”Vuosijuhlissa pidetään nättejä pitkiä mekkoja, vähän niin kuin vanhojentansseissa, ja pojilla on puvut päällä. Ne näyttävät hienoilta juhlilta, missä otetaan paljon kuvia. En oo ihan varma, mitä siellä oikeasti juhlitaan. ”

Muistatko sen tunteen, kun astuit ensimmäistä kertaa maagisen valkoisen talon ovista sisään? Juuri silloin Turun KY:stä tuli osa identiteettiäsi, joka kulkee mukanasi valmistumisesta huolimatta. Yhdistyksemme on perustettu 69 vuotta sitten ja monen monista karkeloista huolimatta vuosijuhlat ovat ne näyttävimmät ja loistokkaimmat. Vuosien saatossa jokainen idearikas vuosijuhlatiimi on päässyt yllättämään vieraat uusilla ideoillaan, mutta myös perinteet ovat säilyneet. Turun VPK-talon kristallikruunujen alla nostetaan malja yhdistyksellemme, tanssitaan orkesterin säestyksellä ja lauletaan yhdessä. Yhteisöllisyys juhlassa on lähes käsin kosketeltavaa.

Noin seitsemän kuukautta sitten saimme puhelun Turun KY:n kulttuuri -ja perinnevastaavalta, Ida Leppäseltä, jossa meille kerrottiin Turun KY:n hallituksen valinneen meidät vuoden 2019 vuosijuhlatuottajiksi. Ensimmäinen reaktio oli hulvaton innostus ja toisena pieni epävarmuuden tunne siitä, tiesimmekö mihin olimme oikeasti lähteneet mukaan. Alkujännityksen jälkeen tuli aika valita vuosijuhlatiimi. Olimme iloisia sekä hyvin otettuja siitä, kuinka moni halusi olla osa tiimiämme. Pian oli aika pitää ensimmäinen kokous. Kymmenen vuosijuhlatiimiin valittua henkilöä saapui paikalle ja kokouksen jälkeen muistamme, kuinka molemmille jäi erittäin hyvä tunne ja vahva fiilis siitä, että kaikki tulisi menemään juuri niin kuin pitäisi.

Nyt, kun vujujännä kasvaa päivä päivältä suuremmaksi, haluamme esittää lämpimän kiitoksen ahkeralle vuosijuhlatiimillemme. Juuri heidän ansiosta olemme kuluneen puolen vuoden aikana päässeet ideoimaan mitä hulluimpia ideoita, ratkomaan lähes elämää suurempia kysymyksiä ja sparraamaan toinen toistamme. Lisäksi haluamme kiittää kaikkia nakkeja, joidenka ansiosta vuosijuhlatiimin ideoita päästään konkreettisesti toteuttamaan kuntalaisillemme. Yhdistyksemme puolesta tänä vuonna vuosijuhlia toteuttaa yli 130 vapaaehtoista, mikä on yhtä aikaisesti aivan käsittämätöntä ja todella upeaa!

Haluamme toivottaa koko Turun KY:lle mitä ihaninta vuosijuhlaviikkoa!

Vujujännäterkuin,
Henna ja Melisa
Turun KY:n vuosijuhlatuottajat

69. vuosijuhlien tuottajat Henna Saramola ja Melisa Mäntylä