Vappu on aivan kulman takana, ja miettiessäni aihetta tälle blogikirjoitukselle, se luonnollisesti tuli itselleni ensimmäisenä mieleen. Onhan kyseessä kuitenkin opiskelijoille kevään päättävä suuri juhla, johon kuuluu rutkasti erilaisia perinteitä ja tapahtumia. Vapun jälkeen kampukset tyhjenevät ja opiskelijat siirtyvät viettämään leppoisia kesälomapäiviään kukin omaan kesätyöpaikkaansa, mikäli sellaisen onnistui hankkimaan tänä keväänä. Toisena vaihtoehtona on jatkaa opintojen suorittamista myös kesällä, koska mikään ei vedä aurinkoisena kesäpäivänä puoleensa niin paljon kuin yritysjuridiikan oppikirjat. 

Kesäopintoihin liittyen, Mercatorilla saattaa kuulla huhua opiskelijasta, joka olisi suorittanut kokonaisen sivuaineen kesäloman aikana. Kukaan ei kuitenkaan tunnu tuntevan tätä opiskelijaa, vaikka melkein kaikki ovat hänestä kuulleet. 

Mutta palataan vielä hetkeksi vappuun. Opiskelijan vappuun kuuluu usein päälle painavat viimeiset palautustehtävät ja deadlinet sekä kevään kurssien tenttiminen. Joskus joku sanoi saaneensa kaikki kevään opinnot pois alta ennen vappua. Kolmatta vuotta peräkkäin mietin, miksen itse ole tajunnut tätä helppoa ja yksinkertaista ratkaisua. Toivottavasti ehditte opintokiireistä huolimatta nauttimaan vapputapahtumista, joita seuraavien viikkojen ajan on tarjolla lähes päivittäin. 

Lopuksi, Wikipedian mukaan “Kolme neljästä vapusta on Suomessa poutaisia, ja joka toinen on hyvin aurinkoinen.” Toivotaan, että tämä sattuisi olemaan se joka toinen vappu, ja saisimme nauttia aurinkoisesta vappusäästä. 

Hauskaa vappua kaikille!

Frans Isolauri
Hallituksen puheenjohtaja