Mikä tekee Turun KY:stä erityisen? Miksi opiskelijaelämä Turussa on ihmisen parasta aikaa? Turun KY:llä on vuodesta toiseen satoja aktiivisia toimijoita. Jaostot, projektit, ainejärjestöt, harrastekerhot, joukkueet jne. eivät suinkaan ole itsestäänselvyys. Kaikkialla ei ole likimainkaan yhtä toimivaa, laajaa ja tasokasta vapaaehtoisuuteen perustuvaa opiskelijatoimintaa. Tämä on vuosien kehityksen tulos, josta voimme olla ylpeitä, ja jota tulee vaalia. Massiivinen hatunnosto teille, jotka olette omalla ajallanne pyytteettömästi tehneet opiskeluajastamme paremman sekä koulunkäynnin että oheistoiminnan suhteen. Tähän aikaan vuodesta eri toimijoiden hallituksia vaihtuu solkenaan. Vasta muutama on taputeltu ja vielä on useita mahdollisuuksia jäljellä päästä loihtimaan opiskelijaelämästä oman näköisesi.

Jokainen jaosto ja muu toimija tekee osaltaan opiskelijaelämästämme erityisen, mutta muutama sana Ulkkiksesta näin kaksi vuotta ja viitisenkymmentä eventtiä tätä sirkusta ytimestä seuranneena. Ulkkis on minun siinä missä sinunkin. Se on koko kansan lapsi, joka ei kutsulistoja kirjoittele, vaan jakaa leipänsä kaikkien kanssa taustasta, mielipiteistä tai tiedekunnasta riippumatta. Toiminta on vuosi vuodelta kasvanut ja kehittynyt. Tänä vuonna valtaosassa tapahtumia volyymia kasvatettiin ja jokainen tapahtuma, jossa oli edes jollain lailla rajallinen kävijämäärä, myi loppuun. Tuloksentekokyvyn kasvu hyödyttää suoraan isossa kuvassa kaikkia jaostoja. Aktiivinen osallistuminen takaa laadun myös jatkossa kaikessa vapaa-ajan toiminnassa.

Ulkkis on toisaalta se analyyttinen perfektionisti, tapahtumatuotannon Steve Jobs, toisaalta taas hämmentävästi keppihevosella kemuista toiseen kirmaava vesikauhuinen orava. Sen touhuja on välillä vaikea käsittää, mutta sitä silti rakastaa. Se ei piilottele lennokasta persoonaansa ja mieluummin tekee paljon typeriä virheitä, kuin jää kotiin kutomaan villasukkia. Mitään ei tehdä puolivaloin eikä vähään tyydytä, mutta liian vakavasti ei itseä oteta. Aina ei voi kaikkia miellyttää eikä pidäkään, mutta aina mennään opiskelijat edellä.

Kiitoksia siis Ulkkiksen puolesta, että olette jälleen kokonaisen vuoden sietäneet Ulkkiksen räävitöntä touhua ja hoilanneet kanssamme yömyöhään. Tätä tehdään teitä varten. Ulkkikselle on juuri valittu uusi hallitus ja ei hätää arvon juhlakansa, rakas lapsemme on hyvissä käsissä. Ulkkis ei tule ensi vuonnakaan olemaan väritön, hajuton tai mitäänsanomaton. Mauton se saattaa toisinaan olla. Ulkkiksella loistaa nyt, ensi vuonna ja aina tulevaisuudessakin pilke kiikarinkulmassa.

Tahdonkin esitellä PeIsKällä syntyneen uuden ehdokkaan sloganiksemme: ”Ulkkis – ei näitä tarinoita vaan voi keksiä”. Tämä kuvastaa osuvasti Ulkkiksen merkitystä opiskelijaelämässämme. Se on naurunremakkaa Mercatorilla edellisen tapahtuman kiusallisia kommervenkkejä kertaillessa. Se on tarinoita lapsuuden ystäville, kun he erehdyksissään kysyvät ”mitäs Turkuun kuuluu?”. Se on kyseenalainen mustatukkainen hahmo Arlandan lentokentällä. Se on ne muistot, joita kertaatte jälleen kerran parinkymmenen vuoden kuluttua ”yksillä” istuessanne sen saman porukan kanssa, johon Kiertiksillä tutustuitte.

Taneli Hukkanen
Vapaa-ajan vastaava