Olen aina ajatellut, että kesä on lempivuodenaikani. Kuitenkin viime vuosien aikana olen huomannut, että kevät on noussut sen rinnalle, tai vähintäänkin toiselle sijalle. Olen huomannut, että jo ensimmäisten kevään merkkien koittaessa mielialani paranee ja olen aiempaa energisempi. Päivien pidentyessä tuntuu, että saa aiempaa enemmän aikaiseksi ja toisaalta valon lisääntyessä asioiden tekeminen on mielekkäämpää. Tänä vuonna kevääseen herääminen on kuitenkin tuntunut vaikeammalta kuin ennen. Syytän tästä pitkään jatkunutta talvista keliä, sillä olen viime aikoina huomannut monta kertaa innostuneeni aurinkoisesta kevätsäästä vain pettyäkseni seuraavana päivänä lumisateeseen. Viimeksi vain muutama päivä sitten kävelin liukastellen lumisateessa koululle opiskelemaan, ja sekös vasta harmitti.

Koska en ole tänä vuonna löytänyt motivaatiota ja piristystä arkeen keväästä aiempien vuosien tapaan, on minun pitänyt löytää motivaatiota muista asioista. Olen todennut toimivaksi keinoksi tulevista tapahtumista haaveilun. Lisäksi aikakin kuluu nopeammin, kun on jotain mitä odottaa. Vaikka tenttiviikko onkin jo ohi, moni saattaa vielä kaivata lisämotivaatiota lukuvuoden viimeiseen periodiin. Päätinkin siis jakaa kolme asiaa, joita itse odotan tällä hetkellä innolla.

  • Vappu (34 päivää) – (TuKYn) Vappu on yksi jokaisen kevään kohokohdista ja uskon, että moni muukin odottaa sitä jo innoissaan. Vappuun mahtuu monta mahtavaa tapahtumaa ja itse odotan eniten sen mukana tulevaa vappufiilistä. Tänä vuonna vappukaudesta tekee vielä paremman se, että se kestää extrapitkään, tarkalleen ottaen 16 päivää!
  • Kesäloma (n. 65 päivää) – Opintojen tuntuessa pitkästyttäviltä, olen saanut motivaatiota miettiessäni, että jokainen päivä vie lähemmäksi kesälomaa. Vaikka kurssien ja tenttien päätyttyä edessä onkin kesätyöt eikä varsinainen loma, tuo kesä mukanaan monia eri asioita joita odottaa ja työtkin ovat ihan kivaa vastapainoa opinnoille.
  • Ruisrock (116 päivää) – Minulle yksi konkreettisimmasta haaveilun kohteista on heinäkuussa koittava Ruisrock. Ruississa kiteytyy kaikki ne tekijät, jotka saavat aikaan täydellisen viikonlopun: ystävät, musiikki, kesä ja hauskanpito. Ja viime vuosikin osoitti sen, että edes huono sää ei pysty pilaamaan tätä viikonloppua.

Toivonkin, että kaikilla on edes muutamia asioita edessä tulevina kuukausina, joita voi odottaa innolla ja joista tarvittaessa saa kerättyä motivaatiota tähän hetkeen. Ja kuten Millakin viime viikolla totesi, niin jo pitenevät päivät ja lisääntyvä valo piristävät arkea, joten yritetään nauttia myös niistä!

Aurinkoisin kevätterveisin,

Elle Luukkala
Toiminnanjohtaja