Tässä sitä ollaan. Tuntuu, että vasta äsken oli vappu ja sai nauttia opiskelijaelämän ihanuudesta. Kesä ja kesätyöt tulivat ja veivät päivät mukanaan. Haalarit tuli laitettua kaappiin ties kuinka pitkäksi aikaa, sillä syksyyn oli matkaa enemmän kuin tarpeeksi. Toivottavasti kaikilla on ollut mukava kesä, jolloin on saanut hieman laittaa ajatuksia syrjään kevään kiireistä. Kesä meni nopeasti niin kuin aina ja nyt on aika kääntää katseet syksyyn. Vaikka opiskeluaika onkin välillä hektistä ja stressaavaa, tuo se mahdollisuuden tavata kavereita ja ystäviä ympäri vuorokauden. Uusiin ihmisiin tutustumiselta ei voida myöskään välttyä. Turun KY:n kevät oli kiireinen ja kevään aikana tapahtui järjestössämme paljon. Syksyllä on aika nostaa vaihdetta isommalle, kun toiminta lähtee täysillä tehoilla käyntiin.

Uusien sisäisten viestintäkanavien käyttöönoton lisäksi keväällä kehitettiin toimintaa kuin luotiin uusiakin juttuja. Keväällä Turun KY:n ylimääräisissä kokouksissa mm. hyväksytettiin Turun KY:n vaakuna yhdistyksen tunnukseksi ja annettiin lupa perustaa start-up rahasto järjestömme jäsenille. Vaakuna tulee muistuttumaan tulevia sukupolvia TYY:n Turku-salin seinällä siitä, että nykyinen ylioppilaskuntamme muodostuu niin entisestä Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnasta sekä Turun yliopiston ylioppilaskunnasta. Start-up rahasto Monttu Ventures Oy:n kanssa aletaan syksyllä etsimään kiinnostuneita sijoittajia mukaan sekä avataan hieman enemmän miten juuri sinä pystyt hankkimaan rahoitusta start-up ideallesi.

Kesän aikana myös Turun KY:n nettisivut ovat kokeneet suuren uudistuksen. Syksyllä meidän vanhat nettisivumme kaatuivat lopullisesti, ja kesän aikana ovat sivut saaneet uuden ulkoasunl. Sivut alkavat olla jotakuinkin valmiit, mutta niiden viimeistelyyn tarvitsemme juuri teidän apuanne. Tulkaa rohkeasti kertomaan mitä virheitä, muutoksia tai kehitysehdotuksia mieleenne tuleekaan, jotta saamme luotua näistä uusista nettisivuista mahdollisimman hyvät.

Tuleva syksy on muutenkin erittäin mielenkiintoinen. TYY:ssä on tänä syksynä luvassa taas edustajistovaalit. Kaksi vuotta sitten kauppakorkeakoulun opiskelijoiden puoluepoliittisesti sitoutumaton TuKY-lista (tulevissa vaaleissa TSE-lista) menetti kolme paikkaa silloisesta 11 paikasta. Kuluvan kauden ajan kyseinen lista on ajanut kauppakorkeakoulun opiskelijoiden etua kahdeksanhenkisellä miehityksellä kaiken kaikkiaan 41-paikkaisessa edustajistossa. Syksyn vaalit ovat erittäin tärkeät ylioppilaskunnan tulevaisuuden kannalta, joten suosittelenkin kaikkia asiasta kiinnostuneita lähtemään ehdolle tai vähintään äänestämään syksyn edustajistovaaleissa.

Tuleva vuosi tuo muutoksia myös kaupallisen alan sisäänottoon. Jo nyt syksyllä 20% uusista aloittavista ei ole käynyt pääsykokeissa. Ensi keväänä luku nousee jopa 70 prosenttiin. Koulutuksemme on muutenkin muutoksessa maisteritutkinnon uudistuksen myötä. Meidän täytyy jatkossakin aktiivisesti olla mukana kehittämässä koulutustamme. Tämän lisäksi meidän täytyy jokaisen pystyä ottamaan lämmöllä uusien kanavien kautta sisään päässeet ja hyväksyä se, että maailma muuttuu ympärillämme.Tuleva pääsykoeuudistus tuo myös muutoksia Profean liiketoimintaan. Profean tulee sopeutua uuteen liiketoimintaympäristöön pääsykoeuudistuksen myötä. Uudelle toimitusjohtajalle Valtteri Isokorvelle ja koko Profean porukalle tulee kuitenkin hieno mahdollisuus olla mukana tilanteessa, jossa päästään lähtemään samalta viivalta kilpailijoihin nähden.

Toivoisimme myös aktiivisesti jäsenistöltä uusia ideoita niin TuKYn toimintaan kuin Profean liiketoimintaankin. Loistava osoitus siitä, että miten järjestön aloitteesta voidaan tehdä jotain upeaa, on TuKY-Speksi. Tänä vuonna on nimittäin 10 vuotta sitten jäsenistön toiveesta aloitetun TuKY-Speksin juhlavuosi. Näiden vuosien aikana tämä projekti, joka on alkanut jäsenistön aloitteesta, on tuonut yhteen satoja ihmisiä. Olemme nähneet viime vuosina niin uusia joukkueita, uusia avauksia eduvalvontasektorilla sekä uudenlaisia tapahtumakonseptejakin. Sen lisäksi olemme kehittäneet järjestömme ekologisuutta kuin viestintäänkin. 67-vuotiaaksi järjestöksi uskallamme ottaa askeleita jatkuvasti eteenpäin. Toivottavasti tämä syksy ei ole siinä poikkeus.

Lopuksi haluan toivottaa kaikki rusakot tervetulleiksi takaisin Turkuun opiskeluidensa pariin. Lämpimästi tervetuloa myös uusille opiskelijoille! Ottakaa kaikki ilo irti ensimmäisestä vuodestanne. Olette nyt pääseet osaksi tätä mahtavaa yhteisöä! Vaikka Turkua ja maailmaa on ravisteltu karmeilla teoilla, emme saa vaipua pelkoon, vaan valjastaa yhteisöllisyydestämme voimaa ja elämän iloa. Nyt on aika kääntää katseet kohti syksyä ja tulevaa. Tehdään tästä vuodesta entistäkin parempi!

krisse
Hallituksen puheenjohtaja 2017
Kristian Raitio