Haku CIA:n hallitukseen vuodelle 2018 on auki. Hakuaika on 9.11.-23.11.2017 (klo 23:59 asti) ja hakeminen tapahtuu lähettämällä hakemus ja kuva osoitteeseen international@tuky.fi hakuajan sisällä. Uusi hallitus valitaan 27.11.2017 ja kaikille hakijoille ilmoitetaan erikseen. Hakemuksen tyyli ja muoto on vapaa, mutta pyydämme, että vastaatte hakemuksessanne ainakin alla oleviin kysymyksiin. Tiedustelut voi esittää yllä olevaan sähköpostiin tai nykyisille CIA:n hallituslaisille. Fiilistelemään ja tutustumaan voi tulla myös CIA:n pikkujouluihin 22.11. klo 17:30 eteenpän Parkin yläkertaan. Viestin lopussa on vielä lyhyet pestiesittelyt. Onnea hakuun!

Hakukysymykset: 

1.    Esittele itsesi ja persoonasi lyhyesti.
2.    Perustele, mitkä pestit kiinnostavat sinua eniten ja miksi sopisit niihin? (top 3)
3.    Anna käytännön esimerkki siitä, kuinka edistäisit kansainvälisyyttä Turun kauppakorkeakoulussa.
4.    Kerro englanniksi, kuinka parantaisit ulkomaalaisten opiskelijoiden asemaa koulussamme.
5.    Vapaa sana. Voit esimerkiksi kertoa kokemuksestasi, mielenkiinnon aiheistasi yms.

Varapuheenjohtaja – Vice Chair

Varapuheenjohtajana tärkein tehtäväsi on toimia puheenjohtajan oikeana kätenä ja hoitaa puheenjohtajan hommia hänen ollessa estynyt. Varapuheenjohtaja jakaa puheenjohtajan kanssa työtaakkaa ja pitää huolen, että hommat toimivat niin kuin pitäisi. CIA:ssa varapuheenjohtajan vastuulle on perinteisesti annettu esityslistojen laatiminen, budjetin tekeminen yhdessä rahastonhoitajan kanssa sekä tapahtumiin liittyvien juoksevien asioiden hoitaminen, mutta tarkemmat vastuunjaot selviävät usein vasta hallituskauden aikana.

-Petronella Toikkanen

Tiedottaja/ Art Director – Communications Coordinator / AD

Vuoteni CIA:ssa on koostunut lähinnä kaiken visuaalisen parissa työskentelystä. Vuoteen on mahtunut useiden Facebook-bannereiden kehittelyä, haalarimerkkien tekoa ja tilausta sekä valokuvausta. Photoshop on siis vuoden aikana tullut hyvinkin tutuksi! Ei kuitenkaan kannata huolestua, vaikka osaamisesi kuvankäsittelyohjelmien saralla on vielä lapsen kengissä. Tekemällä oppii, kunhan innostusta löytyy ja asenne on kohdillaan! Lisäksi aikaa on kulunut sähköpostiviestien ja Facebook-julkaisujen kirjoitteluun niin suomeksi kuin englanniksikin. Kaiken kaikkiaan vuosi on ollut antoisa ja olen oppinut aivan hurjasti uutta!

-Lisette Jaakola

Rahastonhoitaja – Treasurer

 Rahastonhoitajana vastaat jaostosi taloudellisesta päätöksenteosta yhdessä puheenjohtajan kanssa. Vastuualueisiisi kuuluvat muun muassa budjetti, kirjanpito sekä maksu– ja rahaliikenteen valvonta. Pääset järjestämään unohtumattomia tapahtumia, eivätkä työtehtäväsi suinkaan rajoitu tilien pyörittelyyn. Pestin myötä saat työnantajien silmissä arvostettua kokemusta taloudellisesta suunnittelusta ja ohjauksesta.

-Matias Mäkinen

Yrityssuhdevastaava – Corporate Relations Manager

Yrityssuhdevastaavan roolissa pääset toimimaan jaostosi edustajana erilaisille yritysmaailman tahoille. Tehtäviisi kuuluvat esimerkiksi tilojen ja kuljetusten järjestäminen sekä erilaisten sponsori- ja yhteistyösopimusten neuvottelu. Jaostojen yrityssuhdevastaavat toimivat myös osana CORE-tiimiä, jonka kautta on mahdollista koordinoida yritysyhteistyötä kaikkien TuKYn toimijoiden kesken. Pesti tarjoaa mahdollisuuden kehittää taitojasi tapahtumien markkinoinnin ja organisoimisen saralla, jonka lisäksi saat arvokasta kokemusta yritysyhteistyöstä. Tehtävä palkitsee aktiivisuuden ja oma-aloitteisuuden, ja hyvä yrityssuhdevastaava voi nostaa koko jaoston toiminnan aivan uudelle tasolle.

-Noel Snygg

Sihteeri / Kehy-vastaava – Secretary / Development Cooperation Coordinator

 Tässä roolissa monipuoliset askareet kuuluvat tehtävänkuvaasi. Sihteerinä huolehdit, että päätöksiä ei tarvitse tehdä tyhjin vatsoin, vaan hoidat eväät kokouksiin. Kirjoitat myös pöytäkirjaan kaiken oleellisen, jotta pysytään kartalla sovituista asioista ja mahdolliset poissaolevat jäsenet saavat selville läpikäydyt asiat. Kehitysyhteistyövastaavana ideoit koulullemme uusia tapoja kehittää kehy-toimintaa. Tänä syksynä tulleet TuKY-pullot kertakäyttömukien tilalle ovat jo askel positiiviseen suuntaan! Vielä kuitenkin riittää tehtävää kyltereiden asennemuutoksen osalta, sillä kaikille ei kehy-termi ole edes tuttu. Lisäksi autat milloin missäkin asiassa aina tarpeen mukaan.

 -Anni Sahlberg

Markkinointivastaava – Marketing Coordinator

Markkinointivastaavan pesti on jaoston ulospäin näkyvimpiä pestejä yhdessä tiedottajan kanssa. Pääset toteuttamaan itseäsi niin tapahtumakuvauksissa kuin Facebook, Instagram ja Snapchat postauksissa. CIAn markkinointivastaavana vahdit myös sitä, että jaostot postaavat kaiken kaksikielisenä. TuKYn suomenkieliset ja englanninkieliset nettisivut kuuluvat myöskin vastuualueellesi. Jos koet että päässäsi viilettää mitä villeimpiä ideoita tämä pesti on kuin luotu sinua varten. Postauksissa vain mielikuvitus on rajana ja hyvän markkinointivastaavan tunnistaakin siitä, ettei kangistu kaavoihinsa vaan pystyy keksimään jatkuvasti villejä ideoita.

-Lauri Lehtinen

PS. CIA:n puheenjohtajaa 2018 ei ole vielä valittu. Valinta tehdään 14.11. Turun KY:n syyskokouksessa. Asetu ehdolle tai tule vaikuttamaan, kenestä tulee Turun KY:n seuraava kansainvälisten asioiden vastaava.

Saara Gratschev, kansainvälisten asioiden vastaava 2017