Tervetuloa!

Pupuille pääsin lausumaan tervetuliaissanat jo viikko sitten ja onnistuneen orientaatioviikon myötä uusimman vuosikurssin matka Turun kauppakorkeakoulussa on polkaistu perinteikkäästi käyntiin. Nyt onkin aika toivottaa myös rusakot tervetulleiksi, nimittäin tervetulleiksi takaisin!

Tulevan syksyn osalta tunnelin päässä näkyy sitä kuuluisaa valoa, jota peräänkuulutettiin jo maaliskuussa ja lähtökohdat uuteen lukuvuoteen ovat viime syksystä muuttuneet. Koulun tilojen käyttöä sallitaan pikkuhiljaa enemmän ja opetusta järjestetään viimeisimmän tiedotteen mukaan pääosin hybridinä. Nämä ovat valtavia parannuksia pelkkään etäilyyn ja mahdollistavat toivottavasti jokaiselle riittävän joustavan tyylin suorittaa omia opintojaan. Lounais-Suomen AVIn perjantaina antamat höllennykset tulivat jopa hieman puun takaa: kokoontumisrajoitukset ja turvavälivaatimus ovat toistaiseksi poissa. Tämä tarkoittaa merkittävää helpotusta myös tapahtumien järjestämiselle, joten toivottavasti kohtapuoliin myös vanhemmat vuosikurssit saavat vetää kaapin perältä haalarit ylleen torstaibileiden merkeissä eikä isoja takapakkeja rajoitusten kanssa enää kohdattaisi.

Useat asiat ovat myös 1,5 vuoden aikana ehtineet muuttua. Moni vanhoista tutuista on valmistunut, muuttanut pois Turusta tai ehtinyt asua ulkomailla ilman, että asiaa on edes huomannut. Tämä tuntuu vähän surulliselta ja ajattelenkin, ettei pandemia niinkään vahingoittanut lähimpiä ihmissuhteita vaan sitä monipäisten tuttavien joukkoa, joiden kanssa oli kauppiksella tottunut moikkaamaan ja vaihtamaan muutaman sanan vähintään viikoittain. Mercakahvin hintakin on raketoinut, K-Lounge pölyttynyt pöhinän puutteesta ja nyt käytävät täyttyvät kahdella vuosikurssillisella uppo-outoja kasvoja, joihin ei ole toistaiseksi ole ollut mahdollisuutta tutustua. 

Kurssit alkavat tänään ja vaikka tuntuu, ettei yliopisto itsekään vielä tiedä, miten hybridiopetus tai tilojen avaaminen käytännössä toteutuu, hätä ei silti ole tämän näköinen. Uskon, että pienen opettelun jälkeen uusi arki TSE:llä palaa totuttuihin uomiinsa, Mercalla raikuvaan nauruun ja Montun lounasruuhkiin. Nuoremmat vuosikurssit oppivat nopeasti talon tavoille ja alkavat luoda sitä samaa yhteishenkeä, auttamisen halua ja rentoa meininkiä, joka tähänkin asti on kauppiksen seinien sisäpuolella vallinnut. Tässä vanhemmat vuosikurssit toimivat esikuvina: Pitäkää yllä kuntalaishenkeä ja TuKY-legendoja sekä näyttäkää, miten vietetään Turun parasta opiskelijaelämää ja miten kaverin auttaminen kursseilla on raakaa kilpailua hedelmällisempää.

Toivon näkeväni syksyn mittaan mahdollisimman monia tuttuja kasvoja Zoomin sijaan Rehtorinpellonkadulla esimerkkinä nuoremmille vuosikursseille sekä tietysti myös tutustuvani moneen uuteen kuntalaiseen. Ja kyllä meillekin kaikille, jotka ovat jo lähempänä valmistumista, kuin omaa pupusyksyään, löytyy vielä niitä unohtumattomia hetkiä tapahtumissa ja TSE:llä vanhojen kavereiden ympäröimänä.

Tsemppiä eli TSEmii kaikille uuteen lukuvuoteen, törmäillään Mercalla!

Sofia Isolauri
Hallituksen puheenjohtaja