”Tee työtä, jolla on tarkoitus” kuuluu Puolustusvoimien slogan. ”Rankkaa, mut tosi palkitsevaa”, toistelee toiminnanjohtaja Meeri Hannula minulle harvase päivä. Molemmat ovat varsin nasevia aforismeja, ja yhteistä niille on se, että molemmat liittyvät vahvasti Turun KY:n toimintaan.

Yhdistyksen tarkoitushan on mahdollistaa jäsenilleen paras mahdollinen opiskelijaelämä. Toimijan tai järjestäjän näkökulmasta Turun KY:ssä toimiminen voi ajoittain tuntua vain mopin varressa työskentelyltä, mutta uskon sen olevan paljon muutakin.

Itse tulin tähän firmaan pupuna keväällä 2016. Osasin juuri ja juuri erottaa debetin ja kreditin toisistaan. Silloin Montussa sai muutakin kuin Tikka masalaa päivästä toiseen. Paljon on siis vettä virrannut Aurajoessa sen jälkeen.

Mitä on tapahtunut kahden vuoden aikana ja mitä minä edes teen tässä lafkassa? Makselen laskut, teen tilinpäätöksen ja kerron huonoja laskisvitsejä? Nykyään nähtyäni kolme eri istuvaa hallitusta, olen enemmänkin konsultti nykyiselle hallitukselle.

Uskallan sanoa, että olen ollut yhdessä Suomen parhaimmista työyhteisöistä. Vaikka kuukausipalkka ei päätä huimaa, niin ainakin työtehtävät ja -ympäristö ovat olleet kohdillaan. Työskentely yhdessä Suomen suurimmista opiskelijayhdistyksistä tarjoaa myös uusia tuttavuuksia vähintäänkin joka kalenterivuoden vaihtuessa, ainutlaatuisia oppimismahdollisuuksia, pientä toimeentuloa ja vaihtelua keskinkertaiselle poikamieselämälle.

Ennen kaikkea kaksivuotinen taipaleeni on antanut minulle paljon uusia kavereita ja elämyksiä, eikä kesätyöpaikkaakaan sovi unohtaa. Toivottavasti tuleva talouspäällikkö saa tästä irti vähintään yhtä paljon.

Mikäli siis sinä olet valmis ottamaan vastuullesi vajaan kahden miljoonan euron taseen ja 400 000 euron liikevaihdon, niin ilmoittaudu. Niin minäkin tein kaksi vuotta sitten. Se on ollut huikea päätös ja hetkeäkään en vaihtaisi pois.

Uuden talouspäällikön haku käynnistyy maaliskuussa ja huhtikuussa tulen perehdyttämään sekä työskentelemään yhdessä tulevan talouspäällikön kanssa kahdestaan. Toukokuussa valta on vaihtunut ja uusi talouspäällikkö jatkaa yksin tehtävässään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikko Sjöblom
a.k.a. Carl-Philip
talouspäällikkö