KYliste 4/21 on ilmestynyt!

Numeron teema on uusi normaali arki. Selvitimme, millaista oli työharjoittelu ulkomailla uudessa normaalissa ja millaista vuosijuhlien järjestäminen oli epävarmoina aikoina. KYliste testasi Turun opiskeluuun soveltuvat kahvilat ja reseptinurkkauksessa paljastetaan lokakuun paras lohturuoka.

Hae oma lehtesi kauppakorkeakoululta tai tsekkaa nettiversio täältä.

KYliste toivottaa mieleenpainuvia lukuhetkiä juuri sinulle!

Juhlavuoden 2. KYliste

Näin erikoisina aikoina monet ovat varmasti huomanneet löytävänsä iloa asioista, jotka ovat arjen kiireen keskellä saattaneet unohtua.

Itse olen löytänyt uutta intoa erityisesti lukemisesta. Välillä stressin keskellä tuntuu, että ei ole aikaa jota pyhittää pelkästään paikallaan istumiseen ja lukemansa tekstin sisäistämiseen. Nyt kun aikaa tuntuu olevan loputtomasti, myös kirjaan tai lehteen tarttuminen tuntuu huomattavasti mielekkäämmältä.

Tämänkaltaisessa tilanteessa mahtavaa olisi, jos kirjastoa pystyisi yhä käyttämään. Uskon, että moni saattaisi löytää lukemisesta paljon iloa aikana, jolloin kotoa poistuminen on jopa melkein paheksuttavaa. Kun on päivän istunut tietokoneen ääressä lukien sähköisiä materiaaleja ja katsellen opetusvideoita, näytön tuijottaminen saattaa alkaa puuduttamaan.

Nyt kuitenkin tarjoan sinulle jotain arvokasta luettavaa kotona eristäytymisen ajaksi. Istu alas, ota hyvä asento ja kuppi lämmintä juotavaa. Avaa KYlisteen 2. painos ja nauti.

Hanna Leskinen
Viestintävastaava

Juhlavuoden 1. Kyliste ulkona

Oi ihana 50-luku,

Juhlavuoden kunniaksi Turun KY:n ikioman lehden, Kylisteen numerot päätettiin jakaa vuosikymmeniin jotka edustavat Turun KY:n historiaa. 

Vaikka Kylisteen ensimmäinen numero ilmestyikin vasta vuonna 1961, mahtui 50-luvulle vaikka mitä ja muuta mahtavaa. 

Aloitetaan siis aivan alusta..

Vuonna 1946 alkanut The Baby Boom jatkuu aina 50-luvulle asti, ja 50-luvulla syntyykin ennätysmäärä vauvoja — noin 4 miljoonaa per vuosi! Vuonna 1950 syntyy myös jotain muuta merkittävää, nimittäin Turun kauppakorkeakoulu sekä Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta. 50-luvulla syntyy siis vauvojen lisäksi Turun KY. 

Vuosi 1951 on värien vuosi. Kesäkuussa 1951 televisiosta nähdään ensimmäinen värillinen lähetys, ja samana vuonna ylioppilaskunta saa tunnuksensa, värinsä ja kuntanauhansa. Tunnus syntyy Merkuriuksen sauvasta ja Turun vaakunan A-kirjaimesta, ja teemaa mukaillen väreiksi valikoituu Turun värit kulta ja sininen. Kuntanauhan malliin löydettiin inspiraatiota tupakkateollisuudelta, sillä kuntanauha sai mallinsa savukemerkin askin kannesta.

Vuonna 1952 perustetaan kirjakauppa palvelemaan kuntalaisia ja samalla otetaan ensi askel kohti omaa yritystoimintaa. Samana vuonna otetaan askel kohti myös foliohattujen ihmeellistä maailmaa, kun heinäkuun 19. päivä vuonna 1952 juuri ennen keskiyötä tehdään silminnäkijöiden mukaan ensimmäinen UFO-havainto.

Vuosi 1953 on täyttä juhlaa, kun maaliskuussa 1953 järjestetään ensimmäiset Oscarit. Juhlintaa tapahtuu myös Turussa sillä lokakuun lopulla Turun KY viettää ensimmäisen oman tilansa avajaisia. Tila saadaan Turun kauppakorkeakoulun Aurakadun toimipisteen kellarista ja sijaintinsa mukaan tila nimettiin Montuksi.

Vuonna 1953 kruunataan Elizabeth ll, ja kaksi vuotta tämän jälkeen vuonna 1955 syntyy kaksi legendaa: Steve Jobs ja Bill Gates, sekä kolmas legenda, Turun KY:n ensimmäinen yleissihteeri palkataan. Kyseessä on ylioppilaskunnan ensimmäinen työtehtävä. Voidaan siis kai sanoa: ‘’It was a monumental year for tech geniuses to be born.’’ Ainiin, ja samana vuonna perustetaan ensimmäinen McDonalds. Hampurilaisen hinta? 15 senttiä. Yleissihteerin palkasta olisi siis jäänyt vielä hieman käteen ruokailun jälkeen..

Pupu-termi otetaan ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 1956, samana vuonna kun Elvis esiintyy ensimmäisen kerran televisiossa. Vuonna 1957 neuvostoliitto laukaisee Sputnikin maata kiertävälle radalle, ja heti vuonna 1958 Turun kauppakorkeakoulu muuttaa maata kiertävän radan sijaan Rehtorinpellonkadulle. 

Voidaan siis sanoa, että 1950-luku oli kehityksen vuosikymmen. Tämän kehittävän historiapläjäyksen jälkeen on hyvä jatkaa sivistymistä lukemalla vuoden ensimmäinen Kyliste!

Hanna Leskinen
Viestintävastaava

KYlisteen uusi päätoimittaja ja Art Director on valittu!

KYlisteen uusi päätoimittaja ja Art Director on valittu! Uudet toimijat aloittavat tehtävässään tammikuussa 2018. Näin uudet toimijat esittäytyvät:

Päätoimittaja: Lisette Jaakola

Moikka!

Meikäläinen on Lisette Jaakola. Olen 22-vuotias toisen vuosikurssin opiskelija, jonka jokapäiväiseen ruokavalioon kuuluvat paprikatäytteiset vihreät oliivit ja cocktailkurkut. Oliivien ja kurkkujen ylensyönnin lisäksi olen kuluneen puolentoista vuoden aikana ollut aktiivisesti Turun KY:n toiminnassa mukana ja tätä kautta löytänyt suuren intohimon viestinnällistä ja visuaalista tekemistä kohtaan. Seuraava haasteeni onkin KYlisteen päätoimittajana toimiminen. Suurella kunnialla ja innolla otan tämän haasteen vastaan!

Persoonaltani olen nauravainen ja omaankin aivan loistavan huumorintajun! (Tää on siis oikeesti totta. Myönnän, että näytän oheisessa kuvassa huolestuttavan surumieliseltä.) Koska tahansa saa siis tulla nykimään hihasta ja tulla jubailemaan, oli se sitten KYlisteestä tai vaikka päivän säästä.

Pidemmittä puheitta, olen ihan älyttömän innostunut tulevasta ja toivonkin näkeväni mahdollisimman monia teitä tulevissa toimituskokouksissa. Vi hörs och vi ses!

Art Director: Venla Kokkomäki

Terve! Oon Venla, kolmatta vuosikurssia. Huisia päästä visualisoimaan TuKYläisten elämää KYlisteen parissa!

Vietän päiväni koulussa etsien vapaata paikkaa ryhmätyötilasta, lukien Kotler & Kelleria ja nauttien 23 sentin kahveista. AD:n hommia olen hoitanut aikaisemmin Kulttiksen tiedottajana ja PL-markkinointitiimissä, joten seuraava kehitysaskel tuntui luonnolliselta. Estetiikalla ja TuKYllä on erityinen paikka sydämessäni, ja siksi haluankin kehittää Suomen hienointa opiskelijalehteä edelleen.

Oon varma, että me muodostetaan Liseten kanssa LIT tiimi ja odotan jo seuraavaa vuotta innolla!

 

 

Uuden KYlisteen ilmestys

Vuoden toka KYliste löytyy nyt kauppiksen ständeiltä ja netistä! Teemana on meille ah niin läheinen Turku, ja artikkeleissa pureskellaan muun muassa ruokapaikkoja, vähemmän tunnettuja nähtävyyksiä ja vähän Tamperettakin.

Vierailevien päätoimittajien/taittajien kultakausi loppuu tähän lehteen. Olemme kamalan kiitollisia kaikille toimittajille ja lukijoille, ja toivotamme teille oikein ihanaa kesää!

Ilona & Varpu

Vuoden ensimmäinen KYliste uunista ulos

 

KYLISTE_1_17_FINALLY_FINAL (1).pdf

Kevään ensimmäinen KYliste on ilmestynyt sekä paperisena että nettiversiona! Lehden teemana on vastakohdat ja teeman inspiroimina jätimme värit pois. Artikkeleja löytyy laidasta laitaan Mercan kahvista jumalaisiin sikareihin.

Vierailevat päätoimittajat/taittajat kiittävät ja niiaavat.

Ilona & Varpu