Niin mikä edunvalvonta?

Edunvalvontajaosto, kavereiden kesken EVA, tekee töitä sen eteen, että Turun KY:n mahtavan vapaa-ajantarjonnan lisäksi myös opinnot sujuvat ja arki luistaa koulussakin mallikkaasti. EVA vaikuttaa koulutus- ja sosiaalipoliittisten vastaavien johdolla kauppakorkeakoulun hallinnollisissa elimissä ja tuo opiskelijoiden äänen kuuluviin siellä, missä meille tärkeistä asioista päätetään. Olivatpa kyseessä sitten epäreilut kurssisuoritukset, ankeat opiskelutilat tai vaikka jonkun epäasiallinen käytös, on Edunvalvontajaosto oikea taho, jolle asiasta voi vinkata. Viemme ongelmat eteenpäin ja edustamme opiskelijoiden ääntä taistelussa paremman opiskeluympäristön puolesta.

 EVA ja Terve Mieli

Vuodesta 2019 lähtien EVAn kärkiprojektina on ollut Terve Mieli -hanke, jonka tavoitteena on luoda opiskeluympäristöömme avoin ilmapiiri myös mielenterveyteen liittyvien asioiden osalta. Uupuminen, stressi ja ahdistus voivat yllättää kenet tahansa, mutta näiden ongelmien ennaltaehkäisy on huomattavasti helpompaa kuin niiden hoitaminen. Toimijoiden kouluttaminen, erilaiset kampanjat ja tietoisuuden lisääminen ovat EVAn keinoja taistella jokaisen opiskelijan hyvinvoinnin puolesta. EVA järjestää vuosittain Mielenterveyskyselyn, jonka tuloksista voit lukea TuKYn nettisivujen Terve Mieli -osiosta. Muista vastata kyselyyn keväällä!

Jokainen kuntalainen voi osallistua Terve Mieli -hankkeeseen ja mahdollisuuksia on monia, kuten Tukiopiskelijaksi ilmoittautuminen. Uusille tekijöille ja ideoille on aina tilaa!

EVAn hallitus 2024

Ida Hartikainen

Puheenjohtaja, sosiaalipoliittinen vastaava

Kiira Hurula

Rahastonhoitaja

Robert Vehma

Koulutuspoliittinen vastaava

Emmi Nordlund

Tiedottaja

Milla Nieminen

VPJ

Roosa Kyyrä

AD

Anni Seppälä

Sihteeri

Joona Anttila

Yrityssuhdevastaava

Mitä EVA tekee?

Toimikunnissa ja ohjausryhmissä tapahtuvan vaikuttamistyön lisäksi opiskeluympäristön hyvinvointiin  halutaan vaikuttaa näkyvästi myös kauppakorkeakoululla. EVA järjestää ympäri vuoden tempauksia ja kampanjoita,  joiden tarkoitus on muistuttaa milloin mistäkin tärkeästä aiheesta, kuten ystävien merkityksestä sekä mielenterveystyöstä. Näin varmistetaan, että opiskelu Turun kauppakorkeakoulussa on kaikille mahdollisimman mukavaa.
Edunvalvontajaosto järjestää myös tapahtumia, joihin ovat tervetulleita kaikki vuosikurssista riippumatta! Tapahtumakirjoon on viime vuosina mahtunut niin tuttuja perinteitä kuin uusiakin konsepteja aina Syysmöksästä Talousvaalipaneeliin ja vappubrunssista Tosiystävä-kampanjaan.

Blogit

”Pakko on paras muusa”

KONE Oyj:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth ilmoitti maanantaina 2.10.2023 jättävänsä tehtävän hissiyhtiön toimitusjohtajana (KONE Oyj pörssitiedote 2.10.2023). Ekonomi Ehrnrooth toimi toimitusjohtajan tehtävässä vuodesta 2014, ja tätä ennen Koneen...

lue lisää

Strategian tragedia

Strategia on käsitteenä läsnä lähes kaikkialla. Kauppakorkeakoulun kursseilla painotetaan läpileikkaavasti sitä tosiasiaa, että yrityksen osa-alueiden toiminta on oltava strategialähtöisiä: johdon laskentatoimen mittaus- ja kannustinjärjestelmät tulee olla harmoniassa...

lue lisää

Pysähdy. Ajattele.

Kuinka usein pysähdyt, ja ajattelet sitä mitä teet? Entä kuinka usein mietit, mitä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä? Et välttämättä kauhean usein. Nyt siihen on kuitenkin oiva mahdollisuus. Tämän blogin kysymysten avulla on helpompi pysähtyä ja pohtia omia ajatuksia...

lue lisää