Tällä viikolla Turun KY viettää opiskelijademokratian suurinta juhlaa kokoontuessaan syyskokoukseen Osuuskauppa-saliin. Jännittävien henkilövalintojen lisäksi tulemme tekemään merkittäviä päätöksiä Turun KY:n tulevaisuuden suhteen käsitellessämme ehdotuksen strategiaksemme, ehdotuksen sijoitusstrategian muutoksiin ja vahvistaessamme vuoden 2019 toiminnalliset ja taloudelliset raamit.

Janon muutoksiin voi aistia rivien välistä. Isännän ja emännän titteleitä ehdotetaan vaihdettavaksi vuosijuhlatuottajiin. Viestintäsektorille ehdotetaan uudelleenorganisoitumista. Parkin alakertaan ehdotetaan remonttia ja merkittäviä kalustehankintoja. Strategiaksi ehdotetaan eturivin opiskelijajärjestönä olemista.

Kaikkein tärkeimmät päätökset tehdään kuitenkin henkilövalinnoissa. Joku valitaan johtamaan Turun KY:tä tulevalle vuodelle ja tähän pestiin päästään valitsemaan useasta upeasta ehdokkaasta. Hallituksen jäsenyydestä käydään tiukkaa kamppailua.

Jokainen ääni on merkittävä. Aikaisemmat vuodet ovat osoittaneet, että henkilövalintoja tehdään tiukin luvuin ja vain muutaman äänen eroin. Ennustan tiukkoja vaaleja ja odotan tuoreita visioita Turun KY:n tulevaisuudesta.

Eikä tiistaina ole edes jaossa kaikkia paikkoja ensi vuodelle. Toiminnanjohtajan ja myyntipäällikön työtehtävien rekrytointi alkaa. Jaostojen valinnat seuraavat uskollisesti perässä. Toimijaryhmät päivittävät hallituksiaan.

Kuka kruunataan kapteeniksi? Kenen paita jäädytetään kattoon?

Maanantaina hallitusehdokkaiden näkemyksiä pääsee haastamaan hallitushaastatteluissa ja tiistaina ehdokkaiden luottamus viimein mitataan. Tätä derbyä ei kannata missata.

Joona Uusitalo
Hallituksen puheenjohtaja