Tajusin viime viikolla todenneeni useana iltana kello kuuden aikaan, että ulkonahan on vielä valoisaa. Miten voi olla? Kyllä se taas vahvasti näyttää siltä, että se kevät sieltä saapuukin ja valoa tulvii ulkoa sisään jo aamukahdeksalta. Pitkä ja aika-ajoin pimeäkin talvi alkaa olla pian jo takana päin. Vaikka lumi ja aurinkoinen pakkassää ovat piristäviä, on jatkuva pimeys välillä jopa uuvuttavaa – aamulla ei herää kunnolla ja kello neljältä iltapäivällä alkaa jo haukotuttaa sitä tahtia, että voisi rojahtaa sohvannurkkaan. Onneksi vuosien mittaan olen oppinut, että D-vitamiini (ja kofeiini) piristävät mukavasti myös pimeinä kuukausina.

Koska kevät ja kesä ovat lempivuodenaikojani, etenkin lämmön ja valonmäärän vuoksi, ajattelin fiilistellä jo hieman edessä näkyvää kevättä. Vaikka useammalla meistä on varmasti paljon hommaa tenttien ja deadlinejen kanssa, tuo pitenevä päivä ja lämpenevä keli lisäboostia arkeen. Suosittelenkin avaamaan päivisin verhot tai käymään ulkona, vaikka vain heittämässä roskat, jotta lisääntyvät auringonsäteet saavuttavat sinutkin.

Keväällä on vielä edessä paljon tapahtumia ja kaikkea kivaa. Itse odotan erityisesti vappua, sillä viime vuoden vappumenot menivät täysin ohi sairastumisen takia. Vappu on ollut aina varma keväänmerkki, ja etenkin opiskellessa, se on saanut täysin uudet mittasuhteet. Toivon, että vappuna saamme nauttia auringosta ja pysyisimme kaikki terveinä!

Toinen varma keväänmerkki, etenkin Turussa, on jokirannan laivojen aukeaminen. Vaikka ulkona olisi viileää, on ihanaa mennä aurinkoisella säällä istumaan jokilaivan terassille. Tällöin tuntee, miten aurinko jo lämmittää. Jokirannassa on myös kiva käydä keväisin kävelyllä, kun huomaa, miten vilinä rannassa herää taas henkiin talven jäljiltä.

Odotan myös, että jäät sulaisivat teillä, jotta ulkona liikkuminen ei olisi ajoittain jopa vaarallista. Yksi paras asia keväällä onkin, kun jäät sulavat ja kadut harjataan. Kuiva ja hiekaton asfaltti on asia, jota ei ole taas hetkeen täällä päin nähty. 

Saamme nyt kuitenkin nauttia lisääntyvästä valosta, mutta vielä talvisesta kelistä. Tsemppiä kaikille tulevaan kevääseen ja muistakaa pysähtyä välillä kiireen keskellä nauttimaan pitenevistä päivistä!

Milla Riikonen
Talouspäällikkö