On outoa ajatella miten viimeiset puolitoista vuotta ovat kuluneet. Oma kämppä on tullut pelottavan tutuksi ja live-tapahtumista ei ole ollut tietoakaan. Mistään ei ole ollut varmuutta ja kaikilla on ollut omat teoriansa vallitsevasta tilanteesta sekä siitä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.  Etätapahtumat, niin huolella tehtyjä ja hauskoja kuin ne ikinä olivatkaan, eivät pysty täysin korvaamaan kasvokkain muiden opiskelijoiden kanssa näkemistä. Kesän takapakki ja epävarmuus varmasti sai monet epäilemään. Tuleeko syksystä taas samanlainen kuin viime vuodesta?

Minun ja kaikkien muidenkin iloksi sateenkaaren pää näkyy jo. Tilanne, tai ainakin miten siihen suhtaudutaan, muuttui kuin yhdessä yössä. Oma näkökulmanikin vaihtui pessimistisestä optimistiseen silmänräpäyksessä. Oli hyvin erikoista päästä olemaan osa ”hätäkokousta”, jossa rajoitusten lisäämisen sijasta, purettiin niitä. Olihan se pieni shokki. Tästä pienestä järkytyksestä huolimatta on kuitenkin mahtavaa päästä vihdoin tarjoamaan kuntalaisille sitä sisältöä mitä moni on jo pitkään odottanut opiskelijaelämäänsä ­– Tapahtumia.

Luonnollisesti korona ei ole vielä mihinkään kadonnut, eikä rajoituksista ole täysin luovuttu. Vielä ei ole aika avata sulkuportteja kokonaan, mutta se lähestyy. Tilanne on kuitenkin sallinut meille lähes normaalin toiminnan. Tärkein, eli orientaatioviikko, pystyttiin järjestämään melkein identtisenä aikaisempiin vuosiin nähden ja KY-Sportin ja Ulkkiksen pupuinfo sekä kahdet harkkasitsit onnistuivat ilman ongelmia. On huikeaa nähdä, että uudet opiskelijat ovat päässeet nauttimaan ja tutustumaan toisiinsa.

Vauhti tuskin on myöskään hiipumassa. Voin ilokseni todeta, että toimijamme ovat aktivoituneet hienosti ja syksyn tapahtumakalenteri täyttyy kovaa vauhtia. Alkusyksy on ymmärrettävästi usein suunnattu tapahtumien osalta lähinnä uusille pupuille ja heillä ei tylsää ehdi tulemaan, mutta tänä vuonna myös rusakoille riittää ohjelmaa. Perjantaina 10.9. ensimmäiset laatuaan olevat Back to Parkki -rusakkobileet ja torstain 16.9. Kylumpialaiset tarjoavat myös vanhemmille kuntalaisille mahdollisuuden nauttia vapaa-ajastaan.

Syksyn pimetessä alkaa siis elämä näyttää aina vain valoisammalta. Tällöin myös TuKYn almanakasta löytyy tapahtumia, jotka on suunnattu yhteisesti kaikille vuosikursseille. Tuntuukin tässä kohtaa kliseiseltä kuunnella ”jaksakaa vielä hetki” -hokemia, mutta nyt tämä hetki tuntuu oikeasti olevan lähellä.

Muistakaa siis rokottautua ja nähdään syksyllä tapahtumissa. Itse ainakin odotan jo innolla! 😊

Juho Perttula
Vapaa-ajan vastaava