Aloitin myyntipäällikkönä tammikuussa 2017. Aika on mennyt nopeasti ja paljon on tapahtunut. Myyntipäällikkönä johdan Turun KY:n yrityssuhdetiimiä COREa. Tänä aikana olemme muun muassa vakiinnuttaneet uuden COREn tiimimuodon, kehittäneet yhteistyötä kauppakorkeakoulun kanssa, solmineet uusia yhteistyökumppanuuksia sekä tuoneet TuKY-pullot kuntalaisille yhteistyössä Accenturen kanssa.

CORE on yksi Turun KY:n asiantuntijaelimistä. Työskentelymme muistuttaa jonkin verran jaostojen toimintaa ja toimikenttäämme kuuluukin myös esimerkiksi erilaisten asiatapahtumien järjestäminen. Toimimme kuitenkin suurimmaksi osaksi taustalla varmistaen parhaat yhteistyömahdollisuudet yritysten kanssa ja tästä syystä CORE saattaakin olla hieman jaostoja tuntemattomampi toimija. CORE vastaa kaikesta Turun KY:n yritysyhteistyöstä tuotesponsoroinneista baariyhteistyöhön. Kokoustamme kerran viikossa, jolloin suunnittelemme yhdessä tulevia tapahtumia ja kehitämme uusia yhteistyömahdollisuuksia. Jokaisella tiimiläisellä on omat vastuualueet, joita he hoitavat yhdessä muun tiimin kanssa. Myyntipäällikkönä toimin esimiehenä tiimille ja varmistan, että heillä on tarvittavat välineet ja osaaminen työnsä suorittamiseksi.

COREn tiimissä työskentelee kanssani tällä hetkellä kolmetoista aivan mahtavaa tiimiläistä. Osaksi tätä mahtavaa porukkaa on mahdollista päästä hakemalla jaoston yrityssuhdevastaavaksi tai suoraan COREn haussa. Haku aukeaa jaostojen halvojen jälkeen marraskuun loppupuolella. Tiimiin hakeminen ei edellytä aikaisempaa myyntikokemusta. On hienoa nähdä lähietäisyydeltä, kuinka parasta opiskelijaelämää luodaan.

Yrityssuhdetiimin johtamisen ohella myyntipäällikön työhön liittyy myös paljon muuta. Perinteistä työpäivää myyntipäälliköllä ei ole, mutta tavanomainen työviikko rakentuu tapaamisista, monista sähköposteista, COREn viikkokokouksesta, TuKYn hallituksen kokouksesta, yritysten laskuttamisesta ja nettisivujen päivittämisestä. Syksy on työn kannalta erityisen kiireistä, koska vuodenvaihteen lähestyessä kumppaniyritysten yhteistyösopimukset tulee uusia. Tähän liittyy palavereita ja yhteistyösopimusehdotusten laatimista. Sopimusten uusiminen on mielenkiintoista ja opettavaista, koska saamme keskustella yritysten edustajien kanssa uusista yhteistyöideoista sekä menneen vuoden tapahtumista. Palavereiden ja edustushommien lisäksi työni on jakaa asiantuntijuutta ja tietoa eteenpäin TuKYn jaostoille, projekteille ja muille toimijoille. Myyntipäällikkönä edustan myös Turun KY:tä Turun kauppakorkeakoulun yritys- ja yhteiskuntasuhteiden toimikunnassa.

Opiskelijajärjestössä työskentely opettaa ennen kaikkea itsestään ja tiimityöskentelystä.  Turun KY:lle työskentely ei ehkä ole se tavanomaisin työpaikka, mutta varmasti poikkeuksellisen opettavaista. Hienointa tässä yhteisössä on se, että jokaiselle löytyy oma paikkansa. Vanhaa talouspäällikköä Mikkoa lainaten uskallan sanoa, että olen päässyt osaksi yhtä Suomen parhaista työyhteisöistä. Tässä vaiheessa vuotta haluan myös kiittää CORE-tiimiä, hallitusta ja ihania toimiston työkavereitani: toiminnanjohtajaamme Meeriä, talouspäällikkönä toimivaa Villeä, sekä baarimestari-Inkaa.

Myyntipäällikön ja COREn haut aukeavat marraskuussa.

Linda Martin

Myyntipäällikkö