Haku Turun KY:n Edunvalvontajaostoon vuodelle 2022 on auki 17.11.-1.12.2021.

Haluatko eturivin paikan, kun neuvotellaan opiskelijoiden eduista niin hyvinvoinnin kuin koulutuksenkin saralla? Haluatko ajaa opiskelijaympäristöön liittyviä asioita kampanjoiden ja projektien parissa? Onko sinulla ideoita ja intoa Terve Mieli -hankkeen kehittämiseksi? Entäpä haluaisitko ainakin viettää järjestötoiminnan parissa opiskeluajan hauskimman ja antoisimman vuoden? 

Turun KY:n Edunvalvontajaosto tekee hartiavoimin töitä mielenterveyden sekä edunvalvonnan saralla. Terve Mieli -hanke, erilaiset tapahtumat ja kampanjat sekä jatkuva työ vaikuttavissa elimissä kuuluvat Edunvalvontajaoston joskus hieman näkymättömään, mutta sitäkin merkittävämpään työnkuvaan.  

Jaoston jäsenenä pääset istumaan erilaisissa vaikuttavissa pesteissä, joihin kuuluu esimerkiksi koulutuksen kehittämistoimikunta sekä erilaiset ohjausryhmät. Kokouksissa pääset opettelemaan käytännön taitoja työelämää varten ja keskustelemaan kauppakorkeakoulun henkilökunnan kanssa. Edunvalvontajaostossa pääset myös järjestämään erilaisia tapahtumia ja kampanjoita laidasta laitaan, oli kyseessä sitten asiapitoinen vaalipaneeli tai rennompi Syysmöksä.  

Tavoitteena vuodelle 2022 on  kehittää EVAn roolia edunvalvonnan koordinoijana ja ohjaajana yhä eteenpäin sekä jatkaa Terve Mieli -hankkeen kehittämistä. Hakemalla Edunvalvontajaostoon saat vastuuta ja mahdollisuuden näyttää kyntesi vaikuttajana. Jaostossa toimiessasi tutustut myös koko Turun KY:n organisaatioon ja pääset tutustumaan sekä työskentelemään uusien ihmisten kanssa! 

EVA hakee nyt uusia tekijöitä näihin pesteihin:

  • Varapuheenjohtaja
  • Rahastonhoitaja
  • Sihteeri
  • Tiedottaja
  • Art Director
  • Yrityssuhdevastaava
    • Yrityssuhdevastaava toimii myös osana Turun KY:n Corporate Relations -tiimiä

Vuonna 2022 Edunvalvontajaoston puheenjohtajana toimii Turun KY:n sosiaalipoliittinen vastaava Pihla Koski. Jaostossa istuu myös Turun KY:n koulutuspoliittinen vastaava Ella Rantala. 

Aikaisempaa kokemusta edunvalvonnasta ei tarvitse olla, mutta tuntemus Turun KY:n, Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Turun kauppakorkeakoulun sekä Turun yliopiston toiminnasta katsotaan eduksi. Eduksi katsotaan myös näkemys Terve Mieli -hankkeen ja Edunvalvontajaoston toiminnan kehittämisestä. Haku on avoin kaikille Turun KY:n jäsenille vuosikurssista riippumatta – oma innostus päästä vaikuttamaan edunvalvontaan ja opiskeluympäristöön on tärkeintä.  

Hakeminen pesteihin tapahtuu lähettämällä vapaamuotoinen hakemus Turun KY:n sosiaalipoliittiselle vastaavalle osoitteeseen sopo@tuky.fi. 

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemusten perusteella. Haastattelijoina toimivat sosiaalipoliittinen vastaava Matilda Hyytiäinen ja vuoden 2022 sosiaalipoliittinen vastaava Pihla Koski. Haastattelut suoritetaan hakuajan päätyttyä 2.-3.12.  

Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan mahdollinen aikaisempi järjestö- ja/tai edunvalvontakokemus sekä hakemaasi pestiin liittyvät erityistaidot (esim. kuvankäsittely, valokuvaus, some). Kerro, minkä takia haet Edunvalvontajaostoon, kuvaile itseäsi muutamalla sanalla ja liitä mukaan kuvasi. Voit halutessasi esittää nämä asiat myös lyhyen videotervehdyksen muodossa. Kerro myös, mistä pestistä olet ensi- ja toissijaisesti kiinnostunut.  

Haastatteluiden tarkoitus on toimia vapaamuotoisina juttutuokioina sekä hakijalle mahdollisuutena tuoda omia vahvuuksiaan esille, eikä niihin tarvitse etukäteen valmistautua. Haastatteluun voi osallistua joko paikan päällä Parkin yläkerrassa tai etänä Zoomin välityksellä. 

Haku päättyy keskiviikkona 1.12. klo 23:59. Lisätietoa EVAn toiminnasta ja hallitushausta voi kysyä osoitteesta sopo@tuky.fi, nykäisemällä hihasta tai laittamalla viestiä vaikka EVAn Instagramissa, josta löytyy myös kaikkien pestien esittelyt!