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Turun kauppakorkeakoulun kyltereiden yhdyssiteenä, valvoa heidän etujaan kauppakorkeakoulussa ja ylioppilaskunnassa sekä tarjota unohtumatonta ja värikästä opiskelijaelämää. Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry on perustettu jatkamaan Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan toimintaa ja perinteitä Turun kauppakorkeakoulun ja Turun yliopiston yhdistyttyä vuoden 2010 alussa. Yhdistymisen jälkeen Turun KY on jatkanut edelleen yhtenä Turun aktiivisimmista ja suurimmista opiskelijajärjestöistä.

Turun KY on rekisteröity yhdistys ja sen ylintä päätösvaltaa käyttävät jäsenet yhdistyksen kokouksissa, joita pidetään sääntömääräisesti syksyllä ja keväällä, sekä aina tarpeen vaatiessa. Yhdistyksen syyskokouksessa marraskuussa valitaan vuosittain Turun KY:n hallitus, joka vastaa yhdistyksen toiminnasta. Hallituksen apuna toimivat palkatut toimihenkilöt: toiminnanjohtaja, talouspäällikkö ja myyntipäällikkö, sekä useat luottamustoimihenkilöt.

Turun KY:n toiminta

 Turun KY:n monipuolista toimintaa järjestävät pääosin jaostot sekä Turun KY:n yhteydessä toimivat toimijaryhmät, luottamushenkilöiden ja muiden aktiivisten TuKYläisten avustamana. Ulkkis, NESU, Kulttis, KY-Sport, Edunvalvontajaosto ja CIA järjestävät monipuolista toimintaa jokaiseen makuun. TuKYn sekä sen jaostojen ja toimijaryhmien toimintaan ovat kaikki tervetulleita.

Jaostot ovat osa Turun KY:tä ja jaostojen puheenjohtajat ovat TuKYn hallituksen jäseniä. Toimijaryhmät ovat erilaisia aine- ja harrastejärjestöjä, jotka ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä ja päättäneet liittyä TuKYn toimijaryhmärekisteriin. TuKYn toimintaan osallistuu aktiivisesti jaostojen ja toimijaryhmien kautta satoja kyltereitä vuosittain.

Liittyminen Turun KY:n jäseneksi

 Vain Turun KY:n jäsenet pääsevät nauttimaan yhdistyksen tarjoamista palveluista, eduista ja toiminnasta. Yhdistyksen jäsenenä saat myös alennusta Turun KY:n järjestämistä tapahtumista ja oikeuden hankkia Turun KY:n siniset haalarit. Turun KY valvoo etujasi korkeakoulussamme esimerkiksi vaikuttamalla aktiivisesti opetustarjontaan ja edustamalla opiskelijoita Turun kauppakorkeakoulun ylimmissäkin elimissä.

Voit liittyä Turun KY:n jäseneksi Suomen Ekonomien kautta. Liittyminen maksaa 40 euroa ja jäsenyys on voimassa koko opiskeluaikasi!

Seuraa meitä somessa:

Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry

Hallitus

Joona Uusitalo

Joona Uusitalo

Halltuksen puheenjohtaja

puheenjohtaja@tuky.fi
Sofia Utriainen

Sofia Utriainen

Hallituksen varapuheenjohtaJa

varapuheenjohtaja@tuky.fi
Emmi Hämäläinen

Emmi Hämäläinen

Viestintä

viestinta@tuky.fi
Johanna Malin

Johanna Malin

Kuntamestari (Tilat)

kuntamestari@tuky.fi
Sandra Saranpää

Sandra Saranpää

Koulutuspolitiikka

kopo@tuky.fi
Sanna Varjonen

Sanna Varjonen

Sosiaalipolitiikka (Tutorointi)

sopo@tuky.fi
Antti Heinonen

Antti Heinonen

Liikunta

liikunta@tuky.fi
Henry Huovari

Henry Huovari

Kulttuuri ja perinteet

kulttuuri@tuky.fi
Lauri Lehtinen

Lauri Lehtinen

Kansainvälisyys

international@tuky.fi
Juho Törhönen

Juho Törhönen

Vapaa-aika

vapaa-aika@tuky.fi
Oona Mäkinen

Oona Mäkinen

NESU

nesu@tuky.fi

Työntekijät

Meeri Hannula

Meeri Hannula

Toiminnanjohtaja

02 3339703
toiminnanjohtaja@tuky.fi

Toiminnanjohtaja on yksi Turun KY:n palkkaamista toimihenkilöistä. Toiminnanjohtaja päivystää toimistolla, vastaa TuKYn päivittäisistä asioista, auttaa  jäseniä TuKYyn liittyvissä asioissa ja toimii hallituksen apuna. Häneltä voit muun muassa vuokrata lokeroita kauppakorkean käytäviltä ja hakea jäsentarrasi. Toiminnanjohtajan tavoitat toimistolta päivystysaikoina!

Ville Hiltunen

Ville Hiltunen

Talouspäällikkö

044 3778000
talouspaallikko@tuky.fi

Talouspäällikkö on palkattu toimihenkilö, joka vastaa Turun KY:n päivittäisestä talouden hoidosta ja toimii taloustoimikunnan sihteerinä.

Linda Martin

Linda Martin

Myyntipäällikkö

040 519 0241
myyntipaallikko@tuky.fi

Myyntipäällikkö on palkattu toimihenkilö, joka koordinoi Turun KY:n yrityssuhteita ja johtaa yrityssuhdetiimiä COREa. Häneltä voit tiedustella TuKYn yrityksille ja yhteisöille tarjoamia opiskelijayhteistyömahdollisuuksia.

Inka Helaniemi

Inka Helaniemi

Baarimestari

monttu@tuky.fi

Luottamushenkilöt

Ilkka Laustola

Ilkka Laustola

Taloustoiminkunnan puheenjohtaja

talous@tuky.fi
Lisette Jaakola

Lisette Jaakola

KYlisteen päätoimittaja

kyliste@tuky.fi
Venla Kokkomäki

Venla Kokkomäki

KYlisteen AD

kyliste@tuky.fi
Emma Seppä

Emma Seppä

Speksin päätuottaja

speksi@tuky.fi
Solja Kontu

Solja Kontu

Pikkulaskiaisen päätuottaja

pikkulaskiainen@tuky.fi
Atte Mäkinen

Atte Mäkinen

Isäntä

vuosijuhlat@tuky.fi
Kiia Rouhelo

Kiia Rouhelo

Emäntä

vuosijuhlat@tuky.fi

Organisaatiokaavio

Jäsenistö ja syyskokous

Turun KY:n korkein päätäntävalta on sen jäsenistöllä, joka valitsee hallituksen vuosittain syyskokouksessa. Kaikki yhdistystä koskevat merkittävät päätökset tehdään yhdistyksen kokouksissa, joissa kaikilla varsinaisilla jäsenillä on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus. Lisäksi kunnia- ja alumnijäsenillä on kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Hallitus

Hallitus hoitaa Turun KY:n juoksevia asioita ja on vastuussa siitä, että toiminta vastaa yhdistyksen kokouksessa hyväksyttyä toimintasuunnitelmaa. Jokaisella hallituksen jäsenellä on oma sektori hoidettavanaan. Tällä hetkellä hallitukseen kuuluu 11 henkilöä, ja toimintaa johtaa puheenjohtaja.

Asiantuntijat

Asiantuntijat ovat hallituksen ulkopuolisia toimijoita. He tukevat hallitusta muilla sektoreilla.

Jaostot

Jaostot ovat osa Turun KY:tä ja hoitavat näkyvimmän osan Turun KY:n toiminnasta. Toiminta ulottuu aina vapaa-ajan toiminnasta korkeakoulun edunvalvontaan.

Erilliset toimijat

Erilliset toimijat ovat Turun KY:n läheisiä järjestöjä, joiden kanssa yhteistyö on tiivistä.

Toimijaryhmät:
ainejärjestöt ja harrastekerhot

Toimijaryhmät ovat Turun KY:n jäseniä palvelevia yhdistyksiä, jotka ovat saavuttaneet toimijaryhmä-statuksen täyttäessään Turun KY:n asettamat vaatimukset. Näille ryhmille Turun KY tarjoaa merkittäviä etuja toimintaa varten, kuten Parkin käyttöoikeuden sekä viestintäkanavat.

Edustajistoryhmä

Turun KY:llä on edustajistoryhmä – TuKY-lista – Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistossa, joka käyttää ylioppilaskunnan korkeinta valtaa. Edustajistoryhmämme toiminta pitää huolen, että Turun KY:n jäsenten ääni kuuluu myös TYYssä. Tällä hetkellä TuKY-listalla on 11 paikkaa edustajistossa. TuKY-lista kuuluu samaan vaalirenkaaseen TYY Terveeksi -ryhmän ja Ryhmä Lexin kanssa. Seuraavat edustajistovaalit järjestetään syksyllä 2015.

Edustajat muissa elimissä

Turun KY:llä on runsaasti edustajia myös muissa toimielimissä, esimerkiksi Turun kauppakorkeakoulun johtokunnassa, TYYn siivissä ja Suomen ekonomiliiton puheenjohtajaverkostossa. Yhteistyö näiden toimielinten kanssa on yksi tärkeimmistä osista Turun KY:n toimintaa.

Edustajat muissa elimissä

Turun KY nimeää ja esittää edustajiaan useisiin eri sidosryhmien ja toimielimiin. Lisäksi Turun KY:n edustajia on myös monessa organisaation ulkopuolisessa toimielimessä. Turun KY:n edustajat valvovat näissä ryhmissä yhdistyksen etua ja toimivat opiskelijaedustajina tai sidoshenkilöinä toimijoiden ja Turun KY:n välillä.

Turun kauppakorkeakoulun johtokunta (suluissa henkilökohtainen varajäsen)

Tuulia Kuusinen (Saara Gratschev)
Paula Peltomaa (Inka Helaniemi)Miika Tiainen (Joona Uusitalo)
Oula Huttunen (Tapani Strander)

Yritys- ja yhteiskuntasuhteiden toimikunta

Ristomatti Vahe

Linda Martin

Opetustaitotoimikunta

Eveliina Mauno
Ilkka Laustola

Varajäsenet:
Santeri Kangas
Inka Helaniemi

Turun kauppakorkeakoulun laajennettu johtoryhmä

Joona Uusitalo
Sandra Saranpää

Suomen Ekonomien opiskelijaverkosto (SOV)

Riku Hietarinta

Tuulia Kuusinen

Opiskelijavalintatoimikunta

Sandra Saranpää

Sanna Varjonen

Turun yliopiston yliopistokollegio

Henri Viitanen
Tuulia Kuusinen

Turun Yliopiston hallitus

Paula Peltomaa

Suomen Ekonomien puheenjohtajaverkosto

Joona Uusitalo

Suomen Ekonomien liittokokous

Joona Uusitalo

Ruokalan asiakastoimikunta

Sanna Varjonen
Meeri Hannula
Johanna Malin

Asiantuntijaelimet

Viestintä

Viestinnän asiantuntujaelin toimii Turun KY:n viestinnän asiantuntijoiden keskustelukanavana sekä yhdistävänä siteenä KYlisteen toimitusneuvostona. Elin kokoontuu säännöllisesti ja täydentää rivejään tarpeen mukaan.

Varsinaisten luottamuustehtäviin sidottujen asiantuntijapaikkojen lisäksi jaoston tapaamisiin voidaan kutsua muun muassa aiempien vuosien viestinnän asiantuntijoita sekä muita jäseniä.

Lisätietoja:

Viestintävastaava

Emmi Hämäläinen

viestinta@tuky.fi

Taloustoimikunta

Taloustoimikunta eli TalTo toimii neuvoa antavana elimenä yhdistykseen talouteen liittyvissä asioissa. Taloustoimikunnan tehtäviä ovat esimerkiksi budjetin valmistelu, toteutuneen talouden seuranta, suositusten antaminen sijoitusvarallisuuteen liittyvissä asioissa ja omistajaohjaus yhdistyksen yrityksissä. Taloustoimikunnan puheenjohtaja valitaan syyskokouksessa kahden vuoden kaudelle. Hänen lisäkseen taloustoimikunnassa on 6-9 jäsentä, jotka voivat olla opiskelijoita tai jo valmistuneita. Kokouksia on noin 5 vuodessa ja taloustoimikuntaa täydennetään tarvittaessa.

Taloustoimikunta:

Ilkka Laustola, puheenjohtaja

Jäsenet: Juuso Mykkänen, Otto Sulin, Panu Kuorikoski, Jukka Kujala, Lotta Kaleva
Sanna-Maria Hellsten, Olli Tehikari, Ossi Tursas ja Otto Oksman.
Sihteerinä toimii talouspäällikkö Mikko Sjöblom.
Puhe ja läsnäolo-oikeudella paikalla hallituksen puheenjohtaja Kristian Raitio.

Lisätietoja:
Taloustoimikunnan puheenjohtaja
Ilkka Laustola
talous@tuky.fi

CORE – Yrityssuhdetiimi

TuKY Corporate Relations on Turun KY:n oma yrityssuhdetiimi, joka koostuu myyntiorientoituneista ja intohimoisista opiskelijoista. Turun KY:n yrityssuhteista vastaa yhdistyksen myyntipäällikkö.

Linda Martin (Myyntipäällikkö)
Miranda Saarijärvi (viestintä)
Aliisa Mäkinen (KYliste ja brändi)
Linda Rosendahl (haalarit)
Mikael Kemppainen (baariyhteistyö)
Iida Kuusela(tapahtumat)
Iita Harjula (opiskelijaedut)
Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@tuky.fi

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö
Linda Martin
040 519 0241
myyntipaallikko@tuky.fi

Parkkiryhmä

TuKYn omasta kerhotalosta, Parkista, pitää huolta salaperäinen Parkkiryhmä. Parkkiryhmä valvoo Parkin siisteyttä, kehittää tiloja ja kouluttaa käyttäjiä. Parkkiryhmää johtaa Turun KY:n hallituksen Kuntamestari.

Parkkiryhmän saa kiinni kokonaisuudessaan sähköpostilla osoitteesta ky-parkkiryhma@utu.fi. Hätätilanteissa saat Parkkiryhmän vastuuviikkolaisen kiinni numerosta 040 768 0885.

Parkkiryhmä

Johanna Malin (kuntamestari)

Ilkka Laustola, Santeri Kangas, Juho Vahala, Joakim Pihlajamaa, Tuulia Kailajärvi, Jennika Lietzén, Iida Lassila, Henri Zhang, Matti Sahko, Minna Goyal, Oskari Pukkila, Eero Takala, Riia Rinne, Taneli Hukkanen, Petronella Toikkanen ja Atte Mäkinen.

Lisätietoja:
Kuntamestari
Johanna Malin
kuntamestari@tuky.fi

Tilat

Monttu

Monttu on se paikka, joka tulee toimimaan opiskeluaikasimieleenpainuvimpien hetkien näyttämönä. Nyt emme puhu romanttisista päivällisistä, vaan illan viimeisistä huuruisista hetkistä. Kyseessä on jo vuosikymmenien ajan opiskelijoiden kyltymättömiä hurvitteluhaluja tyydyttänyt anniskelu-
ravintola, joka toimii koulumme pohjakerroksessa.

Monttu on yhdistyksemme kiistaton helmi. C-oikeuksin varustettu baarimme tarjoaa juomia opiskelijaystävälliseen hintaan, joten omat eväät ovat kiellettyjä. Montussa on juhlia vuoden ympäri, ja ensimmäisiin Monttubileisiin pääset kin tutustumaan jo opiskelujesi alkuvaiheessa.

Tervetuloa Monttuun – meillä on tunnelmaa, meillä on värivalot!

Parkki

Parkki on Turun KY:n ikioma talo, jossa järjestetään juhlia, sitsejä, kisastudioita ja muita tapahtumia laidasta laitaan. Erityisen kuuluisaksi Parkki on tullut Montun bileiden jatkopaikkana. Vaikka Parkkia vuokrataan myös ulkopuolisille, on se ennen kaikkea tehty TuKYläisten käyttöön. Jokainen toimijaryhmä voi vapaasti ja ennen kaikkea ilmaiseksi varata Parkin käyttöönsä ja järjestää siellä toimintaa joko alakerran juhlatilassa tai yläkerran saunatiloissa ja kokoushuoneessa.

Parkki on jo lähes 20 vuotta vanha: ylioppilaskunta osti puutalon vuonna 1984. Vuosien bileiden ja bakkanaalien aika jätti kuitenkin jälkensä vanhaan puutaloon, ja niinpä vuonna 2006 se hyvin palvelleena päätettiin purkaa ja rakentaa tilalle uusi, uljaampi kerhotalo.

Yritys

Profea

Profea Oy on Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry:n 100 % omistama monialayritys.

Profea (ent. KY-Dealing) on perustettu Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden toimesta jo vuonna 1989. Pitkän historiansa aikana yritys on fuusioitunut, kasvanut ja kehittynyt. Yrityksen uuden ilmeen tavoitteena on rakentaa Profeasta tukea tarjoava katto-organisaatio kaikille sen liiketoiminnan osa-alueille. Profea haluaa omalla panoksellaan olla tukemassa Turun KY:n laajaa toimintaa ja edesauttaa parempaa opiskelijaelämää kaikille.

Yrityksemme uusi missio on parempi opiskelijaelämä – sen jokaisella osa-alueella.

Yhteydenotot:
Erica de Wit
Toimitusjohtaja
Profea Oy
+358 (0) 449741073
erica.dewit@ky-dealing.fi

Opiskelijankaupunki.fi

Opiskelijankaupunki.fi on kokonaisvaltainen palvelu opiskelijalle, joka kattaa kaikkien Turun alueen opiskelijalounasravintoloiden ruokalistat, tapahtumat, edut ja asunnot..

Pääsykoekirjat.fi

Pääsykoekirjat.fi -sivusto tarjoaa kaikkien alojen pääsykoekirjat edulliseen hintaan ja nopealla toimituksella! Kaikki kirjat tulevat myyntiin heti niiden julkaisemisen jälkeen.

Valmennusakatemia

Valmennusakatemia järjestää valmennuskursseja kauppatieteelliseen pyrkiville. Valmennusakatemian perinteet ovat pitkät ja kursseja on järjestetty jo yli 20 vuoden ajan.
Kursseja järjestetään tällä hetkellä Turussa, mutta pitkän historiansa aikana Valmennusakatemia on kouluttanut satoja pyrkijöitä menestyksekkäästi tavoitteeseensa. Ammattitaito on kohdallaan omistajan tuoman tuoreimman tiedon ja kokemuksen saattelemana. Lue lisää: www.valmennusakatemia.com

Verkkoakatemia

Verkkoakatemia on järjestänyt verkkokursseja vuodesta 2008 alkaen. Jokavuotisen palautteen ansiosta olemme pystyneet luomaan kurssilaisille parhaat mahdolliset etäopiskelumahdollisuudet. Verkkoakatemian laadukkaat ja monipuoliset opetusvideot, laadukkaat tiivistelmät ja kysymykset, sekä opettajien tuki auttavat hakijaa valmistautumaan pääsykokeisiin tehokkaasti paikasta ja ajasta riippumatta. Lue lisää: www.verkkoakatemia.com.

 Wanha Narikka

Kirjakauppa Wanha Narikka tarjoaa monipuolisia palveluita Turun Yliopiston sekä Turun Kauppakorkeakoulun laitoksille, tiedekunnille kuin myös opiskelijayhdistyksille.  Pyrimme jatkuvasti kehittämään palvelutarjontaamme paremmin sopimaan Turun Yliopiston sekä Turun Kauppakorkeakoulun ja sen opiskelijoiden tarpeita. Lähtökohtamme palveluiden kehittämiselle ovat Yliopiston ja sen opiskelijoiden omat toiveet, joten toivomme mahdollisimman paljon palautetta asiakkailtamme.

om.