Pääsette ihailemaan näiden henkilöiden heittäytymistä ja nauramaan heidän kommelluksille keväällä.  Nyt on TuKY-Speksin 2020 näyttelijöiden ja ohjaajien vuoro esittäytyä:

Valtteri Haliseva, ohjaaja
Terve! Olen Valtteri Haliseva, 30-vuotias Turussa asuva teatterialan freelancer ja vastaan speksin ohjauksesta. Olen valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun taideakatemiasta keväällä 2018 ja toiminut näyttelijänä monenlaisissa teatteriryhmissä ympäri Suomen. Nyt olen ensimmäistä kertaa ohjaamassa speksiä. Jo harjoitusten alusta lähtien olen ollut suuresti vaikuttunut näyttelijöiden ennakkoluulottomasta heittäytymisestä, ja juuri sitähän tämä hullunrohkea tyylilaji tarvitsee! On hienoa työskennellä produktiossa, jossa koko suuri työryhmä on asialleen omistautunutta ja vilpittömän innostunutta. Kun käsikirjoituskin on monitasoinen ja taitavasti kirjoitettu, ei voi juuri parempaa toivoa. Odotan malttamattomana millainen spektaakkeli tässä loistavassa joukossa syntyy!

Akseli Ilvesniemi, apulaisohjaaja
Terve ja heipä hei! Olen Akseli 24-vuotias speksitaiteilija ja sekasyöjä. Minut on nähty kahtena edellisenä keväänä lavalla Jounin sekä Stefanin rooleissa, mutta tänä vuonna toimin yleisenä taustapiruna sekä apulaisohjaajana. Minulla ei ole aiempaa ohjauskokemusta, joten olen itsekin oppimatkalla. Pyrin kuitenkin jakamaan esiintymisestä saamaani kokemusta tämän vuoden näyttelijöille sekä kaikin muin tavoin ja vilpittömällä mielellä auttamaan taiteilijat parhaaseen mahdolliseen suoritukseen keväällä. Olen saanut tämän luottamustehtävän myötä myös oikeuden hallussapitää yleisavainta ja vastaan kunniallisesta tehtävästä speksitreenien ovien avaajana.

Väinö Saarinen, näyttelijä
Rankan aloitusviikon jälkeen tämä pupu mietti ja pohti mikä olisi mielenkiintoinen tapa viettää opiskelulta yli jäävä aika. Nopeasti korvat kääntyivät speksin puoleen. Olen 21 vuotias ensimäisen vuosikurssin kylteri. Aikaisemmassa elämässäni olen aika paljon näytellyt, sekä ohjattua, että improttua teatteria. Teatterissa kiehtoo erityisesti jokaisen esityksen ainutlaatuisuus. Jokaisessa esityksessä on oma tunnelmansa, oma yleisönsä ja omat onnistumiset ja vaikeudeutensa. Eniten odotan hauskoja hetkiä treeneisse, treenien jatkoilla ja niitä mahtavia esityksiä, kun kaikki menee loistavasti suunnitelmien mukaan. ”Omstart.” Aivan, tässä teatterissahan mikään esitys ei mene niinkuin se on harjoiteltu. 

Nelli Ylinen, näyttelijä
Moikka! Olen Nelli, kolmatta vuotta kauppiksen käytäviä kuluttava pesunkestävä vammalalainen, joka halusi Speksiin näyttelijäksi lähtemällä tasapainottaa tulevan kevään kandikarkeloita. Tähän mennessä olen ehtinyt kiertää noin 22 kertaa Auringon ympäri ja matka jatkuu tasaisen tahdittomasti taustapeiliin katsomatta. Speksilavalta on hyviä muistoja ja kokemusta kertynyt takataskuun jo pupuvuonna, ja siksi hetken tauon jälkeen intoa uuteen yritykseen riittää. Mielestäni improssa parasta on yleinen sallittu sekoilu ja hillitsemättömät naurukohtaukset, joita tuleva kausi pitää toivottavasti paljon sisällään, sekä katsomossa että speksitiimissä.  Montun ruokajonossa kevättä ja omstartteja odotellen!

Kaisu Leppänen, näyttelijä
Moikkelis mooi! Oon Kaisu ja larppailen kolmatta vuotta tässä lafkassa. On tosiaan myös kolmas vuosi speksissä mukana! Näyttelijänä olen keskivertoa valtavirtaisempi, mutta silti ollaan lavalla toista kertaa. Että hups vaan ja sori siitä. Suurin inspiraation lähteeni luovassa työssä on Valtteri Bottas, siksi olenkin tunnettu lempinimellä Espoon toiseksi nopein. Ei muuta kuin herran siunausta ja keväällä nähdään!

Jami Lehtonen, näyttelijä
Terve! Olen Jami, taas vuoden vanhempi kuin viime vuonna. Viime vuosi näyttelijänä oli sen verran hauskaa, että päätin lähteä vielä kerran mukaan. Kokonaisuudessaan neljäs, ja todennäköisesti viimeinen speksini ennen oravanpyörää. Jos siis haluat nähdä viihdyttävän speksin, tule katsomaan vuonna 2021. Ei vaan, 2020 keväästä tulee myös eeppinen. Nähään siellä.​

Timo Palomäki, näyttelijä
Terve! Olen 1. vuoden opiskelija, lähtöisin Laihialta, Suomen Skotlannista. Improvisaatioteatterista innostuneena speksi tuntui omalta jutulta, ja päätinkin  lähteä heti mukaan. Vapaalla tykkään lukea klassikkoteoksia ja viskoa painoja salilla. Nähdään kevään esityksissä!

Arna Antila, näyttelijä
Hei! Olen Arna, neljännen vuoden markkinoinnin opiskelija ja toista kertaa mukana speksissä. Olen Tampereelta kotoisin, mutta jos huudetaan omstart Turun tai Tampereen murre, en osaa kumpaakaan. Speksi on tuonut minulle paljon iloa ja naurua ja toivonkin, että se tuo sitä myös katsojille!

Olga Lipasti, näyttelijä
Moikka! Olen Olga, 21-vuotias, tänä syksynä hieman speksahtanut lähestulkoon paljasjalkainen turkulainen. Aikaisemmin minut on voinut bongata muun muassa NESU-TuKYn riveistä niin 2018 AD:n kuin tämän vuoden NESU-puheenjohtajan ja hallituksen NESU-vastaavankin rooleista. Ennen astumistani TuKY-speksin riveihin näyttelijänlahjoistani ollaan saatu nauttia sitsien toustilavoilla aina Islannissa asti.​ Nähdään keväällä!