Tässä teille joukko, jonka kommelluksille pääsette nauraamaan maaliskuussa, kun TuKY-Speksi astuu näyttämölle. Annetaan puheenvuoro näyttelijöille.

 

Johanna Perttunen, ohjaaja

Hellou! Tässä esittäytyy tämän vuoden speksiohjaaja Johanna! Olen keväällä 2016 Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja. Teatterin saralla on tullut tehtyä vuosien saatossa vaikka mitä ja speksiäkin pääsin ohjaamaan jo muutama vuosi sitten. Tämä on kuitenkin ensimmäinen TuKY-Speksini! Harjoitukset ovat lähteneet hyvin liikkeelle ja meillä on tänä vuonna kasassa aivan huikea porukka. Tällä jengillä saamme varmasti aikaiseksi päräyttävän TuKY-Speksin, toivottavasti näemme myös sinut siellä! Kaksi tavoitetta minulla tämän vuoden suhteen kuitenkin on: ohjata paras mahdollinen TuKY-Speksi ja oppia käyttämään Exceliä.

 

 

Liisa Raulas, apulaisohjaaja 

Hellurei! Olen Liisa, viidennen vuosikurssin kunnioitettavaan ”ikään” ehtinyt rusakko. Aiempina vuosina meikäläisen on saattanut bongata speksilavoilta bändin laulajan tai näyttelijän roolista, mutta TuKY-Speksin juhlavuoden kunniaksi päätin lähteä kokeilemaan apulaisohjaajan pestissä, joskos sitä malttaisi vaihteeksi seurata show’ta katsomon puolelta. Tai sitten kenties alitajuisesti ymmärsin apulaisohjaajan pestin olevan erinomainen keino vältellä valmistumista ja siitä luonnollisesti seuraavaa speksieläköitymistä. Mene ja tiedä. Mutta sen ainakin tiedän, että tämän vuoden spektaakkeli ei tule jättämään kylmäksi!

 

 

Arna Antila

Heips! Olen toisen vuosikurssin markkinoinnin opiskelija, kotoisin alun perin Tampereelta. Viime vuonna ihmettelin, että mikä ihmeen speksi ja tänä vuonna minut löytääkin sitten lavalta ihmettelemästä. Päätin, että bileissä käyminen ei riitä enää harrastukseksi, ja pestini ihanassa Kulttiksessa lähenee loppuaan, joten lähdin haastamaan itseäni speksin pariin. Sydämeni on aina sykkinyt teatterille niin näyttelijänä kuin katsojana ja kokemusta näyttelystä onkin kertynyt muun muassa ilmaisutaitolukiosta sekä nuorisoteatterista. Jo nyt olen nauranut katketakseni speksiharkoissa, joten odotan innolla mitä tulevat kuukaudet tuovat tullessaan!

 

 

Nelli Ylinen

Olen maankuulusta Vammalan Palloseurasta pelipaitansa TuKY:n Speksiin vaihtanut uunituore vemmelsääri, joka vastalakitetun kylterin intoa puhkuen päätyi toilailemaan tämän vuoden improlavalle. Aikaisemmin on siis lähinnä tullut harrastettua vain päätöntä potkupalloa, mutta eikö sitä joku joskus sanonut, että futaajilta tämä näyttelyn jalo taito taittuu? Ikää on kertynyt meikälle jo sen verran, että ensi vuonna laskemiseen eivät enää sormet ja varpaat riitäkään. Odotan reenikautta innolla ja maaliskuussa se sitten nähdään, heitetäänkö tälle pupuselle lavalle keppejä vai porkkanoita. Bis später, Peter!

 

 

Eveliina Mauno

Hololoo! Mave, 24, neljättä vuotta täällä. Turussa, kauppiksessa ja speksissä.  Vuosien pohtimisen, jännittämisen ja epäilemisen jälkeen uskalsin vihdoin hakea vielä näyttelijäksi. Apua saatana. Meitsi tykkää esimerkiksi Antti Holmasta, tetriksestä, kirsikkatomaateista ja huonosta tosi-tv:stä. Yleensä oon aina kaks minuuttia myöhässä ja maailman huonoin vastaamaan viesteihin. Eniten ärsyttää tyhmät ihmiset ja säästä valittaminen. Tänä vuonna oon kans päässy kirjottamaan käsikirjotusta, ja keväälle järkätään TuKY-Speksin 10-vuotis gaalaa. Eli hyvä speksivuosi taas tiedossa. Nähdään keväällä!

Ainii. Jännittää muuten aivan sairaasti.

 

 

Akseli Ilvesniemi

Olen Akseli, 22-vuotias väliinputoaja, joka aloitti kauppiksen tosi pienenä, kävi intissä ja tuli sitten takaisin. Nyt olen siis kolmannella vuosikurssilla. Lapsuuteni ja varhaisnuoruuteni vietin Vantaalla, Suomen liikenteen solmukohdassa, jossa maaseudun idylli paiskaa kättä pääkaupunkimme sykkeen kanssa.

Näyttelijäksi hain kolmesta syystä: Näytteleminen on kivaa, itsensä nöyryyttäminen kasvattaa ja näyttelijät saavat usein paljon naisia.

Aikaisempaa näyttelijäkokemusta minulla on lukioteatterimme kahdesta mestariesitelmästä, mutta speksin luonne omstartteineen tarjoaa aivan uudenlaisia haasteita, joita odotan pelolla ja innolla. Varmasti hieno vuosi edessä!

Ps. Jos naisporukat tarvitsevat stripparia lähestyviin pikkujoulubileisiinsä, minuun voi olla yhteydessä.

 

 

Atte Elonen

Tervepä terve! Nimeni on Atte ja olen 24-vuotias Espoon takapajulan kasvatti ja viidennen vuosikurssin logistiikan opiskelija. Speksissä olen mukana neljättä kertaa ja kolmatta kertaa veri vetää näyttelijäksi. Aikaisempiin roolisurituksiin kuuluu leggingseissä kekkaloiva metroseksuaali BB-julkkis sekä korkkareilla sipsuttava venäläinen naishenkilö. Innolla ja kauhulla siis odotan mitä tänä vuonna tulemaan pitää. Luotto tämän vuoden porukkaan on kova ja Paulo Coelhoa siteeratakseni: ”Tule siis ihmeessä huutelemaan omstartteja esityksiin ja keväällä nähdään!”

 

 

Ida Sormunen

Terve! Olen Ida, 19-vuotias pupu, joka päätti lähteä suurelle seikkailulle ja liittyi Speksin näyttelijätiimiin. Meno on ollut huimaa, jännittävää ja erittäin antoisaa, joten odotan innolla, mitä tuleman pitää! Olen kotoisin kyläpahasesta, jossa on jostain syystä todella laadukasta teatteritoimintaa, joten kaikennäköistä teatterijuttua on tullut harrastettua monta vuotta. Teatterin lisäksi muita intohimojani ovat muun muassa piirtäminen, partio ja vanhat PS-pelit.

Tulkaa ihmeessä seuraamaan kohelteluamme maaliskuisiin näytöksiin!

 

 

Venla Kuokkanen

Heissulivei ja hihhulihei! Tämä aktiivinen kulttuurihöperö tekee paluun speksin lavoille muutaman välivuoden jälkeen. Klassisen musiikin vietyä sydämeni hyppäsin sen julmaan ja niin ihanaan syleilyyn ja unohdin hetkeksi muun maailman ja kauppisopintoni. Vuosikurssiani pohdiskellessani olen autuaan sekaisin vuosista ja päädyn epämääräisen määräiseen lukuun kolmen ja neljän välillä. Odotan innolla jo kevättä ja sitä, kun uhmakkaan uteliaat, kutkuttavan kiusalliset ja runollisen räävittömät omstartit puhkeavat jälleen kukkaan pimeän ja synkän talven jälkeen.

 

 

Lauri Lehtonen

Moi! Olen 23-vuotias Kirkkonummen kovien katujen kasvatti, joka on taas vuoden tauon jälkeen löytänyt itsensä näyttelijätiimistä. Speksissä oon näyttelemisen lisäksi soittanut pari kertaa bändissä ja toiminut apulaistuottajana. Erityisen innolla odotan kevään esityskautta ja tiimin mahtavaa yhteishenkeä. Oonhan se jätkä, ketä sano Turkkarissa, että Speksistä saa elinikäisiä ystäviä. Noloo.​

 

 

 

Erno Korpela

Kumpi valmistuu ensin, minä vai Olkiluoto 3? Tätä ja muita orastavan eksistentialistisen kriisin kirvoittamia kysymyksiä pakenen jo kuudetta kertaa speksaamalla ankarasti. Tämä lienee kuitenkin se viimeinen kerta. Nyyh.