Yksi jännittävimmistä jutuista ikinä oli kiivetä Osuuskauppasalin puhujanpönttöön viime marraskuussa TuKYn syyskokouksessa ja HalVassa. Onneksi kuitenkin kiipesin, sillä tämä vuosi on antanut ja opettanut ihan hirmuisesti. Parasta on ehdottomasti ollut toinen toistaan kiinnostavammat kohtaamiset koululla, Parkilla, Zoomissa ja jos jonkinmoisissa tapahtumissa.

Ajatuksenani oli olla mainitsematta koronaa tässä tekstissä, mutta eihän se millään onnistu… Nyt kun sosiaaliset kontaktit ovat vähentyneet merkittävästi etäopiskelun johdosta, on opiskelijatoiminta mahtava tapa tutustua uusiin ihmisiin ja saada päiviin erilaista sisältöä. Minulle ainakin TuKY on ollut henkireikä tässä epätavallisessa maailmantilassa.   

HalVa-kausi on jo ovella, ja se tarkoittaa uusia mahdollisuuksia, ystäviä sekä muistoja. Niinkin suuren yhteisön kuin TuKYn etu on se, että jokaiselle löytyy jotakin. Urheilua, musiikkia, ruokaa, kieliä, viiniä ja vaikka mitä muuta. Aika harvoin tulee mahdollisuutta kartoittaa kokemusta esimerkiksi johtamisesta, budjetoinnista tai tapahtumien järjestämisestä jopa tuhatpäisille yleisöille uran alkutaipaleella. Tämä yhteisö tarjoaa ainutlaatuiset puitteet hulluimpienkin ideoiden toteuttamiseen. Jokainen pääsee mukaan vuosikurssista riippumatta, ja yhdessä tekemisen meininki on vahvasti läsnä.

Mikäli yhtään tuntuu siltä, niin laita itsesi likoon ja lähde messiin. Ei tässä ole kyse elämästä tai kuolemasta vaan hymyssä suin yhdessä tekemisestä. Siitä tulee varmasti ihan mahtavaa.

Mukavaa syksyä tyypit!

Anni Ryynänen
Kansainvälisten asioiden vastaava