Kulttuuri- ja perinnevastaava

 

Mitä hallituspestiini kuuluu?

Kulttuuri- ja perinnevastaava tittelinsä mukaisesti johtaa kulttuuri- ja perinnesektoria Turun KY:ssä. Kulttuuri- ja perinnevastaavan pestiin kuuluu paljon muutakin kuin kulttuurijaoston puheenjohtajana toimiminen, vaikka se onkin suuri osa pestiä.

Kulttuurivastaava on loppukädessä vastuussa Turun KY:n vuosijuhlien sekä TuKY-Speksin toteutumisesta, eli kulttuurivastaavan hommana on hakea tuottajat tapahtumille ja varmistaa, että kaikki sujuu projekteissa hyvin. 

Pestiin kuuluu siis historia ja perinteet, joista esimerkkinä kulttuuri- ja perinnevastaava järjestää juhlallisia tapahtumia, kuten vuosijuhlakauden avajaiset ja pupujen lakitustilaisuuden yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa sekä ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivän juhlallisuudet yhdessä TYY:n toimijoiden kanssa. Lisäksi kulttuurivastaavalla on mandaattipaikka huomionosoitustoimikunnassa, joka valmistelee ehdotukset huomionosoitusten saajista.

Mitä tulee kulttuurijaostoon, Kulttis järjestää sekä perinteisiä että uusia tapahtumia, ja mitä tahansa hauskaa kulttuuriaiheista tuleekaan mieleen. Käytännössä Kulttiksen johtamisessa pääsee vapaasti tuottamaan juuri sellaisia kulttuuritapahtumia, joista on itse aina haaveillut. Tästä esimerkkinä jo kuudetta vuotta putkeen järjestetty Saaristo-excu, joka syntyi yhdestä kunnianhimoisesta ideasta kuudesti loppuunmyydyksi tapahtumaksi tai keväällä neljättä kertaa järjestetty drinkkikoulutus, joka oli myös menestys ja sai paljon hyvää palautetta.

Näiden lisäksi kaikki TuKYn hallituksen jäsenet osallistuvat hallitustoimintaan, joka käsittää niin edunvalvontaa, edustamista, päätöksentekoa kuin tapahtumien järjestämistäkin.

Mikäli sinulla on kysyttävää hallituspestiini liittyen, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen kulttuuri@tuky.fi, vastaan mielelläni kysymyksiin!

 

Kysymykset:

Yleiset:

  1. Nimi ja vuosikurssi
  2. Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet?
  3. Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit)

 

Sektorikohtaiset:

  1. Minkä koet olevan kulttuuri- ja perinnevastaavan tärkein tehtävä?
  2. Miten aiot varmistaa Turun KY:n kulttuurin ja perinteiden jatkuvuuden?
  3. Mikä on kulttuuri- ja perinnevastaavan pestissä haastavinta?
  4. Miten näet Kulttiksen toiminnan tällä hetkellä ja miten sitä voisi kehittää?
Noora Ossa

Noora Ossa

Kulttuuri- ja perinnevastaava

kulttuuri@tuky.fi