Se mikä tuntui pitkään niin kaukaiselta tulikin yllättävän nopeasti. Hallitusvuoden loppu ja testamentin kirjoittaminen. On käsittämätöntä kuinka paljon vuoteen ehtii mahtua ja mitä kaikkea on päässyt kokemaan. Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan ja näin on tullut minun aikani jatkaa 1983 Timo Hiekkarannan aloittamaa 40 vuotta täyttävää puheenjohtajien perinnettä ja käynnistää TuKYn uusi vuosi muistelemalla hieman edellistä. 

Marraskuussa 2021 TuKYlle valittiin uusi hallitus ja aloimme kovaa vauhtia valmistautumaan tulevaan vuoteen. Tällöin saatiinkin ensimmäiset vihjeet siitä, ettei pandemia tulisi hellittämään vielä vuoden alusta. Tämä ei kuitenkaan toimijoitamme lannistanut, vaan päälle saatiin silti alusta lähtien täysi tohina. Vuosi lähtikin käyntiin etätapahtumien tahdittamana ja suurimpia spektaakkeleita siirrettiin pidemmälle keväälle paremman toivossa. Epäluuloisena mietittiin seuraisiko tämäkin vuosi kahden edellisen mallia. Onneksemme hyviä uutisia saapui jo helmikuussa ja rajoituksia alettiin purkamaan. Kevät oli täynnä uusia kokemuksia niin osallistujille, kuin järjestäjillekin, sillä tätä ei oltu vietetty kolmeen vuoteen. Pääsimme vihdoin nauttimaan siitä parhaasta opiskelijaelämästä mitä TuKYllä on tarjota. Myöhemmäksi siirretty Pikkulaskiainen, mahtava Speksi ja monet muut tapahtumat johdattivat meidät jopa kolmelle vuosikurssille ikimuistoiseen – ensimmäiseen opiskelija vappuun.

Syksy saapui ja niin ikään vuosien tauon jälkeen pääsimme jälleen järjestämään orientaatioviikon normaalisti kaikessa komeudessaan. Pandemia oli vihdoin takana. Kahden vuoden hiljaiselo oli kerryttänyt järjestämisintoa ja tapahtumia oli jopa kyllästymiseen saakka. Syksy olikin vaiherikas pitäen sisällään pupujaiset, vuoden viimeisen tapahtuman PMPJ:n sekä rakkaan TuKYmme 72. vuosijuhlat VPK-talolla. Mikä tärkeintä, saimme myös integroitua jälleen uuden vuosikurssillisen pupuja mukaan yhteisöömme. Tänäkin vuonna rikottiin ennätyksiä toimijoihin hakeneiden määrässä, mikä puolestaan viestii onnistuneen vastaanoton puolesta.

Tapahtumat jäävät helpoiten mieleen vuodesta, mutta siihen mahtui paljon muutakin. Code of TuKY otettiin käyttöön ja sen toimintaperiaatteita koulutettiin ja viestittiin niin toimijoille, tutoreille, rusakoille kuin uusille pupuillekin. Lisäksi vuoden aikana kehitettiin yhdistyksen alkoholikulttuuria, käynnistettiin TSE-mentorointi -hanke, perustettiin asaiantuntijaelin tutortiimi, vaikutettiin opetusmuotoihin, kehitettiin viestinnän käytäntöjä sekä viestintätiimiä, aloitettiin yhteistyö alumniyhdistyksen kanssa ja monia muita muutoksia ja uudistuksia. Vuodessa oli toki myös omat haasteensa ja vaikeat hetkensä, mutta niistä selvittiin sekä hallituksena, että yhteisönä. Tärkein tehtävä pöytäkunnallamme on ollut varmistaa, että Turun KY pysyy vahvana ja kehittyy jäsenistönsä mukana. Tässä olette onnistuneet upeasti. Henkilökohtaiset kiitokset on jo annettu lukuisin sanoin, joten en lähde tässä enempää sitä avaamaan. Tiedätte mitä minulle merkitsette ja olette tehneet korvaamatonta työtä.

Marraskuussa yhdistyksen syyskokouksessa valittiin Turun KY:lle uusi hallitus. Vuoteen on lisäksi mahtunut muita rekrytointeja sekä henkilövalintoja sillä toiminnanjohtaja, talouspäällikkö, myyntipäällikkö ja taloustoimikunnan puheenjohtaja vaihtuivat ja he jatkavat pesteissä uuden hallituksen kanssa. Toivotan onnea manttelin perijöille ja pesteissä jatkaville. Vuodesta tulee varmasti mahtava ja odotan innolla millaisen käden jäljen te jätätte yhdistykseemme.

Haluan omalta osaltani kiittää ihan jokaista tänä vuonna Turun KY:n eteen töitä tehnyttä kuntalaista, olit sitten mukana jaostossa, toimijaryhmässä, asiantuntijaelimessä, projektissa tai missä tahansa. Rakkaan yhdistyksemme kulmakivi olette te, jotka teette pyyteetöntä työtä yhteisen hyvän eteen. Työtä, joka kuluneenakin vuonna vei TuKYä eteenpäin eturivin opiskelijajärjestönä. Ilman teitä ei olisi TuKYä. Suurin kiitos vapaaehtoistyöstä ovat kokemukset, muistot ja ystävät, joten toivon, että nautitte vuodesta yhtä paljon kuin minäkin. Oli ilo päästä johtamaan tätä yhdistystä vuonna, jona rakas sinikultainen yhteisömme heräsi jälleen eloon. Tätä yhdistystä, jossa jokaisella on oma paikkansa. 

Oma matkani aktiivisena kuntalaisena alkaa tulemaan tiensä päähän. Kuluneisiin kolmeen vuoteen mahtuu valtavasti oppeja, kokemuksia ja unohtumattomia hetkiä. Turun KY on antanut minulle enemmän kuin voisin koskaan sille antaa takaisin. Nyt on kuitenkin aika jättää tämä polku ja suunnata kohti uusia haasteita. Saatta toki olla, että minäkin vielä löydän itselleni eläköitymispestin tai toisen. 

On siis oikea hetki siirtyä sivuun ja antaa uuden hallituksen kirjoittaa oma lukunsa yhdistyksemme historiaan. Haluankin vielä kiittää jokaista, jonka kanssa olen tutustunut ja nauttinut näistä elämäni parhaista vuosista Turun KY:ssä. Nähdään vielä ja luodaan lisää yhteisiä muistoja. TSEmppiä kaikille vuoteen 2023 ja uusiin seikkailuihin.

Vielä viimeisen kerran, kiitos.

Juho Perttula
Hallituksen puheenjohtaja 2022