KY-Sport on TuKYn ikioma urheilujaosto, jonka järjestämiin enemmän tai vähemmän vakavamielisiin urheilutapahtumiin jokainen TuKYläinen on erittäin lämpimästi tervetullut.

Jo vuodesta 1980 KY-Sport on vastannut Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden liikkumisesta, kunnosta ja hauskanpidosta. Jaoston tavoitteena onkin järjestää opiskelun ja juhlimisen vastapainoksi erilaisia urheilu- ja liikuntatapahtumia.

                      

Viikottaista tekemistä ja lajikokeiluja

Koko TuKYn fyysisestä kunnosta ja hyvinvoinnista pidetään huolta viikoittaisilla Parkin lenkeillä ja pelivuoroilla, joiden aikataulut löytyvät TuKYn tapahtumakalenterista. Viikkovuoroille ja lenkeille ovat kaikki tervetulleita kuntoon ja taitotasoon katsomatta! Vuoroilla pelattaviin lajeihin pääsee vaikuttamaan Facebook-ryhmässä Maanantaipelit.

Kuukausittain järjestämme myös mitä eksoottisimpia lajikokeiluja. Kuukauden lajeissa on päästy tutustumaan eri lajeihin aina uppopallosta miekkailuun, kestosuosikkeja paintballia ja tankotanssia unohtamatta.

Joukkueita, CampusSport-turnauksia ja kisakatsomoita

Koulumme väreissä on mahdollista urheilla niin jääkiekkoa, koripalloa, jalkapalloa salibandya kuin amerikkalaista jalkapalloa pelaten. Joukkueet ja tarkemmat yhteystiedot löytyvät erillisestä alavalikosta.

Eri lajeissa pääsee kisailemaan myös pitkin vuotta järjestettävissä CampusSportin turnauksissa, joissa Turun yliopiston eri tiedekunnat taistelevat paremmuudesta tutuissa joukkuelajeissa.

Myöskään paatuneimmat penkkiurheilijat eivät jää toiminnassamme tyhjän päälle, kun pystytämme kisakatsomoita milloin Super Bowliin ja milloin jääkiekon MM-kisoihin.

Unohtumatonta urheilujuhlaa

Syksyn ehdoton ykköstapahtuma on Ulkkiksen kanssa isännöimämme ABPC, eli Academic Beer Pong Championship. Näissä jokaisen opiskelijan bravuurilajin mestaruuskisoissa tarjolla on suurta mainetta ja kunniaa, arvostettua pokaalia unohtamatta.

Koko kouluvuosi taas huipentuu keväällä KYlumposvuoren mittelöihin, joissa haalarikansa pääsee kisaamaan mitä upeimmista palkinnoista niin Veronkierrossa kuin Ekonomiaidoissakin.

Sportin tapahtumarepertuaariin kuuluu näiden lisäksi kaikenlaista Parkin FIFA-turnauksista vaellus- ja pelimatkoihin ulkomaille asti.

KY-SPORT Hallitus 2024

Miro Ikäheimonen

Puheenjohtaja

Johannes Helander

Varapuheenjohtaja

Tomi Jäntti

Rahastonhoitaja

Joonatan Raussi

Sihteeri

Ronja Koskela

Tiedottaja

Iiris Örmälä

Art Director

Anna Kulha

Projektivastaava

Matlena Karvonen

Yrityssuhdevastaava

BLOGIT

Mä oon mä

Vapaa-ajanvastaava Juho kirjoitti viime viikolla omassa blogikirjoituksessaan, ”Miksi opiskelijana tunnetaan paineita siitä, että täytyy pitää yllä jonkinlaista projektiota menestyneisyydestä?” Jatkan tätä ajatusta hiukan pidemmälle: miksi niin usein on vaikea olla...

lue lisää

Asenne ratkaisee

Kello näyttää puoli kuutta. Ulkona kohoaa Norjan vuoret. Pimeässä bussissa nukkuu 45 exculaista. Aamu sarastaa. Takana on 20 tunnin bussimatka ja edessä retken ensimmäinen vaellus. Kohteena on Narvikin musta laskettelurinne, jonka tiedetään olevan matkan vaikein...

lue lisää