Vaikka ollaan vasta tammikuun lopussa, syksy ja uusien pupujen, maisteripupujen sekä vaihtareiden saapuminen lähestyy kovaa vauhtia. Jotta uudet opiskelijat pääsevät heti kiinni yliopistoelämään sekä TSE:n ja TuKYn tapoihin, tarvitaan joukko innokkaita tutoreita luotsaamaan uusia pitkäkorvia talon tavoille. Tutorhaku on auki kaikille vuosikurssista riippumatta. Tutorina saat vastuullesi oman ryhmän, jonka perehdyttämisestä opiskelun ja opiskelijaelämän piiriin vastaat. Tutorina pääset kokemaan pupusyksyn uudesta näkökulmasta, saat arvokasta kokemusta ryhmän ohjaamisesta sekä pääset järjestämään perehdytysviikon tapahtumia!

Tutoriksi haetaan hakemuksella, jotka ovat erilliset KTK- ja KTM-tutoreita sekä KV-tutoreita varten varten. Hakemukset on auki helmikuun ajan, eli 1.2. – 29.2. Huomioi, että pystyt toimimaan sekä KTK/KTM-tutorina ja KV-tutorina samaan aikaan, joten hae rohkeasti molempiin, jos mielenkiintoa riittää.

KTK-tutorointi: http://ty.fi/tutor2020-tse 

Maisteritutorointi: http://ty.fi/masters-tutor2020-tse 

KV-tutorointi: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/14ade933-775a-488f-b470-0b2f14bdf3a9?displayId=Fin1930626

Tutoroida voi joko yksin tai pareittain, mutta jokaisen on kuitenkin täytettävä omat hakemuksensa. Paritoiveita kysytään hakemuslomakkeessa. Tutoroinnista on tarjolla 2 opintopistettä ja lisäksi siitä maksetaan 100e palkkio per tutorryhmä. KV-tutorointi tapahtuu pääosin yksin ja siitä maksettava palkkio riippuu tutoroitavan ryhmän koosta. 

Hakemuksella jatkoon päässeet haastatellaan, jonka jälkeen TSE:n opintotoimisto sekä TuKYn sopo yhdessä valitsevat uudet tutorit. Tutoreille järjestetään koulutusta sekä opintotoimiston että TuKYn puolesta ja näihin koulutuksiin osallistuminen on pakollista. Tutoreiden on oltava käytettävissä myös koko uusien opiskelijoiden perehdytysviikon ajan 24. – 28.8. 

KTM-tutorien koulutukset räätälöidään joustavasti koulutustarpeen mukaan. Tilanteen mukaan myös perehdytysviikon läsnäolosta voidaan osittain joustaa, sopimalla siitä opintotoimiston kanssa. KV-tutoreiden valinnasta ja perehdytyksestä vastaa yliopiston KV-toimisto.

Seuraa Tutorhaku 2020 Facebook-tapahtumaa TuKYn sivuilla niin saat lisätietoa hakemisen yksityiskohdista sekä koulutusten päivämääristä.

Lisätietoa tutoroinnista: https://intranet.utu.fi/index/opiskelijatuutorointi

Tiedekuntakohtaiset hakulomakkeet: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi