Tasan vuosi sitten näihin aikoihin olin päättänyt hakea Ulkkikseen. Halva-päivä koitti ja vaikka hain lähes kaikkiin pesteihin, ei paikka Ulkkiksesta kuitenkaan avautunut minulle. Hetken olin aivan musertunut, mutta olin päättänyt, että mikäli en pääse Ulkkikseen haen COREen ja myös Kulttis kiinnosteli. Halvan jälkeen puhuin tunnin puhelimessa edellisen myyntipäällikön Alina Nikulan kanssa ja hän tsemppasi minua. Hän sai minut ylös epätoivon kuopasta ja kannusti hakemaan Kulttiksen yrityssuhdevastaavaksi. Pari päivää myöhemmin Kulttiksen halva koitti ja pääsin kuin pääsinkin Kulttiksen yrpäksi! Tämä oli itselleni jälkeenpäin ajateltuna täydellinen vaihtoehto, sillä sain olla osa jaostoa, mutta myös osa COREa. Puoli vuotta Ulkkiksen halvan jälkeen minut valittiin TuKYn seuraavaksi myyntipäälliköksi, palat loksahtivat paikoilleen. Olen tämän vuoden aikana saanut järjestötoiminnan kautta lukuisia uusia ystäviä ja mahtavia kokemuksia, jotka tulevat kulkemaan mukanani varmasti läpi elämän.

Kulttiksessa ollessani olen päässyt mukaan ideoimaan lukuisia kulttuurielämyksiä kuntalaisille ja järjestämään mahtavia tapahtumia yhdessä ihanien kulttislaisten kanssa <3. COREssa pääsin keväällä mm. mukaan illalliselle yrityksen kanssa sekä allekirjoittamaan sopimusta ja koin sen erittäin motivoivaksi. Oli siistiä nähdä, miten yhteistyö käytännössä sujuu suurten yritysten ja opiskelijajärjestöjen välillä. On ollut myös mukavaa päästä tutustumaan Kulttiksen lisäksi CORElaisiin viikottaisten kokousten ansiosta. COREssa hienoa on, että sinne hakee usein ihmisiä yli vuosikurssirajojen ja pääsee tapaamaan muiltakin vuosikursseilta porukkaa! 

Tykkään myös ajatella, että kaikella on tarkoituksensa. Mikäli en olisi päässyt juuri Kulttiksen yrityssuhdevastaavaksi, en välttämättä nyt olisi TuKYn myyntipäällikkönä ja asiat voisivat näyttää hyvinkin erilaisilta. Epäonnistumisista ei tule lannistua, vaikka et heti pääsisikään haluamaasi jaostoon ja pestiin, voin enemmän kuin suositella hakemaan uudestaan. Mikäli pelkäät halva-tilannetta, on hyvä muistaa, että kaikki hakijat ovat samassa tilanteessa, eikä kukaan muista myöhemmin vaikka vähän sekoilisit sanoissa. Kannattaa yrittää suhtautua tilanteeseen rennosti, vaikka helpommin se on sanottu kuin tehty. Mikäli ensimmäisellä kerralla ei nappaakaan, on varmasti jotain parempaa tulossa! Jos halva-tilanne tuntuu aivan mahdottomalta, esim. CIAan, EVAan ja COREen on mahdollista hakea hakemuksella. 

TuKYssä on hienoa se, että jokaiselle löytyy paikkansa, on se sitten NESU, Ulkkis, Sport, Kulttis, EVA, CIA, CORE, Viestintätiimi, Speksi tai jokin muu TuKYn lukuisista toimijoista. Järjestötoiminta on mielestäni jotain, joka jokaisen opiskelijan tulisi kokea. Yhteisöllisyys on uskomattomalla tasolla ja sen avulla voi solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Itse henkilökohtaisesti voin erityisesti suositella Kulttista sekä COREa, mutta mihin toimijaan ikinä päätätkin hakea, on se varmasti oikea päätös. Mikäli CORE sekä jaostotoiminta kiinnostaa, kannattaa hakea jaoston yrityssuhdevastaavaksi, niin pääset osaksi molempia! Ja jos olet jo viettänyt vuoden jaostossa ja et ole vielä saanut ihan tarpeeksesi jaostopöhinästä, kannattaa harkita COREen hakemista matalalla kynnyksellä!

Mikäli herää kysymyksiä COREen tai Kulttikseen tai mihin vaan toimintaan hakemisesta, tule vetämään hihasta Mercalla tai slaidaa DMiin, autan mielelläni parhaani mukaan! 

Joulua odottavin terveisin,

Amanda Ruuhijärvi
Turun KY:n myyntipäällikkö