Suomen suurin talvifestivaali on taas koettu ja samalla Turun kauppatori on koeajettu yli 10.000 kävijän tapahtumalla. Nyt on kuitenkin aika suunnata katse taas tulevaisuuteen, sillä vuonna 2024 Pikkulaskiainen täyttää 33 vuotta ja valmistelut ovat alkaneet.

Olen Samuli Tähtinen ja toimin 2024 järjestettävän Pikkulaskiaisen päätuottajana. Tapahtuma on ehtinyt tulla itselleni tutuksi monellakin tasolla. Ensimmäisen kerran pääsin osallistumaan tapahtumaan jo vuosia sitten, jolloin konsepti oli kylläkin hieman eri sfääreissä. Tämän jälkeen pääsin nauttimaan tapahtumasta ja sen kehityksestä vuosien varrella lukuisia kertoja niin valokuvaajana, osallistujana kuin Turun KY:n hallituslaisena. Viimeiset kolme kertaa pääsin kuitenkin kulissien taakse. 2020 sain seurata, miten Aurakatu ja kauppatori räjäytettiin Anssi Kelan keikalla, kun minut oltiin valittu 2021 tapahtuman päätuottajaksi. Tapahtumasta tuli koronan saattelemana parin vuoden projekti, jossa nähtiin lähes kaikki mahdollinen ja mahdoton aina kahden siirron, viime hetken jatkopaikkojen alta lähtemisen ja tapahtuma-alueen siirron väliltä, kun Hämähäkkitontin kalliot uhkasivat sortua. Kuukausi sitten järjestetyn tapahtuman pääsin näkemään PL-alumnin silmin, ja jälleen uunituoreena päätuottajana sain ihastella, miten nyt väistyvä tiimi oli saanut kaikki palaset kohdalleen. Tästä on hyvä jatkaa taas kohti seuraavaa vuotta. Tulevan tuottajatiimin kanssa pääsemme määrittelemään suuntaviivoja ja tavoitteita, joita kohden tuleva tapahtuma toteutetaan.

Vielä viime vuosikymmenellä oli Puolalanpuistossa oleva mäki rajattu aurauskepeillä ja huomionauhalla. Läsnä olevien määrä oli laskettavissa muutamissa sadoissa hengissä ja huhujen mukaan paikalle saatu mäkiartisti oli houkuteltu ns. kaljapalkalla. 90-luvun Eurodance-artisteja nähtiin parissa yökerhossa, kun Forumin käytävä yhdisti kyseiset jatkot. Nyt tapahtumassa on nähty Suomen eturivin artisteja, kokeiltu konsepteja, joista muut suuret opiskelijatapahtumat ovat ottaneet mallia, hankittu pitkälle toista sataa yhteistyökumppania, joihin mahtuu suuria brändejä, vallattu Turun ydinkeskusta sekä valtava jäähalli, tuotu yhteen lähes 14.000 opiskelijaa ympäri Suomen ja luotu ainutlaatuisia kokemuksia kävijöille. Mutta samalla, kun vuosi toisensa perään tämä poikkeuksellinen tapahtuma on toteutettu, on kulisseissa tehty lähes vuosi yhdessä töitä. Tapahtumaa on tuotettu ilosta ja surusta itkien, nauraen, kohdaten muita tapahtumajärjestäjiä sekä eri alojen ammattilaisia, muodostaen loppuelämän ystävyyssuhteita ja kontakteja sekä kaiken tämän ohessa kasvaen tapahtuma-alan ammattilaiseksi omalla sektorillaan.

Jos sinä haluat tulla osaksi Pikkuperhettä, löytää ympäriltäsi mahtavia uusia ystäviä, haastaa ja kehittää itseäsi mm. projektin hallinnassa sekä määritellä suuntaa taas 2024 Pikkulaskiaiselle sekä sitäkin seuraaville tuotannoille, on ainutlaatuinen ovi edessäsi avoinna. Tämä on tilaisuus, jollaista ei todennäköisesti elämässä tule muualla vastaan. Uskallatko tarttua kahvaan ja lähettää hakemuksen?

Pikkulaskiaisen 15 tuottajan haku on auki vielä tiistaihin 21.3. klo 23.59 asti. Tietoa tuottajahausta löydät täältä.

Jos haluat kysyä mitä tahansa tuottajan tehtävistä tai tapahtumasta, voit olla suoraan yhteydessä allekirjoittaneeseen Whatsapilla 0401710131 tai kysyä väistyviltä tuottajilta tämän päiväisessä (13.3.2023) Instagram-storyssä TuKYn ig-tilillä (@turunky). Lisäksi tiistaina 14.3. klo 10-13 järjestetään ständi kauppakorkeakoulun aulassa, mihin voi tulla kysymään Pikkulaskiaisessa mukanatoimimisesta!

Muista myös kurkata, millainen oli 2021 tuottajatiimin rekryvideo!

Viilein terveisin

Samuli Tähtinen
Päätuottaja, Pikkulaskiainen 2024