MITÄ ME TEEMME?

Turun yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan opiskelijat ry, eli KKOY, on kansainvälisen liiketoiminnan ainejärjestö. Tavoitteenamme on tuoda kansainvälinen maailma lähemmäs opiskelijoitamme järjestämällä mieleenpainuvia tapahtumia, ekskursioita sekä vuosittaiset rekrytointimessut.

Suurin KKOY:n toimintaprojekti on ContactExpo– rekrytointimessut, jotka ovat opiskelijoille loistava tilaisuus kuulla alan guruja, osallistua CV- ja LinkedIn- klinikoille sekä kohdata tulevaisuuden työnantajia. 

Meille KKOY:lla on todella tärkeää jatkuvasti kehittää kv-liiketoiminnan kursseja sekä opetusta, jotta saisimme mahdollisimman paljon opinnoistamme irti. Toimimmekin aktiiviisesti palautekanavana ja välikätenä laitoksen ja opiskelijoiden välillä.

Vaikka Turku onkin mahtava, me KKOY:lla uskomme kuitenkin, että koko maailma on meille auki! Jos kansainvälisyys kiinnostaa edes hieman niin tervetuloa osallistumaan tapahtumiimme ja mukaan vaikka seuraavalle ulkomaan ekskursiollemme!

CONTACTEXPO

ContactExpo -rekrytointimessut on Turun suurin rekrytointitapahtuma, joka toimii kohtaamispaikkana yrityksille ja opiskelijoille. Messut tunnetaan poikkitieteellisyydestään ja pitkästä yli 29 vuoden historiasta.

ContactExpoon osallistuu opiskelijoita useasta eri tiedekunnasta ja eri vuosikursseilta. Messujen kävijämäärä on noussut tasaisesti, tavoittaen vuosittain yli 2500 opiskelijaa. ContactExpo tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden tulla tutustumaan eri alojen yrityksiin ja tulla kuuntelemaan inspiroivia puhujia. Messuilla kohtaat eri yritysten edustajia kasvotusten, ja saat tietoa päätöksenteon tueksi pohtiessasi seuraavaa siirtoasi työelämässä. Messuilla yritykset etsivät eri alojen osaajia, jolloin juuri sinulla on tilaisuus löytää itsellesi sopiva kesätyö-, työharjoittelu-, tai vakituinen työpaikka.

Vuoden 2020 ContactExpo -messut järjestettiin 14.1.2020 KKOY:n, KY-Kasinon ja TuKy:n voimin. Messut olivat jälleen kerran onnistuneet, kiitos kaikille kävijöille!

Lue lisää: www.contactexpo.fi. 

EKSKURSIOT

KKOY:n vuoden yksi merkittävimmistä tapahtumista on ehdottomasti ulkomaan ekskursio, joka on aikaisempina vuosina suuntautunut Hongkongiin ja Taipeihin, Souliin ja Tokioon, Abu Dhabiin ja Dohaan, Buenos Airesiin ja Montevideoon, Etelä-Afrikkaan ja Tansaniaan ja viimeisimpänä Panamaan ja Costa Ricaan. Excun päätavoitteena on tutustua kunkin kohteen yrityskulttuuriin ja kansainväliseen liiketoimintaan ylipäätään pintaa syvemmältä, esimerkiksi yritys-, suurlähetystö ja yliopistovierailujen muodossa.  Vuoden 2020 kevään ulkomaanekskursion oli tarkoitus kohdistua Japaniin, mutta koronavirustilanteen vuoksi matka jouduttiin peruuttamaan.

Ulkomaan excu ei kuitenkaan suinkaan ole KKOY:n ainoa reissu, vaan järjestämme vuosittain myös ainakin yhden kotimaan ekskursion: olemme käyneet tutustumassa vuosien varrella esimerkiksi KONE:en ja IBM:n toimintaan, sekä toimineet Slushissa vapaaehtoisina. Viime vuoden kotimaan excut Ulkoministeriöön sekä Unicefille olivat menestys, ja tänä vuonna KKOY vieraili Sitralla ja Metsä Groupilla 22.1.2020 aiheena ajankohtainen kestävä kehitys!

AJANKOHTAISTA

Hallituskaudella 2019 – 2020 KKOY järjesti onnistuneita tapahtumia: pupuinfon, ContactExpo- rekrytointimessut, kotimaanekskursion Sitraan ja Metsä Groupiin sekä ylläpiti suhteita kv- laitokseen ja huolehti, että kv- opiskelijoiden äänet saadaan kuuluviin kurssikyselyiden avulla.

Kevät kuitenkin loppui lyhyeen koronaviruksen aiheuttamista peruuntumisista johtuen, eikä KKOY päässyt esimerkiksi toteuttamaan ekskursiota Japaniin.

Saimme kuitenkin Wärtsilän avustuksella kaksi 250€ stipendiä jaettavaksi kahdelle opinnoissaan erinomaisesti suoriutuneelle opiskelijalle, jotka ovat toiminnallaan edistäneet kansainvälisyyttä TSE:llä. 

Lisäksi, KKOY:lle on valittu upea uusi hallitus, joka jatkaa työtä kansainvälisyyden puolesta! Uusin palautekysely löytyy tämän linkin takaa:https://link.webropolsurveys.com/S/B8FBFA2D89590F27

 

KKOY:n hallitus 2020-2021

Martti Maaniemi

Puheenjohtaja

Anastasia Goryshina

ContactExpo-vastaava

Daniel Tyrväinen

Varapuheenjohtaja, Yrityssuhdevastaava

Atte Leskinen

Koulutuspoliittinen vastaava, Häirintätukihenkilö

Olga Laakso

Tiedottaja/AD

Julia Forsström

Ekskursiovastaava

Veera Rauhala

Rahastonhoitaja

Seuraa meitä somessa!

ky-kkoy@utu.fi