“Tää viikonloppu on täynnä sellaisia asioita joita en koskaan muulloin tekis.” Näin kuvaili eräs henkilö menneen viikonlopun tunnelmia. Näin maanantaiaamuna voi toivottavasti onnekseen todeta, että vuosijuhlista ja vujuihin liittyvistä liskodiskounista on selvitty. Vujuviikonloppuna voi tapahtua kaikenlaista, mutta tärkein sääntö on, että morkkistella ei kannata. Annan tässä nyt muutaman vinkin loppusyksyyn, jotta vujujen aiheuttama turvonnut töhnäolo lähtee.

  • Lähde sieneen. Tänä syksynä on ollut paljon sieniä ainakin Kaakkois-Suomessa. Voi olla että kaikki sienet on jo poimittu tai ne ovat vähintäänkin mädäntyneet sammalmättäille, mutta kannattaa käydä katsomassa – metsässä hiiviskely parantaa. Kysy hyviä metsävinkkejä joltakulta alkuperäiseltä turkulaiselta.
  • Mene sushille Kobeen. Käytiin sunnuntaina silliksen jälkeisellä Kobella ja kyllä oli hyvää. Jos on dagen efter niin älä kuitenkaan tilaa kanavartaita. Luultiin että joku meistä haisee kun unohti käydä silliksen jälkeen suihkussa mutta se olikin kanavartaat.
  • Käy kuuntelemassa livemusaa. Turku tarjoaa monipuolisesti ja usein erilaisia kulttuuririentoja, joista livemusa on minulle kaiken lähinnä sydäntä. Syksyllä on ihana myös mennä vaikkapa teatteriin. Esimerkiksi Pikku naisia kulkee vielä Turun kaupunginteatterissa. 
  • Mene kavereitten kanssa pelaamaan sulkapalloa. Sulis on sopivan helppoa ettei mene moti, mutta tarpeeksi liikunnallista jotta syyskunto pysyy yllä. Toinen urheiluvinkki:
  • Kutsu kaverit teelle, dinnerille ja yökylään. Syksy on koleaa ja pimeää aikaa, varsinkin kun marraskuu on kohta ovella. Keräänny yhteen hyvällä porukalla, kokatkaa hyvää syysruokaa esim. keittoa tai mureketta, pitäkää teekestit ja katselkaa hauskoja vanhoja klassikkovideoita Youtubesta esim. kahenkilon siika tms.

Hyvää alkanutta periodia! Muistakaa vähän opiskellakin 😉

Terkuin,

Leea Hering
Kulttuuri- ja perinnevastaava