COVID-19-pandemia aiheuttaa varmasti lähes kaikille meistä epävarmuuden tunnetta ja huolta. Mutta niin kuin aina, asioilla on tapana järjestyä. Sillä aikaa onkin hyvä muistaa pitää oma suunta ja visio kirkkaana mielessä. Laura Kallio, alumnimme, antaa omalla uratarinallaan meille kaikille muistutuksen siitä mitä teemme ja mihin tähtäämme – jokainen tavallaan.

Henkilökuva: Laura Kallio, PwC

Kuka: Senior Associate, työskentelen tilintarkastuspalveluissa PwC Suomen Turun -toimistolla

Syntynyt: Maaliskuussa 1992

Koulutus: KTM, Turun kauppakorkeakoulun (Porin yksikössä, v. 2012–2018), pääaineena laskentatoimi ja rahoitus

Opiskeluaika: toimin tutorina ja tapahtumatiimissä, tapahtumavastaavana hallituksessa, olin vaihdossa Amsterdamissa (Vrije Universiteit)

Urapolku: PwC:n tilintarkastus-trainee (12/2016 alk.), jonka jälkeen Associate ja nyt Senior Associate

Harrastukset: lenkkeily ja urheilu (erityisesti kestävyyslajit)

Haaveet: parantaa maratonaikaa ja matkustaa uuteen kohteeseen

Mitä muistelet opiskeluajoista:

Ennen kaikkea mieleeni on jäänyt tiivis opiskelijayhteisö, mahtava yhteishenki ja hyvät kaverit. Opiskelut sujuivat melkein omalla painollaan (joitain laskiksen syventäviä kursseja ja metodologiaopintoja lukuun ottamatta), kun yleinen fiilis oli niin hyvä. Voi tosin olla, että ”aika kultaa muistot”, mutta opiskelun rinnalla mm. tapahtumat, opiskelijayhteisö ja ainejärjestö tarjosivat tarvittavaa vastapainoa pänttäämiseen ja loivat kannustavan ilmapiirin. Monet asiat ja kohtaamiset luentosalien ulkopuolella sekä ulkomaanvaihto kehittivät monia taitoja, joita etenkin nyt jälkikäteen osaan arvostaa ja hyödyntää työelämässä.

Mikä johdatti minut PwC:lle:

Edellä mainitut opiskelujen ”oheistoiminnat” avasivat myös uusia mahdollisuuksia ja kuulin myös PwC:stä. Reilut kolme vuotta sitten olin aloittanut gradun kirjoittamisen, kun PwC:llä avautui tilintarkastuksen trainee -haku. Sain hakemani paikan Turun-toimistolta ja päätin jättää graduni ”hyllylle”. Täynnä intoa ja oppimishalua aloitin viiden kuukauden trainee-jakson mahtavassa työporukassa. Trainee-paikan jälkeen sain vakituisen työpaikan ja lopulta sain myös KTM-tutkintopaperit.

Kannustan ”ottamaan kaiken irti” opiskeluajasta ja tarttumaan rohkeasti uusiin haasteisiin. Suosittelen trainee-kokemusta lämpimästi – se on loistava tilaisuus päästä näkemään todellista työarkea ja saada ”jalka oven väliin”.

Lopuksi toivotan kaikille aurinkoista kevättä ja tsemppiä sekä opintoihin että työnhakuun näin poikkeusolojen keskellä!

terv. Laura, TuKY ry:n ja PwC:n yhteistyöalumni

ps. Mikäli PwC kiinnostaa työnantajana tai haluat kuulla meistä lisää, ota rohkeasti yhteyttä minuun tai kurkkaa PwC:n nettisivut pwc.fi/rekrytointi ja some-kanavat, joissa tiedotamme tulevista rekrytoinneistamme!