Sampsan trainee-tarina

Nimi: Sampsa Hyväri

Liiketoiminta-alue: Audit & Assurance, Junior, Turku

Syksyllä 2015 karistelin Rovaniemen lumet jaloistani ja aloitin opinnot Oulun yliopistolla laskentatoimen kansainvälisessä maisteriohjelmassa, enkä vielä tuolloin tiennyt tarkemmin, mitä haluan tehdä sitten isona. Seuraavana syksynä – uteliaisuuttani – päädyin hakemaan tilintarkastuspuolelle traineeksi KPMG:lle. Vuoden vaihtuessa aloitinkin työt Turun toimistolla, jossa nykyään toimin asiantuntijana tilintarkastus- ja varmennuspalveluiden parissa. Jo trainee-jakson alusta alkaen pääsin mukaan monenmoisiin toimeksiantoihin, olin mukana tarkastamassa mm. hankkeita, PK-yrityksiä ja julkisen puolen toimijoita. Tehtäväkenttä on siis ollut hyvinkin moninainen, eli haasteita ja onnistumisen kokemuksia on riittänyt. Tilintarkastuksessa kenties parasta on, että vaikka se kuulostaakin numeroiden kanssa puuhastelulta jossain pimeässä kopissa, sisältää se tosiasiallisesti myös paljon työskentelyä ihmisten, niin asiakkaiden kuin kollegoidenkin, kanssa. Eikä työympäristössäkään ole valittamista.

Yksi KPMG:llä työskentelyn hienouksista on se, että täällä on aina tilaa kasvaa ja kehittyä, niin ihmisenä kuin asiantuntijanakin. Mikään päivä ei ole täysin samanlainen, joten joka päivä voi oppia jotain uutta. Vaikka olenkin lähtökohtaisesti mukana tilintarkastus- ja varmennuspalveluihin liittyvissä töissä, olen päässyt työskentelemään myös esimerkiksi rakennejärjestelyjen parissa. Kaikki ovet ovat siis avoinna itsensä kehittämiselle juuri siihen suuntaan, mikä on itselle mieluisinta.

Tilintarkastus on pitkälti tiimityötä. Ja mikäs sen parempaa, kun kerran työkavereina on huipputyyppejä. Tiimeissä jokaisella on oma tehtävänsä ja jo traineena meillä sai heti sopivasti vastuuta, kun erilaisia tehtäviä annettiin itselle hoidettavaksi. Toisaalta minkään asian kanssa ei kuitenkaan jäänyt yksin, koska tiimin ja kokeneempien kollegoiden neuvot ja vinkit olivat aina helposti saatavilla. Siksikin työ kehittää osaamista hurjaa vauhtia. Lisäksi erilaisten asiakkaiden parissa työskentely tarjoaa näköalapaikan maamme elinkeinoelämään.

Parasta KPMG:llä on mielestäni se, että asiat tehdään tosissaan, muttei vakavissaan. Se, että teet päivän oikeita asioita, ja teet niitä oikein, ei tarkoita täällä sitä, että joutuisit istumaan pipo kireällä ja suu mutrulla. Vaikka aikainen aamuherätys ei aina olekaan se maailman mieltäylentävin kokemus, päivä kääntyy paremmaksi töiden aloittamisen jälkeen. Täällä töissä todella viihtyy. Supervoimakseni KPMG:llä sanoisinkin työkaverini. Vuonna 2018 aion olla entistä uteliaampi ja kysellä kollegoiltani enemmän – kun edessä on oppimisen pitkä tie, on helpompaa mennä yhdessä, kuin yksin.

Miksi sinun kannattaisi hakea meille harjoittelijaksi?

Harjoittelun kautta pääset näkemään erilaisia asioita, tutustut ihmisiin ja saat mahdollisuuden oppia uutta, sekä soveltaa jo oppimaasi. Harjoittelijana teet sellaisia asioita, joita et ole ennen tehnyt – se kasvattaa ammattiosaamista ja henkistä kanttia.

Harjoittelu voi suunnata elämääsi eri suuntiin, saatat huomata, että tilintarkastus ei olekaan sinulle ”se ihan oma”. Toisaalta saatat myös huomata, että se mitä täällä teet, on juuri sitä mitä haluat tehdä. Oli lopputulos mikä tahansa, harjoittelusta saat paljon irti, jos vain haluat. Asenne ratkaisee. Aina.

Ps. Tulkaa moikkaamaan meitä KPMG:n ständille ContactExpo-messuilla. Paikan päällä voit kysyä lisää syksyn trainee-haustamme, joka on nyt käynnissä! Nähdään messuilla!