Kulttuuri- ja perinnevastaava

 

Mitä hallituspestiini kuuluu?

Kulttuuri- ja perinnevastaava tittelinsä mukaisesti johtaa kulttuuri- ja perinnesektoria Turun KY:ssä. Kulttuuri- ja perinnevastaavan pestiin kuuluu paljon muutakin kuin kulttuurijaoston puheenjohtajana toimiminen, vaikka se onkin suuri osa pestiä.

Kulttuurivastaava on loppukädessä vastuussa Turun KY:n vuosijuhlien sekä TuKY-Speksin toteutumisesta, eli kulttuurivastaavan tehtävä on hakea tuottajat tapahtumille ja varmistaa, että kaikki sujuu projekteissa hyvin. Lisäksi kulttuurivastaava istuu mandaattipaikalla huomionosoitustoimikunnassa, joka valmistelee ehdotukset huomionosoitusten saajista.

Kulttuuri- ja perinnevastaava järjestää historiaan ja perinteisiin liittyen juhlallisia tapahtumia, kuten vuosijuhlakauden avajaiset yhteistyössä sosiaalipoliittisen vastaavan kanssa sekä ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivän juhlallisuudet yhdessä TYY:n toimijoiden kanssa. 

Mitä tulee kulttuurijaostoon, Kulttis järjestää sekä perinteisiä että uusia, kulttuuriin liittyviä tapahtumia. Käytännössä Kulttiksen puheenjohtajana pääsee vapaasti tuottamaan juuri sellaisia kulttuuritapahtumia jaostonsa kanssa, joista on itse aina haaveillut. Jaostopuheenjohtajana pääsee viemään jaostonsa toimintaa itsensänäköiseen suuntaan ja tekemään yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa.

Edellämainitun toiminnan lisäksi kaikki TuKYn hallituksen jäsenet osallistuvat hallitustoimintaan, joka käsittää niin edunvalvontaa, edustamista, päätöksentekoa kuin tapahtumien järjestämistäkin. 

Mikäli sinulla on kysyttävää hallituspestiini liittyen, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen kulttuuri@tuky.fi, vastaan mielelläni kysymyksiin!

Kysymykset:

Yleiset:

  1. Nimi ja vuosikurssi
  2. Aktiivisuutesi Turun KY:llä ja muut aiemmat luottamustoimet?
  3. Ensi vuoden suunnitelmasi (ts. muut mahdolliset päällekkäiset projektit)

Sektorikohtaiset:

  1. Kulttuuri- ja perinnevastaavalla on läpi hallitusvuoden hyvin erityyppisiä tehtäviä hoidettavanaan. Miten huolehdit, että kaikki tehtävät tulevat hoidetuksi ja sitä kautta Turun KY:n perinteet jatkuvat. Millainen työskentelijä olet? 
  2. Millaiseksi koet Kulttiksen toiminnan tällä hetkellä ja miten sitä voisi kehittää?
  3. Kulttiksella on tärkeä rooli TuKYn tapahtumakentässä. TuKYn tapahtumatarjonta on kuitenkin hyvin laaja ja osallistujia voi olla joskus hankala saada kaikkiin tapahtumiin. Miten takaat että Kuttis erottuu selkeästi muista tapahtumanjärjestäjistä, ja järjestää muista tapahtumista erottautuvia tapahtumia?
Leea Hering

Leea Hering

Kulttuuri- ja perinnevastaava

kulttuuri@tuky.fi