Yliopisto-opiskelun yksi parhaista puolista on sen joustavuus. Pakollisia luentoja on harvoin ja kieliopintojenkin liialliset poissaolot saa usein korvattua. Tiukan paikan tullessa (LRYB), voi kurssin aina siirtää ensi vuoteen. En kannusta tähän, mutta opiskeluaika on siitä ainutlaatuista, että se todella tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös tehdä kaikkea muuta kuin opiskella. Viimeisen vuoden aikana olen onnistunut välttelemään opiskelua monista syistä, mutta yksi parhaista on ollut matkustelu. 

Syksyllä päätimme NESUn kanssa suunnata kohti Roomaa ja vain kolmen päivän mittaiseen reissuumme mahtui monia unohtumattomia hetkiä. Lentomme lähti halpalentoyhtiön tyylin mukaisesti kaksi tuntia myöhässä, mutta sehän ei menoa haitannut. Saavuimme keskellä yötä hieman rähjäiseen Airbnb-kämppäämme, mikä kuitenkin osoittautui positiiviseksi yllätykseksi hinta-laatusuhteeltaan. Olihan reissumme lennot ja majoitus maksaneetkin runsaat 60 euroa per henkilö. Seuraavana päivänä olimmekin jo nauttimassa klassisista Rooman nähtävyyksistä, jotka kerkesi yllättävän hyvin kiertämään kahdessa päivässä. Illan hämärtyessä suosittelen ostamaan kaupan halvimman viinipullon ja nauttimaan sen kaupungin raunioilla. Siitä jää takuulla reissun parhaat muistot. Matkaa suunnitellessa suosittelisin kuitenkin myös tarkistamaan kalenterin kahteen kertaan, sillä onnistuimme itse varaamaan matkan suoraan TuKYn halvagrillin ja syyskokouksen päälle. Etäyhteydellä syyskokoukseen osallistuminen Roomasta käsin saatiin kuitenkin lopulta onnistumaan, vaikka se olikin vähintään mielenkiintoinen kokemus.

Tammikuussa yksi parhaista ystävistäni toimi matkanjohtajana, keräsi porukan kasaan ja varasi lennot sekä majoituksen viikon varoitusajalla. Matkaa ei siis tarvitse suunnitella liian pitkän ajan päähän, jolloin ehkä yllä mainituilta mokiltakin voidaan välttyä. Tällä kertaa kohteena oli Gdansk, mikä matkakohteena aluksi epäilytti minua. Kuitenkin kaupunki ja Airbnb-kämppämme ylitti jälleen odotukset. Pieni kaupunki oli täynnä söpöjä rakennuksia, kivoja ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Päivisin sivistimme itseämme toisen maailmansodan museoissa ja iltaisin muissa merkeissä. Sodan aikaiseen bunkkeriin rakennetussa yökerhossa emme kauaa viihtyneet, mutta oli sekin näkemisen arvoinen. Shoutout myös uberkuskille, joka innostui suomalaisista biiseistä vähän liikaakin. Ainoa pettymys oli vanhan kaupungin kirkko, jota Elmo oli odottanut ensimmäisestä päivästä lähtien.

Gdanskin matkan lennot ja majoitus maksoivat myös vain n. 50 euroa. Matkustelun ei siis tarvitse aina olla kallista ja Turun lentokentältä halpalentoyhtiölläkin pääsee perille, vaikka molemmilla matkoille joutuiskin odottelemaan myöhästyneitä lentoja. Varatkaa tekin siis hyvällä porukalla pieni irtiotto laskuharkoista! Hymyillen kirjotan tätä blogia, kiitos matkaseuralaisille <3

LRYB:n välttelyterveisin,

Matilda Mankonen
NESU-vastaava