Vuosi lähenee loppuaan ja tämän viikon aikana pääsemmekin jo joulukuun puolelle. Viimeiset kaksi vuotta ainakin itselläni joulu on mennyt ehkä vähän ohi. Olen tehnyt tenttejä vielä aatonaattona ja käyttänyt kaikki välipäivät kesätöiden hakuun. Minulla on kuitenkin ystäviä, jotka ovat hehkuttaneet joulua jo elokuusta lähtien. Tänä vuonna haluan itsekin virittäytyä joulutunnelmaan ajoissa ja tässä onkin parhaat vinkit, miten saada joulumieltä vaikka väkisin.

Ensimmäinen vinkkini on tehdä tentit ajoissa. Periodi on jo lopuillaan ja tässä vaiheessa kannattaakin selvittää, milloin kurssien tentit ovat. Sitten tehdään tenttiaikataulu ja varmistetaan, ettei tenttejä joudu tekemään jouluaattona. Luultavasti tässä vaiheessa tajuat, ettei se ole mahdollista. Silloin tentit jätetään tekemättä ja mietitään niitä keväällä sitten uudestaan! Itse ainakin käytän tätä taktiikkaa.

Kun tentit on jätetty keväälle, voit pyhittää yhden viikonlopun Netflixin geneeristen jouluelokuvien katsomiselle. Tarkoitan tässä elokuvia, joita ei tarvitse katsoa kuin viisi minuuttia arvatakseen koko elokuvan juonenkäänteet. Tämän jälkeen voitkin lähteä jouluostoksille ja toivoa, että joku törmää sinuun ja kaadut. Jos katsomasi elokuvat nimittäin mukailevat oikeaa elämää, on sinuun törmännyt henkilö tuleva sielunkumppanisi.

Jouluostoksilla tajuat luultavasti, ettei sinulla olekaan varaa ostaa joululahjoja koko suvulle. Tässä tilanteessa panostaisin jälleen joulutunnelman luomiseen ostamalla itselleni joulukalenterin. Voinkin suuresti suositella keittiössäni tällä hetkellä komeilevaa Pipsa Possu -joulukalenteria.

Jos et kaiken tämän jälkeen ole vieläkään päässyt joulutunnelmaan, kannattaa sinun ehkä ottaa järeämmät keinot käyttöön ja palata joulun juurille. Jos Raamatun lukeminen ei kuitenkaan nappaa, voit lukea jouluevankeliumin myös turuksi tai stadiksi. Jostain syystä pääsin itse lukemaan näitä koulussa ala-asteella ja yhä tänä päivänä mietin, että miksi.

Viimeinen keinoni on lähteä juhlimaan. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin nimittäin todeta, että saatat herätä baari-illan jälkeen joulukuusi keskellä 33 neliömetrin asuntoasi. Kun kämppäsi tuoksuu metsälle ja on täynnä neulasia, on joulutunnelma taattu.

Ella Rantala

Koulutuspoliittinen vastaava