TuKY ja EVA hakevat Tukiopiskelijoita Terve Mieli -hankkeeseen!

Koetko, että haluaisit olla mukana tukemassa kanssaopiskelijoittesi hyvinvointia ja jaksamista? Onko sinulle helppo puhua? Koetko olevasi helposti lähestyttävä ja keskustelet mielelläsi ihmisten kanssa? Jos vastasit kyllä, hae nyt tukiopiskelijaksi!

Tukiopiskelijan tehtävänä on toimia matalan kynnyksen tukimahdollisuutena kanssaopiskelijoille. Tukiopiskelijaan voi ottaa yhteyttä kohdatessa ongelmia esimerkiksi opiskeluissa, parisuhteissa ja ylipäätään omassa jaksamisessa. Tukiopiskelijalle jaetut tiedot ovat luottamuksellisia. Tukiopiskelijan tehtävä ei kuitenkaan ole toimia terveydenhuollon ammattilaisena, vaan tarjota vertaistukea ja toimia henkilönä, johon on helppo olla yhteydessä. Tarvittaessa tukiopiskelija osaa ohjata ammattilaisavun piiriin. Varsinkin näin korona-aikaan opiskelijoiden yksinäisyys on ollut hälyttävässä kasvussa – tukioppilaana pääset toimimaan korvaamattoman tärkeänä keskusteluapuna.

EVA on tällä hetkellä aktiivisesti kehittämässä tukiopiskelijatoimintaa niin, että se palvelisi paremmin sekä tukiopiskelijoita että apua tarvitsevia. Tällä hetkellä tukiopiskelijaan voi olla yhteydessä esimerkiksi Whatsappilla ja sähköpostilla, mutta mukaan ollaan tuomassa myös matalamman kynnyksen kanavia, kuten yhteydenottolomaketta. Tukiopiskelijatoimintaan on myös haussa yhteistyökumppani, joka mahdollisesti tarjoaisi tukiopiskelijoille aiheeseen liittyvää koulutusta.

Olet etsimämme henkilö, jos sinulta löytyy avoimuutta ja kiinnostusta toimia erilaisten ihmisten kanssa. Olet luotettava ja helposti lähestyttävä ja kunnioitat tehtävän luottamuksellisuutta. Tehtävään voi hakea kuka tahansa vuosikurssista riippumatta.

Täältä löydät vielä lisää infoa tukiopiskelijoista ja Terve Mieli -hankkeesta!

Hae tehtävään 28.3. mennessä lähettämällä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen sopo@tuky.fi. Vastaathan hakemuksessasi seuraaviin kysymyksiin: Miksi juuri sinä olisit sopiva tukiopiskelijaksi? Millaisista kokemuksista voisit tarjota vertaistukea (esimerkiksi mielenterveysongelmat, päihdeongelmat, ajanhallinta yms., lisää esimerkkejä löytyy yllä olevasta linkistä)?

Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä. Ethän epäröi kysyä lisätietoja, kerromme mielellämme lisää!

P.S. Vaikka et haluaisikaan itse tukiopiskelijana toimia, pidäthän mielessä, että luotettavaa keskusteluapua on tarjolla, jos kohtaat ongelmia. Tukiopiskelijoihin voit ottaa yhteyttä kaikenlaisissa asioissa, pienissä tai isoissa. Älä jää painimaan vaikeuksien kanssa yksin.