Huhhuh, ohi on. Vujut siis. Olo on tyhjä, mutta onnellinen.

Kirjoitin keväällä blogin perinteistä ja niiden säilymisestä. Kaipasin kaiholla Mercakahveja ja opiskelijabileitä, massaluentoja ja Montussa syömistä. Massaluennolle en vielä tänä syksynä ole ehtinyt, mutta kaikki muu on toteutunut tässä viimeisen kahden kuukauden aikana. Ja hitto mitkä kaksi kuukautta nämä ovat olleet. Perehdytysviikosta lähtien olen ollut jatkuvasti menossa, pöhisemässä, bilettämässä, kokoustamassa, sushilla, kahvilla, toimistolla… ja muutaman kerran ihan opiskelemassa. Näihin viikkoihin on mahtunut itkua ja turhautumista, mutta onneksi myös naurua ja niin paljon rakkautta. Ja vihdoin ne vuosijuhlat. Enpä ajatellut vielä viime keväänä, että jaan monen sadan ihmisen edessä huomionosoituksia lavalla ja selviydyn siitä kunnialla. Enkä varsinkaan pupusyksynäni toimiessani jatkonakkina, että seuraavat Turun KY:n vuosijuhlat koen istuvassa hallituksessa. 

Haluankin tällä kirjoituksella kertoa, kuinka paljon Turun KY on minulle antanut. Ja mitä se voi mahdollisesti antaa sinulle. En itse tässä vaiheessa vuotta pupuna ajatellut lainkaan hakevani TuKYn toimintaan mukaan. Vuosijuhlillakin nakkeilin vaan sillisrannekkeen toivossa. Päätös hakea Kulttikseen syntyi aivan viime metreillä ja onneksi syntyi. Olen kohta kahden vuoden TuKY-aktiiviurani aikana oppinut enemmän asioita kuin koulun penkillä. Olen saanut itsevarmuutta, tapahtumanjärjestämiskokemusta, niin paljon sinikultaisia muistoja, etten pysy laskuissa mukana, ja ennenkaikkea elinikäisiä ystäviä. Jos siis sinua, rakas kuntalainen, kiinnostaa edes sen pikkuriikkisen verran lähteä toimintaan mukaan, kannustan lämpimästi hakemaan! Ei tarvitse olla järjestötoiminnan ammattilainen tai omata tajuttomasti kokemusta kaikesta. Sporttiin hakeakseen ei tarvitse olla ammattiurheilija eikä Kulttiksen hakukriteerinä ole korkeakulttuurin laaja harrastuneisuus (Allekirjoittanut kuluttaa kulttuuria tällä hetkellä lähinnä satunnaisten Netflix-sarjojen muodossa). Innostuneisuus ja halu päästä mukaan toimintaan riittää. Turun KY:ssä parasta on sen tarjoama ainutlaatuinen tilaisuus oppia ja erehtyä. Vaihtoehtojakin löytyy kymmenistä toimijaryhmistä jaostoihin, projekteihin ja omaan yritykseemme Profeaan. 

Muistan ennen Kulttiksen HalVaa paineilleeni siitä, olenko tarpeeksi hyvä ja entä jos minua ei valita? Joku silloisista aktiivitoimijoista sanoi minulle näin: ”TuKYltä löytyy varmasti jokaiselle just se oma paikka.” Haluankin nyt olla se aktiivitoimija, joka kertoo saman Sinulle.

Turun KY:ltä löytyy varmasti jokaiselle just se oma paikka.

Törmäillään taas, toivottavasti sinikultaisissa merkeissä ❤️

Suvi Ahonen
Kulttuuri- ja perinnevastaava