Viime keväänä olin juuri metsästämässä kolmannen opiskeluvuoteni viimeisiä noppia, kun pääsin aloittamaan traineenä EY:llä.

Tieni EY-taloon oli kenties hieman epätavallinen, sillä olin alun perin hakenut hieman eri tehtävään, jonka hakuprosessissa en kuitenkaan päässyt jatkoon. Ilokseni sain soiton, jossa kerrottiin hakemukseni jääneen mieleen ja nyt minut haluttiin kutsua haastatteluun hieman eri tehtävään. Oli mukavaa huomata, että hakemukset todella luetaan ajatuksella ja mahdollisuuksien mukaan hakijoille palataan muidenkin työtehtävien tiimoilta. Vaikka en vielä haastatteluun tullessani tiennyt tarkalleen mihin tehtävään olin hakemassa, sydämelliset esimiehet saivat minut vakuuttuneiksi, että EY on paikka minua varten. Hakuprosessi sujui nopeasti ja pian sain ilouutiset puhelimitse. Työt aloitin joustavasti osa-aikaisena hieman ennen vappuhulinoita.

Polttava kysymys lieneekin, mikä sai minut hakemaan EY:lle?

Pupusyksynä muistan kantaneeni mukana EY:n sloganilla varustettua vihkoa ja KYlumpialaisissa muistan rodeohärän riepottaneen minua EYläisten kannustaessa. Olin siis vakuuttunut, että vauhtia ja itsensä kehittämistä, hupia unohtamatta, olisi luvassa myös Töölönlahden toimistolla. Eikä käsitykseni ole osoittautunut vääräksi!

Minulla oli EY:stä kuva monien mahdollisuuksien talona ja tiesin siellä olevan monia kiinnostavia tiimejä ja työnkuvia. Päivittäisessä työssäni olenkin saanut huomata miten monenlaisista opinnoista ja urapoluista on hyötyä EY:llä. Ajatuksia omasta urakehityksestä pääsee jakamaan ja työ EY:llä on auttanut hahmottamaan erilaisia kiinnostavia uravaihtoehtoja, joita tämänkin talon sisällä on lukuisia. Vaihtelevien työtehtävien vuoksi päivät eivät koskaan ole samanlaisia, ja joka päivä oppii jotain uutta.

EY:lle houkutteli myös kansainvälinen työympäristö. Teen töitä pääasiassa englanniksi ja olen päivittäin yhteydessä kollegoihin ja asiakkaisiin ympäri maailman. On ollut ilo päästä oikeasti hyödyntämään kielitaitoa, laajentamaan omaa sanavarastoa ja oppimaan kansainvälisestä yrityskulttuurista.

Olen kandivaiheessa opiskellut pääaineenani laskentatoimea ja rahoitusta, tukenani tietojärjestelmätieteen ja kansantaloustieteen sivuaineopinnot. Nyt maisterivaiheessa aion suuntautua rahoituksen opintoihin ja höystän osaamispalettiani ympäristötieteen sivuaineella. EY:llä olen veroyksiön osana People Advisory Services -tiimissä, jossa työtehtäväni liittyvät työvoiman globaaliin liikkuvuuteen ja kansainväliseen henkilöverotukseen. Työni toimii hyvänä esimerkkinä siitä, miten kauppatieteen opinnot avaavat moninaisia ovia! En vielä tänne hakiessani tiennyt tarkalleen mihin haluaisin tulevaisuudessa suunnata, mutta olin vakuuttunut EY:n olevan erinomainen kasvualusta, ja siitä voin edelleen olla samaa mieltä.  

Rohkaisenkin juuri sinua, oppimisennälkäistä noin 3. – 5. vuosikurssin opiskelijaa, hakemaan EY:lle traineeksi! Anna konsultoinnin kasvattaa!

Kiia Rouhelo on neljännen vuosikurssin opiskelija Turun kauppakorkeakoulussa ja työskentelee nyt traineenä EY:n veroyksikön People Advisory Services -tiimissä.

The EY Experience Trainee program is here!

We’re looking for new colleagues for our Audit, Process Excellence, Legal, Tax and Transaction Advisory Services teams in Helsinki! Read more on what our current trainee’s think about working at EY and apply now, or by 15.9.2019 at the latest via our career pages: http://bit.ly/eytraineeprogram