Istun viinilasi kädessä helmikuun yhteistreeneissä ja katselen, kuinka esitys valmistuu pala palalta. Kaikki alkaa olemaan jo viimeistelyjä varten valmista. Ei ole oikeastaan enää mitään selviteltävää esityskautta ja kiertuetta varten, vaan kaikki rullaa mallikkaasti kohti ensi-iltaa.

“Omstart!” Kerrotaanpa totuus tämän mielikuvan takana.

Puhelimessa on 25 keskustelua auki. Verenpaine nousee ja pitäisi keretä pitämään vielä muutama kokous yhteistreenien päällä. Lisäksi yhtäkään noppaa ei ole keväältä Nettiopsuun tullut. Uusia selvitettäviä asioita ilmaantuu sitä mukaa, kun saa yhden hoidettua. Vielä on matkaa ensi-iltaan ja kiertueeseen.

Onneksi edellä kerrottu kuvaa vain niitä kiireisimpiä hetkiä speksikauden varrella, eikä jokaisena päivä sentään ole ollut tällaista. Tuottajan työ voi olla hetkittäin erittäin stressaavaa, mutta kliseisesti sanottuna yhtään päivää ei matkan varrelta kuitenkaan vaihtaisi pois. Tuottaja pääsee näkemään koko projektin alusta loppuun tiimiläisten hakemisesta viimeisen näytöksen aplodeihin, mikä on äärettömän palkitsevaa. On niitä noppiakin onneksi ehtinyt myös muutama kertyä.

Pienistä palasista ja jokaisen tiimiläisen avustuksella rakennettuna tässä se nyt on, valmiina esitettäväksi. Näin isoa projektia olisi tylsää ja mahdotonta tehdä yksin. Onneksi on Speksi-tiimi. Tehtävää on toki ollut paljon, mutta huikeiden tiimiläisten ansiosta kaikki kyllä saadaan lopulta hoidettua — siihen on ollut koko projektin aikana vahva usko. Kaikki tiimiläiset ovat aivan huippua porukkaa, ja tältä porukalta naurua ei ole puuttunut kokouksissa eikä yhteistreeneissä.

Vuosi sitten keväällä kukaan ei vielä tiennyt, millainen vuoden 2019 TuKY-Speksi tulee olemaan. Nyt esityksiä on jo kaksi takana. Homma alkaa oikeasti olla loppusuoralla ja yleisö on jo päässyt näkemään, mitä olemme valmistelleet melkein vuoden ajan. Fiilis on huikea ja samalla myös todella haikea.

Toivottavasti tulet katsomaan Kårenille, mitä olemme saaneet aikaan!

Speksiterkuin,

Tuottajat
Emma Seppä
Anni Aitonurmi