Nyt se on käsillä: speksin lavatiimin haku! Tässä kerrotaan tavoista päästä valloittamaan lava näyttelijänä, tanssijana tai bändissä.

Jos et jostain syystä pääse osallistumaan illanviettoihin, mutta olet kiinnostunut lavalla heilumisesta, lähetä viestiä osoitteeseen speksituottajat@tuky.fi.

 

Speksinäyttelijäksi?

Speksin ikioma, legendaarinen ja nauruhermoja kutkuttava improkoulu käynnistyy tiistaina 19.9.! Hupia riittää neljä kertaa, joten hyppää mukaan: treenit on tarkoitettu kaikille kauppislaisille vuosikurssiin tai aiempaan kokemukseen katsomatta. Improkoulussa pidetään hauskaa kokeillen erilaisia improvisaatioharjoituksia TuKY-Speksin ohjaajan opastuksella.

Osallistuminen ei sido mihinkään, mutta improkoulun osallistujien joukosta muodostetaan speksin näyttelijätiimi, eli jos speksinäyttelijän ura kiinnostaa, tiedät mitä tehdä. Mukanaolo jokaisella kerralla ei ole välttämätöntä, eli ei mitään hätää, vaikka et kaikille kerroille pääsisikään.

Improkoulut:
tiistaina 19.9. klo 18:00 OP-salissa
maanatian 25.9. klo 18:00 OP-salissa
keskiviikkona 27.9. klo 18:00 OP-salissa
maanantaina 2.10. klo 18:00 OP-salissa

 

Speksibändiin?

Mikäli sinua kiinnostaa soittaminen tai laulaminen Turun ja kiertuekaupunkien speksinäytöksissä sekä lukuisissa opiskelijabileissä (mm. Pupujaiset, PMPJ), nappaa instrumenttisi mukaan ja saavu Parkille näyttämään, mitä osaat ja haluat. Perinteisten bändisoittimien lisäksi kaikki puhaltimet, jouset ja eksoottisemmatkin instrumentit ovat enemmän kuin tervetulleita.

Bändijamit siis sunnuntaina 1.10. kello 17:00 Parkin alakerrassa.

Illan aikana soitetaan ja lauletaan kappaleita eri kokoonpanoilla ja muodostetaan vuoden 2018 bändi. Paikalla on myös viime vuosien bändiläisiä kertomassa, millaista bändin toiminta on. Ennen jameja kannattaa miettiä biisejä, joita haluaisit päästä esittämään illan aikana yhdessä muiden bändiin pyrkivien kanssa. Paikalta tulee löytymään sähkörummut, basso- ja kitarakamat, kosketinsoitin ja laulumikrofoneja. Voit tuoda myös mukanasi oman instrumenttisi. Mikäli soitat soitinta, jota meiltä ei löydy ja jota sinulla ei ole Turussa, ole rohkeasti yhteydessä meihin, niin katsotaan mitä asialle voisi tehdä!

 

Speksitanssijaksi?

Tanssijana pääset suunnittelemaan koreografioita niin huikeisiin shownumeroihin kuin roolitettuihin kappaleisiinkin. Treenaat pari kertaa viikossa loistavien tyyppien kanssa ja pääset esiintymään yleisölle. Yhteistyössä bändin, puvustuksen ja valaistuksen kanssa on mahdollisuus toteuttaa henkeäsalpaavan hienoja audiovisuaalisia spektaakkeleita.

Vaikka tanssikokemuksesta on paljon hyötyä, se ei ole välttämättömyys tiimiin hakemiselle. Speksitanssijoiksi kaivataan myös miehiä, joten rohkeasti mukaan!

Tanssikoulut:
tiistaina 3.10. klo 17:00 OP-salissa
maanantaina 9.10. klo 18:00 OP-salissa

Rennossa tilaisuudessa harjoitellaan pätkä koreografiaa ja paikalla on viime vuoden tanssijoita kertomassa kokemuksistaan. Jos et pääse paikalle, mutta haluaisit tanssijaksi, laita viestiä meillle.

 

Speksikkäin terveisin,
Idamaria Laine & Julia Fesiuk
tuottajat
TuKY-Speksi 2018