Cloetta Suomi Oy on Turun KY:n kuukauden yritys toukokuussa 2019. Juttusarjassa neljä vastavalmistunutta kauppatietelijää kertoo työstään Cloettan toimistossa Turussa.

Cloettan makeaan maailmaan viime vuoden lopulla Business Controlleriksi astunut Roosa Joenpolvi sai KTM:n paperit käteensä kesällä 2017. Kauppatieteiden opinnot syksyllä 2011 Porissa aloittaneen Roosan pääaineeksi valikoitui laskentatoimi ja sivuaineiksi johtaminen, tietojärjestelmätiede sekä yritysjuridiikka.

Aktiivisena opiskelijana hallitus- ja muut aktiivipestit veivät moneksi vuodeksi mukanaan, eikä vaihtoon tullut lähdettyä. Opiskeluiden ohella Roosa kartutti työkemustaan Danske Bankissa. Ensimmäinen vakituinen pesti irtosi Oy Lunden Ab Jalostajalta Turusta, kun gradu oli viittä vaille valmis.

”Sain silloin Junior Controllerin pestin, jonka koen edelleen olleen lottovoitto työurani alkuaikoina!”, kertoo Roosa.

Urahaaveistaan Roosa toteaa, että hänellä ei koskaan ollut mitään suuria urahaaveita tai selkeää suuntaa.

”Keskityin enemmän opiskeluun ja sen rientoihin enkä pohtinut peliliikkeitä unelmauran saavuttamiseksi. Luotin ja luotan, että jotenkin asiat aina ratkeavat. Kuten tekivätkin!”

Uuteen työhön ystävän vinkistä

Cloettalle Roosa päätyi ystävänsä ja opiskelukaverinsa vinkattua avoimesta paikasta.

”Paikka oli niin mielenkiintoinen, etten voinut olla hakematta. Kyseinen ystäväni on ollut ”työamorini” läpi koko urani, joten oma vinkkini on verkostoitua ja ystävystyä! Avoimet työpaikat ovat välillä nimittäin hieman piilossa ja tällöin ystävät ovat korvaamattomia.”

Business Controllerina työtehtävät vaihtelevat paljon ja päivittäin, mutta ovat osa sisäistä laskentatoimea. Tärkein tehtävä on toimia business partnerina ja tuoda talouden näkökulmaa päätöksenteon tueksi.

”Pääsen tekemään töitä mm. markkinoinnin ja asiakkuusvastaavien kanssa. Omalla panoksella on oikeasti merkitystä, mikä on aina jees!”

Nauru kaikuu

Työpaikkaansa Cloettaa Roosa kuvailee sanoilla määrätietoinen, rento ja avoin. Työhön suhtaudutaan intohimoisisesti ja oma tontti hoidetaan aina kunnolla.

”Meillä on täällä mielestäni tosi hyvä fiilis ja ilmapiiri. Täällä jengin nauru kuuluu ja se on täysin fine, varmasti jopa suotavaa! Tämä oli itselleni tosi tärkeää – ikävässä työilmapiirissä kun olisi raskasta työskennellä pidemmän päälle.”

Tärkeimmiksi koulussa opituiksi asioiksi nousevat verkostoituminen, tapa ajatella ja lähestyä asioista sekä analyyttisyys.  Roosa neuvoo nykyisiä opiskelijoita olemaan stressaamatta – opiskeluajasta saa ja kuuluu nauttia! Mieli ja silmät kannattaa pitää avoinna. Työelämän suhteen kannatta olla aktiivinen ja ottaa rohkeasti yhteyttä kiinnostaviin firmoihin.

”Koska iso siivu ajasta kuluu työn merkeissä, älä tyydy mihin sattuu vaan pyri sinne, missä oikeasti viihdyt!”

Cloetta Suomi Oy on osa Cloetta-konsernia, Pohjoismaiden johtavaa makeistaloa. Yrityksen osuus Suomen makeismarkkinoista on yli neljänneksen. Cloettalaisia on Suomessa 230 henkilöä. Yrityksen tunnetuimpia brändejä Suomessa ovat mm. Mynthon, Sisu, Tupla, TV Mix sekä Jenkki. Vuonna 2017 Cloetta osti Candykingin ja näin ollen irtomakeiset sekä pähkinäbrändi Parrots siirtyivät osaksi yrityksen valikoimaa. Myös Cloettan tytäryhtiö Karkkikatu Oy on tuttu näky kauppojen irtokarkkihyllyissä.