Syksy on saapunut jokaisen meidän arkeemme ja allekirjoittaneen se pääsi jopa hieman yllättämään. Nythän on jo lokakuu ja pian ulkona on jo lunta tai näin sopii ainakin toivoa. Intensiiviviikko ja lukuvuoden ensimmäinen tenttiviikko lähestyvät jo kovaa vauhtia ja jokaisen stressitasot alkavat pikkuhiljaa kohota. Toiset tuskailevat TKMY1- ja TJ5-tehtävien kanssa, kun taas osa koittaa vimmatusti saada laadittua tutkimuskysymyksiään ja johdantoaan valmiiksi omaa kandi-tutkielmaa varten.

On kuitenkin hyvä muistaa välillä myös rentoutua ja tähän hyggeily on ihana vaihtoehto. Hygge on norjan- ja tanskankielinen sana, jolla tarkoitetaan mukavuuden tunnetta ja seesteistä mielialaa. Suosittelenkin jokaista kaivamaan, jokin rauhallinen ilta teidän kaapistamme ne isovanhempien tai miksei itsekin kutomat villasukat. Istahtamaan hetkeksi sohvalle ja noudattamaan seuraavia ohjeita.

Mitä siis hyggeilyyn tarvitset?

  • Se tärkein eli ne villasukat. Ilman näitä et varmasti pääse tunnelmaan. Nämä ovat hyggeilyn A ja O
  • Kynttilöitä. Mitä enemmän sen parempi. Nämä takaavat kodikkaan ja rauhoittavan tunnelman. Muista kuitenkin sammuttaa ennen kuin menet nukkumaan.
  • Paksuin, lämpimin ja rakkain viltti. Villasukat pitää huolen varpaista tämä hoitaa kaiken muun.
  • Kupillinen lämmintä juotavaa. Tee ja kaakao ovat tähän tilanteeseen omat henkilökohtaiset lempparit. Tämä pitää myös sormet lämpimänä
  • Viimeisenä muttei vähäisimpänä, jokin hyvä kirja, elokuva, Netflixin lempisarjasi tai lempialbumisi. Tämän on tarkoitus viedä ajatuksesi muualle ja saada itsesi uppoutumaan johonkin muuhun kuin kouluhommiin.

Tässä siis yksinkertaiset ohjeet onnistuneeseen hyggeily-hetkeen. Ihania hyggeily-hetkiä ja tsemppiä jokaiselle 1. periodin loppurutistukseen ja nähdään Mercalla!

PS. Public service announcemet: Tänään on 2. periodin kurssi-ilmoittautuminen

Markus Karlstedt
Kuntamestari