PwC on Turun KY:n syyskuun kuukauden yritys, joten on aika kurkata yrityksemme sisälle!

PwC Suomen organisaatio rakentuu kolmesta liiketoimintayksiköstä: tilintarkastus- ja muut varmennuspalvelut, veroneuvonta- ja lakipalvelut, sekä liikkeenjohdon konsultointi ja yritysjärjestelyt. Jokaisesta yksiköstä löytyy paljon Turun KY:n alumneja, joten opiskeluaikoina rakennetut ihmissuhteet ovat siirtyneet myös työelämään. 

Jokaisen yksikön joukosta on valittu oppilaitosyhteistyövastaava ja tavoitteenamme on kaventaa kuilua opiskelu- ja työelämän välillä. Haluamme on olla läsnä opiskelijoille tarjoamalla tietoa uramahdollisuuksistamme ja sparrata opintojen kanssa, mikäli pohdinnan alla on suunnata kohti konsultin tai tilintarkastajan urapolkua.

“Aloitin kansainvälisen liiketoiminnan opintoni vuonna 2017 ja valmistuin tänä syksynä. Urahaaveenani oli jo opintojen alusta lähtien päästä konsultoimaan suuryrityksiä. Olen työskennellyt nyt reilun vuoden liikkeenjohdon konsulttina ja tiivistettynä työnkuvani sisältää neuvonanto ylimmälle johdolle, asiakasvierailuja sekä projektien managerointia. Opiskeluaikoina ehdin muun muassa olla CIA:n yrityssuhdevastaava, Coren jäsen, sekä tuottaa Turun KY:n 69. vuosijuhlat – joka on vielä tänäkin päivänä suurin projekti, jota olen päässyt tekemään.”

-Melisa Mäntylä

”Aloitin opiskelut vuonna 2013 ja olin opiskeluaikana mukana muun muassa speksissä, josta hankittuihin kavereihin törmään edelleen työelämässä ja jopa omalla toimistolla. Opiskelujen aikana olin melko hukassa siitä, mitä haluan tehdä opintojen jälkeen, ja päädyin suuntautumaan tilintarkastukseen. Se on osoittautunut kiinnostavaksi ja on sitä edelleen pian viiden vuoden jälkeenkin, sillä työssä tutustuu koko ajan uusiin hyvin erilaisiin yrityksiin ja työ on sitä kautta vaihtelevaa. Alalla on myös paljon nuoria ihmisiä, jolloin toimistolla työkaverien kanssa on melkein sama fiilis kuin Mercalla opiskelukavereiden kanssa.” 

-Emmi Haavisto

Kauppiksessa aloitin vuonna 2014 lukemaan laskentatoimen ja rahoituksen pääainetta ja aktiivisen opiskelijaelämän ja opiskelijavaihdon päätin hakea PwC verotiimin trainee-ohjelmaan vuonna 2019. Työnkuvani muodostuu neuvonnasta erilaisissa yritysverotuksen kysymyksissä niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä tilanteissa, yrityskaupoissa avustamisesta, siirtohinnoittelusta ja rahastorakenteiden suunnittelusta. Reilun kolmen ja puolen vuoden jälkeenkin työpäivät ovat monipuolisia ja vastuu projekteissa kasvaa tasaisesti osaamisen kanssa. Opiskeluaikoina oli aktiivisesti mukana lähes kaikessa toiminnassa Ulkkiksen ja Nesun tapahtumista Wiiniklubin hallitukseen ja opiskelijatutorointiin, ja näistä hankittu suhdeverkko korostuu erityisesti nyt työelämässä.

– Nicolas Salmelin

Otamme Coren instagram-tilin (@coretuky) haltuun syyskuun aikana joka tiistai ja pääset mukaan seuraamaan työpäiviämme. Trainee-hakumme ovat parhaillaan auki, joten vastaamme mielellämme myös kysymyksiin hakuun tai työhömme liittyen. Pääset tutustumaan avoinna oleviin työpaikkoihin tästä.

Terveisin,

PwC:n oppilaitosyhteistyövastaavat ja ennen kaikkea Turun KY:n alumnit