Tuntuu uskomattomalta, miten nopeasti vuosi on taas vierähtänyt. Hallituksen vaihto lähenee jälleen, vaikka tuntuu, että juuri tällä kokoonpanolla aloitettiin. Kesäkin oli juuri eilen, mutta jo nyt, syksy on vaihtunut pikkuhiljaa talveen. Viikonloppuna siirrettiin kelloja taakse päin, mutta tuleva kaamos ei näy ainakaan tällä hetkellä, sillä aurinko paistaa kirkkaana taivaalla.

Loppuvuosi on tuomassa mukanaan samalla kiireen ja samalla rauhoittumisen ajan. Tein itselleni taas tänäkin vuonna lupauksen, että kaikki koulujutut ovat tehtynä ennen joulukuun puoliväliä. Katsotaan, miten tänä vuonna käy. Muistutuksena kuitenkin itselleni ja teille kaikille muille, on ihan ok, jos asiat jäävät vasta ensi vuodelle. 

Talouspäällikön näkökulmasta, loppu- ja alkuvuosi ovat kiireisintä aikaa etenkin tilinpäätöksen vuoksi. Tämä aika luo kuitenkin arvokkaita oppimiskokemuksia ja onnistumisen hetkiä.  

Loppuvuosi tarjoaa myös mahdollisuuden tilinpäätökseen oman elämän kanssa. Mieti, mitä hyvää olet saanut aikaan kuluneen vuoden aikana, mitkä ovat unelmasi seuraavalle vuodelle ja miten voisit tasapainottaa koulun, mahdollisen työn ja vapaa-ajan. Onko jotain, mistä voisit luopua, delegoida tai järjestää tehokkaammin? Tarkastellessasi omaa elämääsi, voit tunnistaa, mitkä asiat tuovat juuri sinulle iloa ja energiaa arkeen sekä lähenevään pimeään vuodenaikaan. 

Loppuvuosi on kiireistä aikaa opiskelijalle, mutta samalla se tarjoaa mahdollisuuden keskittyä oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja omien tavoitteiden asettamiseen. Kiire ei saisi syödä kaikkea aikaa ja energiaa, vaan oman ajan ottaminen voi auttaa tasapainottamaan arjen kiireitä. Muista, että loppuvuosi on myös aikaa juhlia, rentoutua ja tehdä asioita, jotka piristävät!

Milla Riikonen
Talouspäällikkö