Päivien pidentyessä ja kevään akateemisen loppurutistuksen lähentyessä on hyvä viedä tasaisin väliajoin ajatukset pois koulusta, pysähtyä hetkeksi ja jäädä nauttimaan alati paranevasta kelistä. Mikäs sen parempi tapa, kuin keittää kahvit ja uppoutua mukaansatempaavan kirjan ääreen jokirannan penkeillä kevätauringon syleillessä. Keräsin tätä varten teille kolme kirjaa, joita suosittelen aivan jokaiselle luettavaksi.

Faktojen maailma – Hans Rosling

Ruotsalainen lääkäri Hans Rosling selventää kirjassaan hyvin, kuinka ihmiskunnan terveys on parantunut aikojen saatossa ja ettei kaikki ole niin huonosti, kuin valtamedian klikkiotsikot antavat ymmärtää. Tilastojen valossa maailma ei olekaan niin paha paikka. Rosling myös havainnollistaa erinomaisesti dataansa, josta voi hakea inspiraatiota esimerkiksi TJ25-kurssille.

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin – Seppo Saario

En usko, että moni keksii stereotyyppisempää kirjasuositusta kyltereille. Saarion pörssiraamatuksikin siteerattu opas (josta on kirjoitettu jo 17 painosta) on erinomainen kirja sivistää itseään pörssin ja markkinoiden toiminnasta, vaikka ei opinnoissaan rahoitukseen erikoistuisikaan. Kirja on kirjoitettu helppolukuiseksi ja maanläheiseksi, joten myös sijoittamista vasta harkitsevakin saa varmasti kiinni, mitkä ovat pitkäaikaisen sijoittamisen hyödyt.

Veikkauskratia – Senja Larsen

Suomessa pelataan väkilukuun suhteutettuna kolmanneksi eniten maailmassa. Luku on järkyttävä ottaen huomioon, että elämme pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa. Kirja paljastaa karun totuuden Veikkauksen toiminnasta. Se kertoo esimerkiksi, kuinka samat henkilöt, jotka valvovat Veikkauksen toimintaa, toimivat samanaikaisesti edunsaajina ja tuo esille rahapeliongelmista kärsivien ja heidän läheistensä tarinoita.

 

Kalle-Tapio Kähkönen
Liikuntavastaava