Tämän vuoden helmikuun kolmannella viikolla, Pikkulaskiaista edeltävänä päivänä, istuimme silloisen Pikkulaskiaistuotannon yrityssuhdetiimin jäsenistä koostuvalla poppoolla Puutorin Hesburgerissa. Kyseessä oli ravitseva lounas, jolla toivoimme jaksavamme pitkän rakennuspäivän iltaan asti. Jälkipolville ei ole säilynyt tieto siitä, miten keskustelu ajautui vuosijuhlatuottajien hakuun, jota tässä vaiheessa oli jo pariin otteeseen jatkettukin, mutta ajatuipa kuitenkin. Keskustelun lopputulemasta on sen sijaan jälkipolville kerrottavaa.

“Kysy multa vielä uudestaan Pikkulaskiaisen jälkeen”, sanoi jompikumpi toiselle. Niin siinä sitten kävi, että kysymys esitettiin ja vastauskin oli myöntävä – vielä Parkin silliksen aiheuttamasta kohmelostakin herätessä. Seuraavana maanantaina istuimme jo rustaamassa hakemusta yhdistyksen kulttuuri- ja perinnevastaavalle Leea Heringille lähetettäväksi. Viikon kuluttua hämärtyi helmikuun viimeinen maanantai ja Leea soitti pyytääkseen meitä Turun KY:n 73. vuosijuhlien tuottajiksi. Pää oli vielä Pikkulaskiaisesta sekaisin, mutta sydän tulevasta liekeissään. 

Olimme onnekkaita saadessamme paljon hyviä hakijoita vuosijuhlatiimiin, joista kokosimme sitten kolmetoistahenkisen tiimimme vielä ennen vappua. Työ sai vihdoin alkaa. Keväällä maalasimme perinteisesti isoja linjoja tapahtumaa varten, tutustuimme toisiimme ja työskentelytapoihimme, mutta myös Messukeskuksessa vuosijuhlien järjestämiseen. Siitä saimmekin kapuloita rattaisiin, sillä huomasimme äkkiä, että talousarviossa budjetoitu summa on aivan alimitoitettu kyseisen lokaation kustannuksiin nähden. Budjettia jouduimme siis pitkin kesää laskemaan uudelleen ja uudelleen, mutta onneksi asiantuntevuutta täynnä oleva taloustoimikuntamme riensi hätiin ja saimme kaivattua lisärahoitusta yhdistykseltä. Kiitos kuuluu controllerillemme Villelle ja Turun KY:n taloustoimikunnan puheenjohtajalle Laurille, jotka toimivat tukenamme välillä tuskaistenkin budjettipohdintojen keskellä.

Pelkkää tuskaa ei vuosijuhlien tuottaminen kuitenkaan ole ollut ja siitä kuuluu ensikädessä kiitos mahtavalle tiimillemme. Olemme saaneet luottavaisin mielin ihailla tiimiläistemme taitoa, motivaatiota ja valtavan hyvää tekemistä. Budjettihaasteet ovat olleet erityisesti heidän työssään läsnä, mutta luovilla ideoillaan ja timanttisilla neuvottelutaidoillaan he ovat loihtineet juhlasta Turun KY:lle ja sen kuntalaisilleen arvoisensa vuoden kohokohdan. Emme voisi olla ylpeämpiä siitä, millaisen tiimin saimme mukaamme vuosijuhlia järjestämään.

Avuksemme ehdimme heti syksyn alkuun rekrytoimaan tiimillisen erikoisnakkeja, jotka ovat ihailtavalla asenteellaan jo nyt vakuuttaneet meidät siitä, että juhlan onnistuminen on juuri oikeissa käsissä. Näistä tyypeistä kuullaan Turun KY:llä vielä! Erikoisnakkien lisäksi oli sydäntä lämmittävää nähdä, kuinka innokaita ja mahtavia yleisnakkeja saimme mukaan juhlaa järjestämään. 

Kaikki huipentuu tänä perjantaina itse vuosijuhlapäivään. On varmasti sanoinkuvaamaton tunne istua pääjuhlapöytään kaiken uurastuksen jälkeen. Kaikki kulminoituu kahteen päivään, jotka ovat varmasti ikimuistoiset meille, mutta toivottavasti myös teille. Emme malta odottaa, että näemme teidät kaikki juhlimassa kanssamme 73-vuotiasta yhdistystämme ja saamme kohottaa maljan yhtäaikaa. Unohtamatta silliaamiaisen ainutlaatuista tunnelmaa, joka on siinä kohtaa vielä edessä…

Sitä ennen näemme toivottavasti tänään maanantaina vujuaftereilla Montussa klo 16 eteenpäin. Luvassa on ainakin jännittävää jännittävämpi pubivisa, josta voit voittaa palkinnoksi mm. drinkkilippuja vujuille tai tuotelahjoja… Voit saapua paikalle myös drinkkihampaan kolotuksesta, viime hetken vinkkien kaipuusta tai palavasta halustasi grillata meitä tuotantoon liittyvistä seikoista. Olkoon liikkeeseen sinut paneva voima mikä tahansa, odotamme kohtaamistamme.

Sincerely yours,

Suvi Ahonen & Olivia Vilhonen
Vuosijuhlatuottajat 2023