Vuosijuhlat ovat nyt ohi, ja huhhuh mikä viikonloppu onkaan takana. Oli hienoa huomata vanhojen toimijoiden löytäneen paikalle juhlistamaan yhdistystämme ja uusien opiskelijoiden tarttuvan toimeen nakkeilun muodossa. Yhdistystoiminnan vuosikertojen kokoontuessa ja aktiivisimpien toimijoiden, järjestöjyrien, jakaessa tarinoitaan, huomasi myös pupujen kiinnostuksen syttyvän ja lähestyvän hallitusten vaihtokauden alkaneen mietityttämään. Jos urheilen haen sporttiin, jos Helan går kulkee nesu on thö thing ja biletystä voin jatkaa Ulkkiksessa. Lausahduksia kuuli pupujen suusta, mutta ei se ihan näin taida mennä. Mutta mihin sit hakis ja mitä toimintaan mukaan lähdöstä jää käteen? Pesteistä toisiin hyppiessä järjestötoiminta on tullut mulle tutuksi, ja ajattelinkin oman pöhinävuosien elämänkerran (vaikka vähän pitkän sellaisen) voivan auttaa pohtijoita motivoitumaan hakemaan mihin tahansa itseään kiinnostavaan pestiin ja laskevan jännitystä halva-kauden koittaessa.

Oma TuKY-urani lähtikin käyntiin KY-Sportin halvasta jännityksen oltua katossa, kun piti mennä uusien fuksi kavereiden eteen puhumaan. Noh, eihän se niin kovin putkeen mennyt, sillä yksikään pesti ei illasta käteen jäänyt. Olin ihan varma sieltä lähtiessä, etten uskalla hakee enää mihinkään ja ehkäpä jaostotoiminta ei oo mun juttu. Kuitenkin Ulkkiksen halvassa pienellä tsemppauksella uskalsin mennä eteen uudestaan ja hakea mukaan. Hyvä niin, sillä yrityssuhdevastaavan pestin kohdalla kuuluikin oma nimi äänestystuloksista, ja pääsin aloittamaan ensimmäisessä pestissä TuKYllä osana Ulkkista ja COREa. Jo ekoista hetkistä näiden hallitusten kanssa jäi mieleen yhteisöllisyys. Jokainen oli valmis pöhinään, kokouksissa aika lensi siivillä ja tutustuin mitä erilaisimpiin tyyppeihin. Vuosi kuluikin tapahtumia järkkäillessä, vähän siellä täällä sekoillessa sekä moniin uusiin tuttaviin ja nykyisiin älyttömän hyviin ystäviin tutustuessa. Matkalta tarttui mukaan myös kokemukseet tutorina osana pupujaistiimiä ja sitä kautta mielettömiä muistoja orientaatioviikolta.

Sit olikin eräs syksyinen tiistai parkilla kokouksessa Ulkkiksen kanssa ja esityslistalla oli hallituspestien esittely. Eka ajatus oli, etteihän tää nyt oikeesti voinut tässä olla. Niin paljon kokemuksia ja uusia ystäviä oli saatu, ettei voinut uskoa sitä, että pesti pitäisi jättää jo seuraavalle. Jatkaminen hakemalla TuKYn hallitukseen kävi mielessä, mutta olin päättänyt, ettei aikaa hommalle olisi. Viimeisenä iltana TuKY-hallituspestien ennakkokysymysten hakuajan päättyessä mielessä kuitenkin pyöri mitä kaikkea on vuoden aikana päässyt kokemaan ja mitä kaikkea uutta voisi hallituksen mukana päästä tekemään. Plussat ja miinukset listan valmistuttua oli täysin selvää, että aika ja energia, mitä hallitus pestiin laittaisin, antaisi takaisin tuplasti enemmän. Vastaukset palautin klo. 22.02. Niinpä HalVassa tunteja penkissä jännitettyä pääsin vapaa-ajan vastaavan pestiin ja osaksi TuKYn uutta hallitusta. Oman jaoston sain kasaan seuraavalla viikolla, kun Ulkkisperhe täydentyi uunituoreilla Ulkkislaisilla. Mukaan tarttui myös Speksin markkinointivastaavan pesti, joka aukaisi oven aivan uudenlaisille kokemuksille. Ja mikä vuosi siitä lähtikin käyntiin.

Esimerkiksi Pikkulaskiaisessa mäkikisassa laskuvälineellä romahtaminen Ulkkiksen kanssa, SikaWappu aloittaen aamu kasilta TuKY-hallituksen vappubrunssista ja lopettaen moppaamiseen parkilla aamuviideltä sekä Speksiläisten kanssa Omstarttien huutelu näytöksissä ovat kaikki niitä muistoja, mitä tiedän lämmöllä muistelevani kiikustuolissa; Ja nekin ovat vain muutama hassu esimerkki, murto-osa, vuoden ikimuistoisista kokemuksista. Oon saanutkin kokea hetkiä, joista pystyi vain unelmoimaan hakiessa kauppikseen, mutta ei ne ois olleet mitään ilman ihmisiä keiden kanssa hetket on jakanut. Tiimiläiset on tuonut näiden vuosien mittaan älyttömän paljon iloa ja tukea jaksaa opiskeluvuosien läpi. Yhteishenki – se kuinka kuunnellaan ja autetaan toisia, hyväksytään jokainen itsenään, nautitaan yhdessä tekemisestä ja ajanvietosta yhdessä – on TuKYn toimijoilla mieletöntä. Jos kysytkin miksi kannattaa hakea toimintaan, vastaus on se kliseinen; Ihmiset. Näin hyvin, näin moneen aivan mielettömän upeaan persoonaan en olisi koskaan tutustunut ilman sitä, että pupuna uskaltauduin Sportin halvan jälkeen vielä hakemaan Ulkkikseen.

Matka sieltä fuksisyksystä osana kuutta erilaista tiimiä on ollut tunteiden täytteinen, mutta en vaihtaisi mitään niistä öistä parkilla mopatessa tai kokouksista, joihin en vaan olisi jaksanut raahautua – jälkeenpäin just ne hetket tekikin näistä vuosista ikimuistoisia. Oon oppinut itsestäni hirveesti ja saanut paljon hyödyllisiä taitoja myös työelämään. Vaikkei kenenkään matka TuKYllä ole samanlainen, oon tavannut niin monenlaisia ihmisiä niin erilaisissa rooleissa, että voin varmasti sanoa jokaisen halutessaan löytävän paikan täältä. Mihinkään pestiin eikä jaostoon ole valmista muottia, vaan jokaiset saappaat täyttyvät uusista ja erilaisista persoonista. COREssa, Ulkkisessa tai Speksissäkin vois jonkun mielestä olla todella erilaisia ihmisiä, mut paikkani löysin kuitenkin kaikista niistä. Jokaisesta jäi myös ainutlaatuisia kokemuksia ja taitoja käteen. Ei kannata siis liikaa jäädä kiinni siihen millaisia tyyppejä ennen on ollut pestissä tai millainen kuva sattuu toimijasta olemaan, vaan hakea siihen mikä itseä kiinnostaa. Mahdollisuudet huippuvuoteen on jokaisessa toimija porukassa, jos vaan oma mieli on avoin.

Näihin ajatuksiin lopettaen toivon, että innostut hakemaan mukaan toimintaan ja tekemään omia ikimuistoisia kokemuksia TuKYn pesteissä. Toivottavasti nähdäänkin hallitusten vaihdoissa eli HalVoissa!

Vapaa-ajan vastaava

Nelli-Maija Pekola
Vapaa-ajan vastaava