Alumni, tuo niin kaukaiselta tuntuva status, johon suurin osa meistä jossain vaiheessa siirtyy. Itse neljännen vuoden opiskelijana valmistuminen alkaa pikkuhiljaa häämöttämään, joten nyt syksyllä olen pohdiskellut alumnitoiminnan kehittämistä paljon. Alumnitoiminta on myös yksi varapuheenjohtajan vastuualueista, johon kuuluu muun muassa Turun KY:n alumnitoiminnan suunnittelu ja toteutus sekä Turun kauppakorkeakoulun alumnitoiminnan suunnitteluun osallistuminen. Tätä toimintaa ajattelin hiukan tämänkertaisessa blogissani avata.

Turun kauppakorkeakoulun alumneiksi lasketaan kaikki Turun kauppakorkeakoulusta valmistuneet. Näkyvimpänä muotona toimivat alumnipäivä syksyisin ja alumni afterworkit keväisin. Alumnipäivä järjestettiin viime viikonloppuna ja tapahtuma keräsi satoja ihmisiä eri vuosikursseilta taas yhteen.

Ohjelmassa oli muun muassa vuosikurssitapaamisia, puheita, paneelikeskusteluja ja verkostoitumista vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa, rennompaa illallista unohtamatta. Alumni afterwork taas järjestetään keväisin, yleensä jonkun yrityksen isännöimänä. Viime keväänä kohde oli Elisan pääkonttori Helsingissä.

Näitä tapahtumia suunnittelee ja toteuttaa Turun kauppakorkeakoulun alumnityöryhmä, jossa entinen ja nykyinen TuKYn varapuheenjohtaja istuvat. Työryhmä koostuu koulun henkilökunnasta ja muutamista aktiivista alumneista. https://www.utu.fi/en/units/tse/cooperation/alumni/Pages/alumni-council.aspx

Kokouksissa suunnitellaan tapahtumia ja toimintaa, ja tänä vuonna on erityisesti keskitytty alumnien aktivoimiseen.

Turun KY:llä alumnitoimintaa on myös laajasti. Jaostoilla on omia alumni-iltoja, toimijaryhmillä on erilaisia alumnitapahtumia ja TuKYn hallitus järjestää myös muutamia alumneille suunnattuja tapahtumia. Esimerkiksi alumnipäivässä järjestettiin vanhojen Turun KY:n hallituslaisten tapaaminen, jonne saapui hallituslaisia kymmenien vuosien takaa.  Saimme muun hallituksen kanssa kuulla paljon mielenkiintoisia tarinoita siitä, miten toimintaa pyöritettiin vuosikymmeniä sitten ja minkälaisia haasteita silloin oli. Osallistujat olivat myös erittäin kiinnostuneita Turun KY:n nykytilasta ja kyselivät toiminnan laajuudesta paljon. Alla kuva itse tapaamisesta.

Mikä sitten tämän kaiken alumnitoiminnan idea on?  Alumnit ovat tärkeä osa yhteisöä, jossa olemme ja heillä on todella paljon tietoa siitä, miten eri projekteja kannattaa toteuttaa. Alumnit luovat yliopiston mainetta maailmalla valmistumisen jälkeen, joten heihin on hyvä pitää yhteyttä. Alumneilla on myös tärkeä paikka toiminnan kehittämisessä, sillä monet haasteet toistuvat tasaisin väliajoin niin yliopistolla kuin TuKYlläkin, ja pyörää on ns. turha keksiä montaa kertaa uudestaan.

Tapahtumat, joita alumneille järjestetään, ovat myös hyvä paikka muistella vanhoja aikoja tai vaikka tavata vanhoja kavereita. Tapahtumat ovat myös yksi tapa kiittää ja mahdollisesti palkita aktiivisesta toiminnasta yhdistyksen tai yliopiston parissa. Alumnipäivässä palkittiin juuri vuoden alumni, TuKY taas jakaa huomionosoituksia ja mahdollistaa vanhojen aikojen muistelun eri tapahtumien muodossa.

Itse ainakin valmistumisen jälkeen tulen mielelläni tapaamaan vanhoja koulukavereita tapahtumien muodossa, kertomaan kokemuksistani tai sitten vain tukemaan uusia toimijoita haasteiden parissa.

Alumniterveisin,

Roope Rantanen

Hallituksen varapuheenjohtaja